Catalin Beciu, presedintele PN: “Am venit să ii ajut pe cei cu care seman…ALDE va disparea cum a aparut…Brusc!”

Citeşte mai departe...Vineri, 22 septembrie 2017, odata cu echinoctiul de toamna, a avut loc primul Congres al celui mai nou partid din Romania, Partidul Neoliberal. Actiunea a avut loc la Hanul Vlasiei, langa Palatul Snagov, pe malul lacului, unde au participat 227 de delegati din 31 de judete, care si-au ales conducatorii pentru urmatorii ani. Interesant este faptul ca la Congres au participat, ca invitati, lideri ai organziatiilor patronale, reprezentanti de frunte ai mediului de afaceri din Romania. Presedinte al Partidului Neoliberal a fost ales, in unanimite, Catalin Beciu care, pana nu demult s-a aflat in randurile ALDE, fiind un liberal convins si activand ca secretar de stat pe domeniul mediului de afaceri.

Este de remarcat faptul ca noua constructie liberala nu vizeaza, cel putin pana la prima evaluare, persoanaje cu vechi state de serviciu in politica, ci oameni noi, curati, care doresc binele celor pe care ii reprezinta si al Romaniei. Se pare, din cele relatate de Catalin Beciu, ca mai multi parlamentari ALDE si PNL si-au exprimat dorinta sa adere la noua constructie neoliberala dar, deocmadata, strategia de a atrage oameni noi este fundamentala.

“ALDE e contaminat cu oameni cu o istorie stranie, cu demagogi, condamnați penali, oameni fara resurse care traiesc doar de pe urma functiilor publice...PN este primul partid de dreapta de după 89', construit fara niciun compromis. Toți oamenii au un trecut impecabil și rezultate anterioare intrarii in politica”. Am propria cale in povestea asta. Am venit să ii ajut pe cei cu care seman. Daca vor. Daca nu, am viața mea...Doar ca par sa vrea. Ne dezvoltam incredibil. Viteza este mult mai mare decat ma asteptam”, ne-a marturisit liderul PN, Catalin Beciu.

In legatura cu ALDE si liderul acestuia, presedintele Partidului Neoliberal nu are de spus decat ca: “In legatura cu Tariceanu am PH neutru. Il cunosc, stiu exact ce fel de om e, n-am nimic de comentat. Nu e tinta mea si oricum se pregateste sa isi incheie cariera. ALDE va disparea așa cum a aparut: brusc”…

Pentru cei care doresc sa stie componenta conducerii PN, va redam mai jos pe cei care au fost alesi vineri la Hanul Vlasiei, cu mentiunea ca Niky Tariceanu-Vicepresedinte al Consiliului National, nu are nicio legatura de rudenie cu presedintele ALDE.

 

Cătălin Beciu- președinte

Mihai Șagău-Prim Vicepreședinte

 

Camelia Udrescu-Vicepreședinte

Daniel Cernat-Vicepreședinte

Dragoș Anca-Vicepreședinte

Adrian Cârciumaru-Vicepreședinte

Paul Dumitrache-Vicepreședinte

Cosmin Drăgoi-Vicepreședinte

Maria Nițescu -Vicepreședinte

Cristian Cuțui-Vicepreședinte

Elena Loghin –Vicepreședinte

Costel Dinu-Vicepreședinte

 

Mihai Corbea-Membru

Silvia Borgovan-Membru

 

Mugur Jianu-Secretar General

 

Dorin Grosu-Membru supleant

Silvia Alexandrescu-Membru supleant

 

Daniel Andronache-Președinte al Consiliului Național

Traian Octavian Tănase-Vicepreședinte al Consiliului Național

Niky Tăriceanu-Vicepreședinte al Consiliului Național

 

 

 

Ploiesti// Daniel Savu…pas. Analiza programului candidatului Marius Fenechiu, intre fictiune si realitate

Citeşte mai departe...Dupa ce m-am chinuit 10 ore cu programul Gratielei Gavrilescu, ca sa constat ca e de cel putin 90 de avioane sau gogosi electorale , pe care nu le va pune in practica, mi-a dat seama ca e cazul sa sar peste analzia programului lui Daniel Savu.

Voi spune doar ca, daca este asa cum se zvoneste, cum ca mogulul de presa si deputatul Sebastian Ghita se afla in spatele sau, atunci butoanele sale sunt mai ceva care ale celorlalti despre care am spus acelasi lucru. Sprijinul de la Ghita este otravit si te obliga pe viata si, nu m-ar mira, ca si dupa aceea. Prin urmare, oricat ar poza Daniel Savu in independent este o minciuna sfruntata si nu merita efortul de a-i analiza programul electoral. Si mai are o buba: Argentia Costache, sefa lui… de campanie care este cel mai slab comunicator din cati am cunoscut. Nu face decat sa creeze ostlitate din secunda doi in care a deschis gura.

Sa trecem la programul candidatului Marius Fenechiu, care a fost singurul candidat ce a semnat Declaratia de Angajament cu Coalitia Prahova Curata. Pentru asta are respectul nostru, dar  nu insemana ca nu vom fi obiectivi si cu programul sau electoral.

1.Stop risipei banului public și transparență totală a activității

            Atât timp cât Ploieștiul gestionează un buget anual de peste 100 milioane euro, nu lipsa banilor e problema, ci hoția generalizată. Voi implementa o schemă simpla si 100% eficientă de administrare:

          Toleranță ZERO la furt, trafic de influență, sifonarea banilor publici și supraevaluarea contractelor de achiziții;

          La fiecare 6 luni voi organiza o sedintă publică în care voi da raportul ploieștenilor despre stadiul tuturor proiectelor și pe ce am cheltuit fiecare leu;

          Audit general extern, care să stabilească responsabilitățile pentru nefinalizarea la timp a lucrărilor de executare a proiectelor realizate cu fonduri europene;

           Toleranță ZERO la angajați-căpușe ai administrației locale, angajați care nu au criterii de performanță clar stabilite prin fișa postului, angajați a căror activitate nu este evaluată decât pe hârtie, angajați care nu beneficiază de plan de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor pe criterii cantitative și calitative, angajați care tratează cu dispreț cetățeanul și care își păstrează locul de muncă prin prisma aservirii politice, relațiilor de rudenie sau prietenie;

