Pe surse// Anabell Mantoiu nu mai este secretarul primariei Ploiesti. Ghici cine vine la…primarie?

Citeşte mai departe...Pe surse am aflat si s-a confirmat, ca incepand de astazi Anabel Mantoiu nu mai este secretarul primariei Ploiesti. Doamna Mantoiu este persoana aceea simpatica ce o tinea in brate pe Nicoleta Craciunoiu, directorul economic/ lider de sindicat al primariei. De asemenea, Anabel Mantoiu este acea persoana careia UAP i-a facut plangere penala pentru ca nu respecta Legea Transparentei Decizionale. Nu stim care au fost cauzele care au determinat inlaturarea din functie a fostei doamne secretar, daca au vreo legatura cu plangerea penala si/sau daca va primi vreun alt job in administratia locala ori o paraseste definitiv, intorcandu-se la PNL de unde a venit, dar cert este ca nu va mai fi secretarul primariei.

Noul secretar este Laurentiu Ditu, absolvent de drept, in varsta de 52 de ani si vine din functia de scretar al primariei Aricestii Rahtivani, de unde am primit referinte foarte bune despre domnia sa. Inainte de a fi secretar la Aricestii Rahtivani a fost pe aceeasi functie la Aricestii Zeletin.

Sa speram ca Laurentiu Ditu va fi acel secretar care va respecta cu sfintenie legea transparentei decizionale si nu va accepta sa se voteze de patru ori pentru ca o HCL sa iasa asa cum doresc unii sau altii, pentru a nu fi nevoiti sa ii facem si domniei sale plangere penala , pentru ca nu vom ezita sa luam masurile care se impun. Cu acestea fiind spuse, ii uram succes in activitate noului secretar si sa speram ca este omul de care primaria Ploiesti are nevoie ca sa iasa din blocajul pe care l-a creat camarilla Nicoletei Craciunoiu de doi ani incoace.

Conflictul de munca de la SGU a fost declansat

Citeşte mai departe...Sindicatul Liber Șansa, sindicat reprezentativ la nivelul S.C. Servicii de Gospodărie Urbana Ploiești S.R.L., în urma răspunsului primit la notificarea transmisa pe data de 14.08.2017 (notificare mediatizată prin comunicatul de presă transmis la aceiași dată), către angajatorul  susmenționat, cu privire existenta premiselor declanșării unui conflict de muncă, a analizat răspunsul primit şi a constatat cu tristețe faptul ca nici măcar o revendicare din cele 10 nu a fost asumata si rezolvata de societate. Astfel, conform prevederilor legale a transmis către Angajator Notificare privind declanșarea conflictului de munca prevăzută de art. 165 din Legea 62/2011 modificata si completata şi, de asemenea, a transmis către ITM Prahova Notificarea prevăzută de art. 166 din același act normativ.

Fidel principiilor de transparenta decizionala va atașăm la prezenta notificarea transmisa angajatorului in care se regăsesc si răspunsurile primite de noi, răspunsuri care ne-au determinat sa mergem mai departe cu acest conflict.

Așteptăm cu interes implicarea reprezentanților CA, AGA, Consiliul Local Ploiești si Primăria Municipiului Ploiești în clarificarea aspectelor în litigiu şi de asemenea vom informa publicul cu privire la evoluția evenimentelor.

Având în vedere soluțiile propuse de noi în cadrul notificării sperăm ca în acest moment de maximă tensiune socială factorii decidenți de la nivelul S.C. Servicii de Gospodărie Urbana Ploiești S.R.L. să se angajeze într-un dialog real și constructiv pentru stingerea acestei situații neplăcute în cel mai scurt timp posibil.

Totodată atragem atenția că orice acțiune spontana a angajaților în perioada următoare nu este și nu poate fi atribuită sindicatului atâta timp cât atitudinea managementului actual al societății a fost una de forță și nu de cooperare cu angajații nemulțumiți. La momentul declanșării unor acțiuni sindicale organizate vom notifica în consecință.

Reamintim că în urma luptelor pentru preluarea conducerii societății angajații au fost privați de drepturi negociate, un nou acord colectiv de muncă nu a fost încheiat în termenul de 60 de zile de la declanșarea negocierilor și că până la data prezentei plata salariilor a fost întârziate din motive care nu ne-au fost comunicate până în prezent.

Sindicatul Liber SANSA este unic sindicat reprezentativ la S.C. Servicii de Gospodărie Urbana Ploiești S.R.L. conform deciziei instanței rămasă definitivă în luna mai a acestui an.

 

 

 

Președintele sindicatului Liber SANSA


Dr. Ing. Ionut Cristian IONESCU

 

Cursuri de autoaparare la Ploiesti, pentru doamne si domnisoare

Citeşte mai departe...Siguranta cetateanului lasa, in multe cazuri, mult de dorit, mai ales cand vine vorba despre doamne sau domnisoare. Ne referim aici la drumurile pe care acestea sunt nevoite sa le faca, mai ales, seara spre sau de la servici si, de ce nu, de la petreceri. In sprijinul acestora vine un antrenor de karate din Ploiesti, care s-a gandit sa organzieze cursuri de autoaparare.

