Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING
  • Error loading component: com_acepolls, 1
  • Error loading component: com_acepolls, 1
  • Error loading component: com_fbcnt, 1

Sistem inovator de prevenire a inundatiilor, conceput de o echipa de elevi din Ploiesti

f_200_200_15658734_00_images_2012_ong_echipa_ferd.jpgO echipa de elevi de la Colegiul National "Jean Monnet" din Ploiesti a conceput un sistem inovator de prevenire a inundatiilor, cu care au castigat finala nationala a competitiei Social Enterprise Programme, organizata de Junior Achievement (JA) Romania in parteneriat cu compania norvegiana FERD.

O echipa de elevi de la Colegiul National "Jean Monnet" din Ploiesti a conceput un sistem inovator de prevenire a inundatiilor, cu care au castigat finala nationala a competitiei Social Enterprise Programme, organizata de Junior Achievement (JA) Romania in parteneriat cu compania norvegiana FERD.

Proiectul lor prevede prelungirea albiei raului cu un sistem anti-inundatie alcatuit dintr-un perete de protectie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o statie de epurare locala.

"Ne-am gandit la un sistem de prevenire a inundatiilor format din pereti din beton armat care imbraca albia raului, cu orificii cu filtre la care sunt conectate conducte ce ajung o statie de epurare. Am incercat sa cream ceva care nu a mai fost implementat pana acum, dar care sa nu fie de domeniul SF-ului. Participand la competitie am avut o experienta unica, care ne-a ajutat sa ne solidificam relatiile in cadrul echipei si sa ne folosim imaginatia pentru a crea ceva unic", a spus Tudor Donciu, membru in echipa Aqua Synergy.

Sistemul inventat de liceeni foloseste surplusul de apa preluat de conducta magistrala pentru a produce, prin cadere, energia electrica care alimenteaza o statie de epurare. Pentru finala nationala, elevii au avut de pregatit un plan al proiectului si un video pitch de prezentare a ideii lor. Echipa a fost premiata in cadrul galei JA Investeste in educatie - Business Hall of Fame si va reprezenta Romania la finala europeana din 16 iunie 2015.

"Elevii care s-au implicat in competitie sunt dintre cei care inteleg contributia invatamantului traditional in formarea lor, dar care isi doresc experiente educationale diferite, de natura sa le puna in valoare imaginatia, creativitatea, inteligenta, experiente care sa aiba legatura cu nevoile lumii in care traiesc si care sa le dezvolte convingerea ca pot face ceva pentru rezolvarea problemelor ei", a spus profesoara Ileana Cocuz, coordonatoarea echipei.

Competitia face parte din programului european Social Enterprise Programme, derulat de JA Europa in 12 tari (Bulgaria, Danemarca, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Norvegia, Romania, Rusia, Serbia, Spania) cu scopul de a creste numarului de antreprenori sociali din randul tinerilor. Prin participare, elevii de liceu afla ce inseamna sa fii antreprenor social, se implica in activitati practice, prin care isi dezvolta abilitatile de viata si afla cum pot concepe si implementa o afacere responsabila, contribuind la atenuarea unor probleme sociale din comunitatile lor sau din alte parti ale lumii.

Mai multe informatii despre program sunt disponibile pe www.sep.ja-ye.org.

Newsletter

Statistici

Visitors
589
Articles
3393
Articles View Hits
6924991
Vizitatori

Statistici

Azi294
Ieri422
Saptamana1569
Luna12314
Total2616307

Currently are 80 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de activitatea primarului IULIAN BADESCU?

Da - 15.8%
Nu - 84.2%

Total votes: 2585
The voting for this poll has ended on: 28 Oct 2015 - 00:00

Autentificare

Facebook Graph Connect requires App id and App Secret in Component parameters