Voi elimina afacerile de familie şi de partid din Primărie și voi impune o transparență totală a licitaţiilor publice și în cheltuirea banului publici. Voi transforma Primăria Ploiești din sediu de partid, într-o instituție care să servească exclusiv cetățeanul;

Voi da acces liber, legal și transparent, tuturor antreprenorilor, la toate licitațiile organizate de Primăria Ploiești. Garantez că voi elimina toate firmele cu ‘abonament’ la contracte cu primăria;

Voi reduce la minimum posibil corupția în primărie, prin debirocratizare și evaluarea periodică a activității funcționarilor, iar angajările se vor face doar pe bază de concursuri transparente, corecte și depolitizate. Pe lângă acestea, prin punerea în valoare a poziției geografice, cumulate cu o promovare  eficientă și continuă a potențialului economic al Ploieștiului, voi atrage investiții  prin care se vor creea locuri de muncă;

Voi organiza dezbateri publice reale și referendumuri locale pe proiectele majore ale Primăriei;

Voi implementa sisteme on-line prin care să se poată urmări în orice moment stadiul rezolvării petițiilor cetățenilor și plățile Primăriei, dar și pentru  asigurarea liberului acces al cetățenilor la dezbaterile comisiilor din Primărie.

Desi nu mai are mare relevanta acest “voi...”, in cazul de mai sus, daca nu ar fi accente de patetism, ar avea acoperire pentru ca explica si metodele prin care vrea sa puna in functiune primaria. De asemenea, cauzele care ar sta la baza disfunctionalitatilor primariei in raport cu cetatenul par a fi identificate corect.

2.Creșterea absorbției fondurilor europene

         Ploieștiul va depune  proiecte pentru fiecare domeniu de finanţare. Banii europeni vor constitui surse de dezvoltare pentru: locuri de muncă , cabinete şi spitale, mediu, drumuri, apă, curăţenie, educaţie, cultură, turism, economie, prin creerea Agenţiei Municipale de Proiecte Europene,  la care vor fi angajaţi tineri ploiesteni.

Din păcate instituțiile publice, atât cele locale, cât și cele centrale, s-au arătat incapabile să atragă fonduri europene. Pentru ca Primăria Ploiești să obțină fonduri nerambursabile, dar fără a intra în incapacitate de plată, garantez că voi specializa real  funcționari din primărie strict pe domeniul fondurilor europene și voi supraveghea personal ca toate proiectele finanțate cu bani de la UE sa fie realizate exact la termen. Nu voi tolera și nu voi avea niciodată vreo întârziere la absolut nici un proiect. Este inadmisibil nivelul incompetenței ultimelor administrații care au băgat bugetul local în colaps prin lucrări inutile, scumpe și fără a respecta termenele legale.

Ploieștiul va deveni un exemplu la nivel național din punct de vedere al atragerii fondurilor europene.

Problema fondurilor europene nu este ca nu ar fi specilisti in obtinerea lor, ci ca nu raspunde nimeni din cei care trebuie sa raspunda pentru incheiarea lucrarilor in timp util. Exista destule firme de consultanta care, printr-o licitatie onesta, pot aduce plusvaloarea necesara Ploiestiului prin obtinerea de fonduri europene. Cei care se ocupa de finalziarea lucrarilor sunt problema, nu cei care obtin fondurile.

3.Anveloparea termică și consolidarea clădirilor cu risc seismic

Garantez o colaborare strânsă și transparentă între asociațiile de proprietari, specialiști în domeniul consolidărilor seismice și reabilitărilor termice și funcționari din primărie, care vor fi foarte bine pregătiți în domeniul absorbției fondurilor europene. Astfel, voi asigura un grad ridicat de absorție a banilor europeni, prin respectarea termenelor și selectarea transparentă și corectă a companiilor care vor face aceste reabilitări. Garantez că din funcția de primar voi veghea atent ca aceste lucrări să fie executate doar de către companii competente, fără abonamente la contracte cu statul și la un preț corect. Nu voi tolera prețurile astronomice la care s-au facut reabilitările electorale de până acum, cu firmele de partid. Scopul meu final este ca ploieștenii să beneficieze de lucrări de calitate maximă, dar cu un efort financiar minim din partea lor.

Avioane…Asa cum am spus si in cazul Gratielei Gavrilescu la aceasta rubrica vizata de toti candidatii, repet si aici: Situatia e cam asa, si vorbesc in cunostinta de cauza ca presedinte al Uniunii Asociagtiilor de Proprietari: Intai trebuie aprobata strategia de eficientizare termica pentru a putea fi acceptata primaria ca si solicitant, apoi rebuie ca asociatiile de proprietari sa decida in unanimitate ca vor sa efectueze reabilitarile si dupa aia depuse cererile la primarie. Trebuie stabilit un buget pentru partea de contributie a solicitantului( primaria), ceea ce nu s-a facut pana acum. Iar la urma, trebuie ca demersurile sa nu depaseasca data de 16.11.2016. Orice altceva reprezinta vorbe in vant.

De remarcat faptul ca e singurul candidat care vorbeste si de consolidarile cladirilor, nu a consolidarilor seisimice, cum gresit s-a exprimat, fara sa dea, totusi, solutiile la aceasta problema extrem de delicata, din pacate.

 

4.Construirea unui spital nou, corespunzător statutului economic al Ploieștiului

În acest moment, noi ploieștenii suntem foarte vulnerabili, deoarece nu dispunem de niciun spital modern. Din acest motiv construirea unui spital generalist nou,  la standarde europene, care să includă și secţie de pediatrie, este o prioritate de grad zero pentru mandatul meu.

Avioane…Nu gasesc ca e normal sa se construiasca un spital generalist care sa includa si o sectie de pediatrie. Nu poti pune la gramada adultii si copiii, sunt specilitati si abordari diferite din punct de vedere medical. Pe de alta parte, prezentare succinta la acest subiect de interes major, da o nota de neseriozitate.

5.Modernizarea infrastructurii și transportului

          Starea majorității străzilor din orașul nostru este precară, pornind de la arterele principale și până la străduțele lăturalnice. Un oraș cu un buget de peste 100 de milioane de euro nu poate să arate astfel, decât dacă banii pentru reabilitări au fost furați.