Seminarul de autoaparare este destinat, in special persoanelor de sex feminin care sunt in situatia de a fi agresate fizic, iar prin acest curs vor avea stiinta sa reuseasca sa iasa din situatiile limita in care sunt puse, din pacate, uneori. Antrenorul care si-a propus sa vina in sprijinul sexului frumos este Sorin Nita, detinator al centurii negre 4 Dan, care se poate lauda cu campioni nationali si europeni, in randul tinerilor pe care ii antreneaza.

Persoanele interesate sa fie pregatite pentru autoaparare trebuie sa stie ca locatia in care se vor desfasura antrenamentele este in Ploiesti, strada Romana, nr 106 si se pot inscrie la numarul de telefon 0723525031.
Citeşte mai departe...

Incercari de intimidare asupra liderului Sindicatului Liber din Radio Romania

Citeşte mai departe...Update:
Nicoleta Balaci revine cu amanunte pe Facebook:  Am primit inclusiv informația-amenintare ca se face noua organigrama/ li s-a cerut unora sa schițeze micro-organigrama!!) fără Consiliu de Administratie si ca din ea postul Radio3Net "Florian Pittiș", fondat si iubit de Motzu Pittiș (cel care spunea ca e e cel mei bun lucru care i s-a întâmplat), va fi desființat, ca sa dispar eu ca voce critica. Anunț public, dacă asta se vrea, plec eu, de bunăvoie, dar sa ramana postul in care Motzu a crezut atât...
Se pare ca problemele cu care se confrunta angajatii Radio Romania sunt departe de a se fi terminat. Mai mult, dupa cum sustine Nicoleta Balaci, liderul de sindicat intr-o postare pe Facebook, sindicatele Radio Romania sunt atacate cu divesre metode pentru a tine sub stres continuu angajatii.

"Sunt președinta Sindicatului Liber, sindicat reprezentativ la nivel de Radio România. Au încercat diverși sa ma intimideze, iar, in momentul de fata, in opinia mea, se produce un atac concertat împotriva sindicatelor Radio România si o acțiune sancționabilă penal împotriva sindicatului reprezentativ. Atrag atenția public si am si dovezi ca in Radio România se produce un asalt împotriva bunului-simț editorial, împotriva regulamentelor interne si a Contractului Colectiv de Munca, in vigoare!", a spus pe Facebook Nicoleta Balaci.

24.03.2017//Un omagiu adus marelui inventator Justin Capra

Citeşte mai departe...Desi nu s-a facut nimic oficial, pe surse am aflat ca pe data de 24 martie, in localitatea Magureni, din judetul Prahova, va avea loc dezvelirea statuii care reprezinta bustul lui Justin Capra, marele inventator roman, care a adus atata onoare si recunoastere tarii prin munca sa. Este un palid omagiu, in opinia mea, fata de ceea ce ar fi putut realiza in timpul vietii Justin Capra daca ar fi fost sprijinit. Pentru cei care nu stiu, cu cativa ani in urma, marele inventator a dorit sa isi puna pamantul mostenit la dispozitia vizitatorilor dupa ce va fi construit pe el un Muzeu de Inventica. Din pacate, reprezentantii autoritatilor vremii( lor) nu au acordat atentia necesara unui om caruia nu-i ajungeau nici la glezne.
As mai avea multe de spus, dar ma abtin pentru a nu intina memoria acestui mare roman si in semn de apreciere, totusi, ca va fi dezvelit bustul sau. As prefera ca pe viitor, autoritatile, macar cele parahovene sa aprecieze oamenii de valoare cat sunt in viata si sa ii sprijine in orice actiune ar vrea sa faca in folosul comunitatilor din care fac parte.
Fac apel la colegii de presa, care au posibilitatea sa se deplaseze la Magureni sau la preseidntele Consiliului Judetean, Bogdan Toader sa puna la dispozitia presei un mijloc de transport pentru a relata despre acest eveniment post-mortem. Va multumesc anticipat.

DEMISIA//Nicoleta Craciunoiu are 15 zile la dispozitie sa aleaga una dintre functii, conform Legii 188/1999

Citeşte mai departe...

De cand a a aparut pe piata, Nicoleta Craciunoiu s-a erijat in aparatorul legalitatii si a pozat in victima nonconformista, in timp ce pune pe butuci tot Ploiestiul cu aberatiile ei. Din cauza ei, mai exact a modului in care interpreteaza legile si prin prisma dreptului la viza CFPP, anul trecut si anul ne-am plimbat printre tantari, riscand sa ne imbolnavim . Anul Acesta la fel. CSM Ploiesti a ajuns un club aproape fantoma, dupa ce, la un moment dat, aveam echipa de handbal feminin in Cupa EHF. TCE nu primeste banii pe care Consiliul Local ii are de dat pentru TVA-ul la serviciile pe care le-a cerut, pentru ca nu vrea Craciunoiu si se duce in cap. Nu mai vorbim despre tergiversarea acordarii marcilor Petrolul. Dar si altele la care se opune, de multe ori doar in virtutea faptul care are dreptul de viza CFPP conferit de OG 119/1999.