Asfaltarea tuturor străzilor de pământ existente încă în Ploiești și reabilitarea tuturor străzilor cu gropi, fisuri, capace de canalizare adâncite sau strat asfaltic degradat;

Reabilitarea și modernizarea trotuarelor, după un program organizat pe cartiere. Astfel, vreau ca trotuarele să devină un spațiu sigur pentru toți pietonii;

Adaptarea tuturor stațiilor TCE, a trotuarelor în dreptul trecerilor de pietoni și al semafoarelor, pentru a putea fi folosite de către persoanele cu dizabilități, deoarece situația actuală este absolut sfidătoare la adresa tuturor ploieștenilor care se regăsesc în această situație;

Implementarea unui program la nivelul municipiului, de identificare a tuturor amplasamentelor disponibile și construirea de parcări. Prin acest program vreau să atingem câteva obiective simple: lipsa locurilor de parcare să devină istorie în Ploiești, să nu mai apară parcări construite haotic în mijlocul drumului;

Modernizarea tuturor căilor de acces rutier în Municipiul Ploiești, deoarece în acest moment avem cel puțin patru intrări în totală discordanță cu importanța economică a Ploieștiului;

Realizarea unui studiu la nivelul municipiului, pentru stabilirea intersecțiilor în care este necesară construirea de sensuri giratorii și realizarea acestora, în vederea fluidizării circulației și reducerii la minimum a gradului de pericol al siguranței circulației;

Lărgirea arterei de circulaţie în zona Podul Înalt, pentru a elimina calvarul șoferilor care circulă prin zona respective;

Reconstruirea ”Podului de lemn”. Astfel voi asigura o fluidizare a traficului pe Bulevardul Independenţei, zona Sud și Bariera București;

Realizarea unei legături rutiere între Gara de Sud și Gara de Vest, prin construirea unei șosele  între ”Podul de lemn” și Parcul Municipal Vest, paralelă cu calea ferată, pentru a asigura un trafic facil între zonele oraşului, precum şi un acces mai  rapid la Parcul Municipal Vest;

Reconstruirea podului rutier din zona cimitirului Mihai Bravu, aflat într-o stare accentuată de degradare;

Reabilitatea și redeschiderea celor două pasaje pietonale subterane din zona Bariera București, inclusiv dotarea cu benzi rulante pentru a facilita traversarea de către bătrâni și persoane cu deficiențe locomotorii;

Realizarea unei zone pietonale moderne în centrul Ploieștiului, în arealul delimitat de Piața Victoriei – bulevardul Republicii până la Piața Eroilor – strada Carpați – strada Gheorghe Doja – strada George Coșbuc – strada Ștefan Greceanu – strada Nicolae Bălcescu (care să cuprindă zone verzi si locuri de odihnă, spații de recreere pentru vârstnici, locuri de joacă special amenajate pentru copii, module comerciale moderne, terase și mai ales, toalete publice moderne) și dirijarea traficului rutier printr-un pasaj subteran între Poșta Centrală și Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul;

Montarea de cişmele de apă potabilă în parcuri şi zonele de agreement;

Realizarea unui plan de transport public adaptat nevoilor ploieștenilor, cu o configurare a traseelor care să asigure deservirea cetățenilor din toate zonele Ploieștiului, într-un mod uniform și echitabil și cu respectarea strictă a graficului orar de circulație;

Achiziționarea de tramvaie și troleibuze noi și casarea tuturor mijloacelor de transport vechi și poluante;

Înființarea unei linii expres de autobuze între Ploiești Nord – Centru – Ploiești Sud și Aeroportul Henri Coanda (OTP), care să faciliteze legătura cu principala aerogară a țării;

Extinderea semnificativă a rețelei actuale de piste pentru bicicliști.

Am bolduit punctele care par interesante pentru ploiesteni, prin prisma unei infrastructuri functionale. Sunt si multe idei care ridica semne de intrebare, cum ar fi: implementarea programului pentru identificarea zonelor pentru parcari, in conditiile in care totul reiese din Planul Urbanistic General; sau linia de autobuze pentru a face legatura cu aeroportul Henri Coanda, in conditiile in care nu vine sa spuna cate persoane din Ploiesti tranziteaza aeroportul zilnic. Achizitionarea tramvaielor este o tema de campanie mult prea folosita si de ceilalti candidati. Per asamblu sunt idei bune si usor de pus in practica, numai ca folosirea sintagmei ca Ploiestiul are un buget de 100 de milioane de lei, pare ca nu acopera propunerile electorale. Are un plus la aceasta rubrica pntru ca atinge si aspecte realizabile si necesare in urbea noastra.

6.Construirea de noi parcuri și locuri de joacă pentru copii

          Din cauza proastei administrări, am ajuns să avem contraste majore  între parcurile și locurile de joacă din diferite zone ale orașului. Spre exmplu, zona Sud și Bariera București nu dispun de nici un parc și locuri de joacă care să fie proporționale cu numărul de locuitori și în special copii, din această parte a orașului. Pentru a elimina aceste discrepanțe, voi identifica spații pentru a construi noi parcuri și locuri de joacă pentru copii, moderne și sigure.

Garantez că toate parcurile și locurile de joacă lăsate în paragină, cele proiectate sau construite prost și cele care nu respectă condițiile  de siguranță, vor fi aduse la standarde modern;

Voi monitoriza foarte atent ca la toate aceste spații reabilitate sau construite de la zero, să se asigure o mentenanță periodică corectă, de calitate maximă și la prețuri reale;

Pentru toți iubitorii de animale de companie voi mări numărul spațiilor special împrejmuite pentru câini. Astfel, îmi doresc să elimin neplăcerile și conflictele care apar frecvent din cauză că lipsa acestor spații împrejmuite îi forțează pe ploieșteni să își plimbe câinii în zone care nu sunt destinate acestui scop

Iata un “voi…” lipsit de acoperire, in prima parte a descrierii. Cel putin in zona Sud si bariera Bucuresti se vad cu ochiul liber si trebuiau identificate si expuse aici, nu “voi identifica”. Semnarea Declaratiei de Angajament poate fi o forma de garantare care se regaseste aici. Parcurile sunt o necesitate si se impune o atentie deosebita a acestora, atat pentru copii cat si pentru varstnici. Nota bene pentru acest capitol.

7.Educație la standarde europene

Grădinițele și şcolile ploieștene vor fi reabilitate şi modernizate prin proiecte europene, în cadrul unui program desfășurat la nivelul întreg Municipiului Ploiești. Standardele de pregătire și dotare a grădinițelor din Ploiești vor fi similare cu cele din sistemul privat. Voi elimina goana părinților după grădinițele mai bune sau mai bine cotate, deoarece împreună cu specialiști în domeniu voi ridica standardul la absolut toate instituțiile preșcolare;

Elevii cu performanțe deosebite la concursuri și olimpiade împreună cu profesorii lor, vor fi stimulaţi cu premii în bani şi tichete cadou;

Voi impulsiona parteneriatele între unitățile de învățământ, antreprenori și consilieri, pentru a face educația mult mai echilibrată și echitabilă;

Voi solicita Poliției Locale să instituie patrule în zonele școlilor din Ploiești, în intervalele orare în care elevii sosesc și pleacă de la ore.

Ar fi fost interesant, ca si la ceilalti candidati, ca fondurile europene sa fie identificate clar, nu folosite intr-o exprimare generala ca sa impresioneze, ca solutie la toate problemele, pentru ca nu e asa. Gestionate prost, fondurile creeaza chiar mari probleme. Cred, totusi, ca aducerea tuturor gradinitelor la acelasi nivel superior este un plan bun, numai ca e posibil sa necesite un parteneriat solid cu Inspectoratul judetean Scolar. Premierea elevilor este un lucru bun si usor de facut, problema este creearea emulatiei intre unitatile scolare, nu in interiorul fiecareia dintre ele. Restul sunt vorbe in vant…

8.Sprijinirea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă

Eliminarea din adminstrație a birocrației inutile și corupției prin urmărirea foarte atentă a activității tuturor angajaților primăriei;

Reducerea la maxim a timpului necesar obținerii tuturor avizelor și aprobărilor de către antreperenori;

Acordarea de facilități fiscale pentru antreprenorii care angajează tineri fără experiență și persoane aproape de pensie, deoarece aceste două categorii de persoane întalnesc cele mai mari dificultăți la angajare;

Negocierea permanentă cu antreprenorii români și reprezentanții multinaționalelor, în vederea atragerii investițiilor și expansiunii lor în Ploiești;

Impulsionarea și sprijinul climatului antreprenorial prin întemeierea de HUB-uri de business și evenimente de afaceri unde  tinerii antreprenori se pot întâlni cu potențiali investitori;

Sprijinirea activă a femeilor care doresc să se implice în afaceri;

Impulsionare a activităților economice de tip business at home. De obicei persoanele care au astfel de activități fac obiecte hand made, prestează servicii IT etc;

Consultarea permanentă a mediului de afaceri în legatură cu hotărârile care le-ar putea afecta activitatea.

Punctele bolduite reprezinta atat puncte atractive cat si solutii viabile. Restul sunt vorbe care sa dea frumos…Acordarea de facilitati fiscale pentru antreprenorii care angajeaza tineri si persoane peste 45 de ani este prevazuta de Legea somajului si nu este atributul primarului care ar putea, cel mult, sa ii scuteaza pe angajatori de la taxele si impozitele locale. Nu se poate reduce timpul de obtinere a avizelor, pentru ca termenele sunt prevazute in legile aferente. Negocierea cu antreprenorii straini da bine, dar exista Camera de Comert si Industrie Prahova care face asta si poate n-ar fi rau un parteneriat strategic cu aceasta. Spijinirea activa a femeilor ? Cum? La fel, cum se poate implica primaria in activitatile homemade care sunt private?

9.Creșterea importanței culturale și turistice a orașului nostru

Municipiul Ploieşti va deveni un centru cultural, doar cu un proiect integrat şi de anvergură. În mandatul meu, Ploieştiul va scapa de statutul de oraş doar industrial.

Identificarea unui spațiu adecvat în una din localitățile limitrofe ale Ploieștiului și negocierea cu reprezentanții administrației locale din respectiva localitate, pentru înființarea Muzeului Național al Petrolului;

Construirea unor obiective turistice noi în jurul ideilor : Ploieşti-oraşul lui Nichita Stănescu, Ploieşti-oraşul lui Caragiale, Ploieşti-oraşul aurului negru, prin : realizarea sau în unele cazuri reamplasarea unor busturi, plăci memoriale sau monumente, în zone sau pe locuri de unde au fost îndepărtate şi care aveau anumite semnificaţii;

Realizarea unui calendar cultural anual al oraşului, care să cuprindă organizarea de evenimente culturale, festivaluri cu diverse tematici, pentru a atrage cât mai mulţi turişti;

Promovarea adecvată a tuturor obiecticelor turistice existente lăsate în uitare și paragină;

Începerea unui parteneriat între Biblioteca “Nicolae Iorga”, Casa de Cultură a Sindicatelor precum și toate instituțtiile care au activitate socio-culturală în municipiul Ploiești.

In afara de punctul bolduit, sunt idei futuriste care pot prinde, dupa ce se vor fi rezolvat problemele de infrastructura, de sanatate, reabilitari si consolidari de blocuri s.a. As mai mentiona faptul ca …chiar in Ploiesti exista Muzeul Petrolului asa ca nu e nevoie decat de vazut care e statutul lui juridic si o promovare adecvata.

Sport

Renovarea stadionului Ilie Oană, aflat într-o stare de degradare nejustificată, raportat la vechimea și costul total al construcției;

Preluarea şi păstrarea mărcii PETROLUL în proprietatea municipalităţii şi integrarea în Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a echipei de fotbal PETROLUL Ploieşti;

Atentie specială în susținerea disciplinelor cu performanțe, din CSM Ploiești;

Înființarea unui nou muzeu în oraș: Muzeul F.C. PETROLUL;

Construirea unei baze de antrenament pentru atletism;

Construirea unui bazin olimpic de înot.

     Toată această infrastructură  va fi disponibilă pentru sportivii ploieșteni, iar în afara antrenamentelor vor fi deschise pentru toți ploieștenii.