Faptul ca Nicoleta Craciunoiu, care invoca de fiecare data respectarea legii in “demersurile” ei economice, a candidat la functia de presedinte al sindicatului, desi Legea 188/1999, privind statutul functionarilor publici nu-i permite sa ocupe cele doua functii, arata modul in care intelege aceasta femeie sa respecte legile tarii. Pornind de la premise ca este o buna cunoascatoare a legilor, nu ne explicam cum a crezut ca poate sa fie si director al Directiei Economice din cadrul primariei Ploiesti si presedinte de sindicat. Dar ne putem imagina ca a vrut sa ne mai sfideze o data, bazandu-se pe cei pe care ii are in spate si care, o data si odata, vor fi demascati.

Cer primarului Adrian Dobre, ca in baza art. 29, alin(3) din Legea 188/1999 sa ii solicite imperativ si …administrativ ca in termen de 15 zile sa aleaga una dintre functii. In caz contrar, ne vom adresa instantei de contencios pentru a cere respectarea art. 29 alin (3) in ceea ce o priveste pe Nicoleta Craciunoiu si sanctionarea ei administrativa. Iar in ceea ce il priveste pe primar, vom formula o plangere pentru abuz in serviciu.

Ceea ce semnalez acum, nu trebuia nici macar gandit de Nicoleta Craciunoiu, daramite sa se ajunga in situatia ca directorul Directiei Economice din subordinea primarului sa indrazneasca sa candideze la functia de presedinte de sindicat. Este vina atat a primarului, cat si a consilierilor locali care nu vegheaza la respecterea legii si nu iau atitudine decat atunci cand le sunt lezate interesele poltice, mai putin cele administrative. Este valabil si pentru secretarul primariei Anabell Mantoiu, care prin prisma functiei sale se presupune ca vegheaza la legalitatea actelor administrative. Ce legalitate ar mai avea actele semnate de Nicoleta Craciunoiu, in calitate de director al Directiei Economice, daca se afla in stare de incompatibilitate fiind si presedinte de sindicat?

Nu mi-e foarte clar daca este incompteneta sau delasare, dar indiferent ce este spun doar atat: RUSINE!

Este inadmisibil ceea ce se intampla in primaria Ploiesti si trebuie sa inceteze definitiv!

 

LEGE nr. 188 din 8 decembrie 1999 (*republicată*)

privind Statutul funcţionarilor publici*)

ART. 29 

  (3) În situaţia în care înalţii funcţionari publici sau funcţionarii publici de conducere sunt aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, aceştia au obligaţia ca în termen de 15 zile de la alegerea în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale să opteze pentru una dintre cele două funcţii. În cazul în care funcţionarul public optează pentru desfăşurarea activităţii în funcţia de conducere în organizaţiile sindicale, raporturile de serviciu ale acestuia se suspendă pe o perioadă egală cu cea a mandatului în funcţia de conducere din organizaţia sindicală.

E oficial// Emil Draganescu e subprefect

Citeşte mai departe...
Astazi, in sedinta de Guvern, a fost aprobata numirea pe functia de subprefect al judetului Prahova a domnului Emil Draganescu, actualul director al Directiei de paza din Consiliul Judetean. Draganescu a mai fost subprefect pentru o scurta perioada in 2015, iar acum a revenit pe functie. 
Noul subprefect al judetului a mai ocupat functia de director adjunct al Politiei Locale Ploiesti. 
Cu ocazia numirii sale, ii uram mult succes in activitate alaturi de prefectulul judetului Ioana Lupea si sa faca o echipa buna in folosul cetatenilor.

Donează o carte, schimbă un destin

Anunt Lukoil// Revizie conform graficului pentru evitarea disconfortului

Citeşte mai departe...Conform informarilor facute de Petrotel Lukoil catre autoritatile de mediu si autoritatile locale, care au ajuns si in atentia noastra, reiese ca incepand din 24.02.2017, rafinaria a oprit instalatiile tehnologice. Activitatea acestor instalatii este oprita conform unui grafic, care va fi urmat cu strictete pentru a nu creea disconfort ploiestenilor pe durata inchiderii loor. Atfel, in perioada 24-25 februarie 2017 este posibil sa apara aleator gaze in facla, motiv pentru care Petrotel face apel la intelegere din partea cetatenilor.

Din cate am vazut, in perioada 24.02-01.03.2017, rafinaria intentioneaza ca in zona de influenta sa dubleze numarul analizelor de imisii. Aceasta actiune, ii pune pe cei de la Lukoil in contact permanet cu autoritatile de mediu in incercarea lor de a nu creea vreun disconfort cetatenilor, pe perioada reviziei.

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
790
Articole
3414
Număr afișări articole
7194678
Vizitatori

Statistici

Azi39
Ieri473
Saptamana2429
Luna9123
Total2675945

Currently are 81 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2017 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.