Ideea infiintarii unui Muzeu al FC Petrolul ma sperie, chiar daca situatia actuala ar indica asa ceva. Marca Petrolul este in proprietatea primariei, problema e ca se pare ca va expira pe data de 30 iunie 2016 proprietatea ei. E prea seaca aceasta construire a bazinului de inot si a bazei de antrenament pentru atletism, fara un studiu, pentru ca la inot traditia s-a incheiat cu Tamara Costache, iar la atletism nu mai stiud  de cand nu s-au mai scos campioni. Atentie speciala la CSM Ploiesti? Nu, atentie ultraspeciala si tragerea la raspundere pntru lipsa performantelor in raport cu investitiile facute din bani publici.  Nu cred ca trebuie amestecat sportul de performanta cu cel de masa, care nu necsita investii mari in insfrastructura.

Protecția Mediului

Colaborarea cu instituțiile cu atribuții în protecția mediului, pentru asigurarea monitorizării constante și menținerea calității aerului la standarde normale pentru sănătatea cetățenilor. Doresc să cunosc care este nivelul real de poluare din Ploieşti.

Împreună cu specialiști în domeniu voi face demersuri pentru a începe plantarea de  inele verzi în jurul orașului. Pe durata madatului meu, Ploieștiul va ieși din topul celor mai poluate orașe din România. Este inadmisibil ca un într-un municipiu cu un buget atât de mare, să nu se investească în îmbunătățirea calității mediului, iar nivelul ridicat de poluare, pe lângă industrie, este cauzat de faptul că  toate administrațiile de până acum nu au făcut nimic pentru a o reduce.                 

Si eu doresc sa stiu care e nivelul de poluare, dar din partea primarului vreau sa stiu clar care sunt masurile care se vor aplica pentru ca Ploiestiul sa nu mai fie atat de poluat. In condtiile in care vom returna bani la Uniunea Europeana si am contractat si imprumuturi, bugetul nu este atat de mareeeee …                                                                                         

Câinii fără stăpân

Sterilizarea și încurajarea adopțiilor, construirea de adăposturi cu fonduri europene;

Pe durata madatului meu voi analiza serios varianta organizarii unui referendum local privind problema câinilor comunitari, deoarece societatea civilă este divizată între transferul din stradă în adăposturi și eutanasiere. Problema este una foarte delicată și cu o mare încărcătură emoțională, personal consider că soluția corectă este cea a utilizării adăposturilor, însă voi cere ploieștenilor să hotărască, iar eu nu voi ezita nicio clipă să materializez voința dumneavoastră.

Aici chiar este neinformat candidatul Fenichiu. Exista HCL 512/2015 care reglementeaza activitatea in acest domeniu, numai ca nu a fost inca implementata. Aceasta hotarare a venit ca urmare a unui proces democratic, pentru cei care nu stiu, si anume Alianta pentru Drepurile Omului din Romania a organizat in 2012 o audiere publica si apoi o campanie de advocacy si dupa trei ani de negocieri cu consilierii locali a luat forma HCL 512/2015. Nu ii ramane candidatului Fenichicu decat sa o implementeze, mai ales ca are recunoastere si in Germania si poate beneficia de sprijin de acolo.

 Siguranţa și ordinea publică

           Modernizarea, eficientizarea activității și implicarea mult mai activă a Poliției Locale în asigurarea siguranței ploieștenilor  în toate parcurile, zonele de agrement, instituții de învățământ și mijloace de transport în comun.

Cum? Care sunt solutiile? Ideile nu sunt rele, dar fiind o poblema importanta cred ca se impune sa fie gasite solutiile inainte de a prezenta situatia.

  Asistenţă și protecție socială

            Modernizarea și extinderea Centrului pentru Persoanele  fără adăpost, centre de zi pentru copii, aziluri de bătrâni;

Avioane… Nu explic de ce pentru ca nici candidatul nu a dat solutiile prin care se pot face aceste realizari, ci doar a vrut sa starneasca empatie la aceasta rubrica.

 Scăderea prețului la gigacalorie;

            Tratament echitabil între locuitorii de la blocuri și cei de la case, prin acordarea de subvenţii pentru încălzire și pentru locuitorii de la case;

Ehe, aici ar fi o problema delicata, pentru ca primarii de pana acum au tinut partea furnizorului de energie termica in detrimentul ploiestenilor, din motive lesne de inteles. Ar fi interesant de stiut cum a gandit candidatul aceasta masura a scaderii pretului la gigacalorie.

Reducerea taxelor și impozitelor locale;

Stoparea cerșetoriei (inclusiv a formelor disimulate: spălători de parbrize, parcangii);

Asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități în mijloacele de transport public și în instituțiile publice;

Programe de protecție socială realizate împreună cu ONG-uri, având ca beneficiari persoanele fără mijloace minime de subsistență, sau extrem de reduse;

Programe de integrare socială a persoanelor cu dizabilități;

Stabilirea unor criterii echitabile si nediscriminatorii, atât pentru pensionari, cât şi pentru elevi şi studenţi, de acordare de gratuitate pentru transportul public în comun.

Reducerea taxelor si impozitelor este o masura populista, in conditile unui buget dezastruos din acest an, cel putin. Stoparea cersetoriei este un vis, poate nascut mort, dar e un vis. Ca sa nu existe cersetorie ar trebuie sa existe o protectie sociala solida si conditii de viata normale.

ONG-urile se confrunta ele insele cu probleme financiare, nu sunt cele mai bune solutii pentru o protectie sociala. In schimb, programele de integrare a persoanelor cu dizabilitati par a fi solutii pentru o problema delicata si inovativa, pe care nu am sesizat-o la ceilalti candidati.

O abordare decenta a problemei gratuitati, spre deosebire de ceilalti candidati la care suna populist.

Tineri

Implementarea de programe de integrare și implicare a tinerilor în societate;

Reducerea la minim a șomajului în rândul tinerilor prin debirocratizarea și profesionalizarea administrației locale, ce va duce la atragerea de investitori și companii noi în Ploiești, impulsionarea antreprenoriatului și startup-urilor;

Inițierea de programe de intership în domeniul public și privat, pentru a facilita o absorbție mai rapidă a tinerilor pe piața muncii;

Organizarea la fiecare două luni de evenimente profesionale, de networking, educative și socio-culturale pentru tineri. Ploieștiul va deveni orașul în care va fi frumos, ușor și plăcut să fii tânăr.

Interesant, dar nu tine de atributiile unui primar sau de primarie. Se poate realiza asa ceva si poate avea rezultate numai prin implicarea Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, a Camerei de Comert si Industrie intr-un progarm comun cu primaria, la care ma gandesc demult.

Grija pentru înaintași

Pe lângă programele de protecţie socială a persoanelor în vârstă, care vor fi iniţiate şi derulate de către primărie împreună cu ONG-uri, voi identifica un spațiu adecvat, care să fie pus la dispozitia asociaţiilor pensionarilor din Ploiești, pentru petrecerea timpului liber şi divertisment. Garantez că pensionarii vor beneficia liber de acest spațiu, fără a li se solicita să fie aserviți vreunui partid politic sau primăriei.

Ideea nu e rea, dar in conditiile in care exista cluburile de pensionari facute de PSD, va fi greu sa fie luati de acolo si transformati in …indepedenti. Merita incercat, pentru ca au nevoie sa fie liberi si sa nu depinda de un partid sau altul, din cauza conditiilor vitrege la care tocmai partidele ii supun.

Partea buna: A fost singurul candidat care a semnat fara sa ezite Declaratia de Angajament cu Coalitia Prahova Curata, ceea ce merita respect. Are experienta in administratie, fiind consilier judetean o buna prioada de timp, pana cand si-a dat demisia.

Partea rea: Candidatura sa ca independent poate fi partea rea, pentru ca nu exista cultura alegerii unui independent la Ploiesti si chiar in tara, pentru ca se crede, in mod eronat, ca un primar fara sustinere nu poate sa isi puna in aplicare proiectele. Se vorbeste ca ar fi sustinut de acelasi Sebastian Ghita, ca si in cazul lui Daniel Savu, dar l-am intrebat si mi-a spus ca nu e asa. Sper sa nu ma fi mintit.

Prahova Curata// Marius Fenichiu a fost singurul candidat de la Ploiesti care a dat curs cererii Coalitiei. Intra sa vezi nota lui si motivul pentru care a primit-o

Citeşte mai departe...L-am lasat la urma pe Marius Fenichiu pentru ca nu prea avem ce sa spunem despre modul cum a tratat cererea Coalitiei Prahova Curata. Nu a avut nimic de comentat si a primit cu responsabilitate solicitarea noastra. Ne-a pus de indata CV-ul la dispozitie, a semnat la fel de repede Declaratia de Angajament si avem si programul sau electoral, despre care vom vorbi in curand, pentru ca am facut o promisiune pe Facebook. Am spus ca voi face o analiza punctuala a programelor electorale al candidatilor cu sanse la fotoliu de primar la Ploiesti.

Dupa ce a semnat cu noi, a semnat si la notar o declaratie de angajament, semn ca a inteles importanta unei astfel de document. Trebuie spus ca, in cazul in care cineva  fi semnat declaratia si s-a gandit ca e vrajeala, se insela amarnic, pentru ca intentia noastra este ca sa avem candidati curati, bine pregatiti profesional, care sa schimbe lucrurile in bine, nu sa le perpetueze pe cele vechi si corupte.

A luat nota pe care a luat-o, desi s-a comportant onorabil, pentru ca nu a stiut sa foloseasca actul de demnitate prin care si-a dat demisia din Consiliul Judetean si PNL, pentru ca ploiestenii sa stie daca este sau nu dedicat cauzei lor si nu a mafiotilor pe care ii contesta. Ar fi fost mult mai usor si pentru el, dar si pentru ploiesteni sa isi faca o parere despre omul Fenechiu.

Incheiem aici aceasta rubrica si vom deschide alta, in baza promisiunii pe care am facut-o pe facebook ziele trecute si pentru care am prikmit suficiente like-uri pentru a fi motivat sa o fac. Adica vom analiza  programele electorale ale urmatorilor candidati la functia de primar al municipiului Ploiesti: Daniel Savu, Cristian Ganea, Gratiela Gavrilescu, Adrian Dobre si Marius  Fenichiu. Cu tot respectul pntru ceilalti candidati care, unii nici macar nu au programe electorale, consideram ca nu au sanse reale la aceste alegeri si, ca atare, nu ii vom lua in calcul.

 

Ploiesti// Programul electoral al Gratielei Gavrilescu foarte aproape de povestile pescaresti, frumoase, dar mincinoase

Citeşte mai departe...Incep prin a spune ca programul Gratielei Gavrilescu incepe cu cateva propozitii menite sa induioseze. “Suflet, copii, adulti” care sunt teme ce starnesc empatia si Gavrilescu, ca un politician abil stie sa le speculeze. Numai ca mai suntem si noi care nu punem botu’ la vrajelile ei si cand spunem noi, ma refer la Coalitia Prahova Curata, cu care co-presedintele ALDE nu a binevoit sa semneze Declaratia de angajament prin care sa isi asume propriul program electoral sau, mai bine zis, biblioteca de program pe care o propune si pentru care, fizic, nu are timp patru ani de zile pentru a-l implementa. Sau este o strategie  prin care sa isi asigure inca vreo patru mandate, spunand ca nu a avut timpul si sutinerea necesare sa implementeze.

Iata cum incepe candidatul ALDE pledoaria pentru sucirea mintilor ploiestenilor: “Îmi voi păstra, larg deschise, porțile sufletului, pentru că pe mine funcțiile m-au format, nu m-au deformat!

Cei în suferință, copii sau adulți, trebuie să fie ajutați să se vindece în orașul lor. Pentru asta îmi doresc un nou spital modern, performant, cu medici de excepție, aici, acasă!”

“Îmi pasă, vreau să ajut și să fiu de folos!”, mai spune Gratiela Gavrilescu si noi spunem ca daca va pasa, va asumati propriul program stimata doamna candidat.

E un volum imens de munca…in zadar, pe care il fac prin analizarea celor 110 masuri propuse electoratului, in conditiile in care in raport cu Coalitia Prahova Curata, candidatul ALDEs-a dovedit a fi un fals promitent. Sa incepem:

 1. UN NOU SPITAL JUDETEAN

Există deja Studiul de Fezabilitate pentru realizarea unui spital județean, de la care putem porni demersurile pentru noua investiție. Acest obiectiv de interes major va putea fi realizat numai prin unirea eforturilor Primăriei Municipiului Ploiești, Consiliului Județean Prahova și comunelor limitrofe Ploieștiului, care trebuie să se asocieze în vederea finanțării.

Ordonator de credit la Spitalul Judetean este Consiliul Judetean Prahova, iar municipalitatea ploiesteana nu reprezinta nimic in aceasta ecuatie. Unirea eforturilor pe care o solicita G.G. poate fi un pas de pornire, dar nu defineste din punct de vedere juridic aceasta unire a eforturilor. Este doar literara exprimarea, ceea ce nu poate constutui o baza solida pentru asocierea pe care o vizeaza in vederea finantarii pentru a aduce Spitalul Judetean  la standarde europene. Nu se poate spune ca nu cunoaste zona acestui spital… Deci ramane in faze de ipoteza…

 1. SPITAL DE PEDIATRIE NOU

Copiii din Ploiești merită un spital într-o clădire nouă, modernă, cu dotări la standarde europene. Studiul de Fezabilitate de care aminteam prevede ca structura acestui nou spital de pediatrie să fie integrată în structura noului spital județean monobloc. Astfel, noul Spital Județean se va constitui într-un adevărat nucleu de sănătate pentru pacienții de toate vârstele, de la copil la adult și bătrân.

Demagogie in forma pura: copiii merita, varstnicii merita s.a. merita, toti meritam dar, din cate se pare, o data la patru ani, ca pe urma se uita. Eu nu cred in construirea unui spital pediatric, o astfel de propunere fiind doar una cu scop electoral. BUGETUL PLOIESTIULUI NU PERMITE INVESTITIILE MAJORE PE CARE LE PROMOVEAZA GRATIELA GAVRILESCU SAU ORICE ALT CANDIDAT, NICI CHIAR CU FINANTARI EUROPENE, LA CARE NE-AM DOVEDIT A FI INCOMPTENTI.

 1. ASISTENȚĂ MEDICALĂ ÎN FIECARE ȘCOALĂ

Nimic nu este mai important ca sănătatea copiilor noștri! Consider că, în fiecare școală trebuie să existe cel puțin un asistent medical, pe tot parcursul programului de învățământ, care, în caz de necesitate, să poată acorda prim-ajutor calificat și să se ocupe de educația copiilor din punct de vedere sanitar.

Consider ca…nu rezolva o problema. Ca sa fie rezolvata problema asistentei medicale in scoli trebuie un plan bine definit, care sa cuprinda un parteneriat intre institutii, pentru ca a asigura de una singura costurile acestea imense, inseamna o povara uriasa pentru municipalitate.

 1. Voi înființa CENTRUL COMUNITAR DE PREVENȚIE

In acest centru veți putea afla informații "la zi" despre riscurile care vă afectează starea de sănătate, unde vă puteți adresa pentru reducerea acestora și cine vă poate oferi soluții pentru problemele dumneavoastră de sănătate.

Povesti de adormit…varstnicii, cu probleme medicale. Parca ar face din banii ei aceste propuneri nechibzuite. Oare care mai este menirea medicilor de familie in acest caz?

 1. TRANSPORT NEPOLUANT

Utilizarea la maximum a fondurilor europene pentru achiziția de tramvaie noi, moderne, de autobuze electrice și de troleibuze.

O propozitie fara sens, care nu transmite nimic pozitiv, decat o vorba aruncata in vant, fara nicio acoperire, fara niciun studiu. Zic altii, zicem si noi, ce suntem mai prosti?

 1. ENERGIE SOLARĂ PENTRU ALIMENTAREA REȚELEI DE TRAMVAIE

Amplasarea unor panouri solare în zona depoului de tramvaie de la Nord pentru asigurarea parțială a consumului de energie electrică necesar pentru funcționarea tramvaielor.

Aceasta este cea mai ieftina popunere si, poate, cea mai realista. Se cunoaste ca a fost ministrul Mediului, pentru ca din aceasta perspectiva sunt propunerile electorale, in marea lor majoritate.

 1. FACILITĂȚI FISCALE

Acordate agenților economici din oraș PENTRU ÎNNOIREA PARCULUI AUTO CU AUTOVEHICULE ELECTRICE STAȚII PENTRU ALIMENTAREA.

Nu merita discutat pe aceasta tema pentru ca este o aberatie din start, fiind o discriminare fata de proprietarii particulari care si ei platesc taxe si impozite.

 1. STAȚII PENTRU ALIMENTAREA AUTOVEHICULELOR ELECTRICE

Amplasate la intrările în oraș, în zone comerciale și parcări publice. Ploieștiul este unul dintre cele mai poluate orașe din România. Să îl transformăm într-un oraș primitor pentru autovehiculele electrice!

Intrebare: sunt mai mult de 10 masini electrice care tranziteaza Ploiestiul, ca sa se justifice o asemenea investitie?

 1. ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII BICICLETELOR, CA ALTERNATIVĂ LA TRANSPORTUL POLUANT
 • Amenajarea de piste de biciclete

●Programul PLOIEȘTI BIKE SHARING: stații de la care cetățenii pot lua biciclete gratis pentru a se deplasa în oraș la serviciu, la școală, la facultate, la cumpărături.

Pistele de biciclete exista din mandatul lui Volosevici, iar pogramul Ploiesti Bike Sharing este o ineptie, desi pare ecologic. Unde isi vor parca bicicletele cei care le vor inchiria gratis ducandu-se la serviciu, scoala, facultate sau cumparaturi. Iata cum infrastructura pistelor de biciclete nu este de ajuns.

 1. REZOLVAREA SITUAȚIEI STAȚIEI DE EPURARE

Aici este la indemna oricarui primar in functie, deci o poate realiza oricare dintre candidati.

 1. AMENAJAREA PÂRÂULUI DÂMBU (regularizare, betonare, igienizare).

Si acest proiect este usor realizabil de catre oricare dintre candidati. Ii trebuie doar vointa si dsechidere pentru parteneriate institutionale.

 1. COLECTAREA SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Aici o intelegem, pentru ca a stat foarte mult in Bucuresti fiind deputat. In contractul cu Rosal, municipalitatea a prevazut colectarea selectiva a deseurilor. Problema nu este la administratia locala ci la noi, cetatenii, care nu constientizam importanta acestu gen de colectari fata de mediul inconjurator.

 1. TERASE VERZI

Voi iniția, pentru început, un proiect pilot privind realizarea unei terase verzi pe acoperișul unei clădiri aflate în patrimoniul municipalității. Ulterior, proiectul va fi extins și la alte clădiri publice și voi  promova reduceri de impozite locale pentru asociațiile de proprietari și agenții economici care realizează investiții similare.

Avioane! Asociatiile de proprietari nu vor fi de acord. Reducerile de impozite nu vor acoperi costurile acestor terase verzi. Este important de vazut cu ce vine bun pentru proprietarii de la ultimul etaj.

 1. FAȚADE VERZI

Voi promova un proiect pilot pentru una dintre clădirile publice, situată într-o zonă săracă în spații verzi. Ulterior, proiectul va putea fi extins iar proprietarii particulari care realizează investiții  similare vor fi stimulați prin reducerea impozitelor.

Avioane! Cum ramane cu reabilitarea termica???

 1. PARCĂRI VERZI ACOPERITE

Pot reprezenta o soluție inedită de înfrumusețare a orașului, de creștere a suprafeței de spațiu verde și de rezolvare a problemei parcărilor în cartierele aglomerate. Pentru toate proiectele-pilot se vor iniția concursuri de soluții jurizate, supuse consultării publice.

Avioane!

 1. PROTECȚIE PRIN PERDELE FORESTIERE

Pe terenurile disponibile din jurul Ploieștiului se vor realiza împăduriri cu rol de protecție, care vor crește și suprafața de spațiu verde.

Buna idee. Daca are cu adevarat aceasta intentie, trebuie sa inceapa de la terenurile excendentare ale SGU, inchiriate catre George Stanciu, cunoscut drept Mardare, fostul ginere al fostului primar Emil Calota. Pe acele terenuri si altele aflate in aceeasi situatie se pot pune perdelele forestiere. Altfel,  acest punct este doar o prosteala ieftina.

 1. ZONE VERZI ÎN VECINĂTATEA RAFINĂRIEI LUKOIL

Vom realiza, și cu sprijinul voluntarilor, un proiect de înființare a unei ZONE VERZI ÎN VECINĂTATEA RAFINĂRIEI LUKOIL, pe terenul de circa 30 de hectare aflat în patrimoniul municipalității.

Important ar fi, pentru acea zona, sa se respecte normele impuse de Agentia De Mediu, iar cele 30 de hectare ce ar urma sa fie amenajate cu sprijinul unor voluntari despre care nu se stie nimic acum, decat sub forma unei promisiuni electorale, s-ar adresa unei populatii reduse numeric, care au alte probleme in zona. A se vedea alimentarea cu apa rece, canalizare…

 1. Vom reuși MONITORIZAREA EFICIENTĂ A EMISIILOR DE NOXE ȘI PULBERI, prin întărirea compartimentului specializat al Primăriei.

Vom reusi… prin intarire? Poate cu Viagra, pentru ca la modul cum functioneaza Regia Autonoma a Serviciilor Publice Ploiesti acum, mai exact in folosul furnizorilor si nu in folosul ploiestenilor, lasa mult de dorit. Practic aceasta regie nu isi jutisfica existenta pentru scopul constituiiri sale.

 1. ORICE CONSTRUCȚIE - CEL PUȚIN O COMPONENTĂ VERDE!

Avioane! Chiar nu interesseaza pe nimeni acest proiect…

 1. REGENERAREA SPAȚIILOR VERZI DIN JURUL BLOCURILOR, cu sprijinul asociațiilor de proprietari

Avioane! Daca si asta este o propunere electorala atunci vorbim despre …vorbe. Exista SGU care are atributiile ei in acest sens, nu trebuie mentionate aici, ci doar pusi la treaba cei care vor fi in functii.

 1. ÎNFIINȚAREA REGISTRULUI SPAȚIILOR VERZI

Nu e rea ideea, dar nu spune unde va fi infiintat, cine se va ocupa de el. Pare ca si cum s-a trezit intr-o dimineata si pe langa atata verde pe care l-a pus in programul electoral, s-a gandit sa il inregistreze ca sa ii dea un sens… sau de munca unora carora le este datoare din campanie.

 1. GRĂDINA DE LA… GRĂDINIȚĂ

Preșcolarii din Ploiești vor avea posibilitatea să planteze, să îngrijească și să culeagă legume și flori din mici grădini amenajate în curțile grădinițelor.

Avioane! Pana acum pare a fi o expunere a unei profesoare de mediu a unor idealuri frumoase, dar care nu reprezinta prioritati pentru comunitatea pe care vrea sa o dezvolte> Parac a vrut sa umple hartia si nu avea alte idei decat astea…VERZI.

 1. Voi sprijini, prin toate mijloacele legale, echipa PETROLUL PLOIEȘTI. Nu voi lua, ca primar, nicio decizie referitoare la echipa PETROLUL decât după ce mă voi consulta cu ploieștenii.

Si solutia la aceasta problema care framanta zeci de mii de suporteri unde este, doamna candidat? Aceasta propunere este o spoiala aruncata fara nicio noima, cu scopul de a arata ca a aflat de aceasta problema, dar nu are nicio solutie la ea.

 1. Am în vedere și numirea unui CONSILIU CONSULTATIV, format din personalități sportive marcante ale orașului, pentru coordonarea alocărilor bugetare destinate sportului.

Asa, si? Ce sa faca acest Consiliu Consultativ, in conditiile in care pentru a rezolva problema este nevoie de bani si oameni compteneti care sa conduca clubul Petrolul acolo unde ii este locul si, bineinteles, sa fie retribuiti lunar, nu semestrial. Ati avut oportunitatea, deputat fiind, sa modificati legislatia in sensul de a permite autoritatilor sa subventioneze sportul de prformanta, in anumite conditii si numai prin referendum, spre exemplu.

 1. ÎNFIINȚAREA UNUI LICEU SPORTIV, prin schimbarea profilului unuia dintre liceele existente.

Pe asta am mai auzit-o si la ceilalti candidati si nu mi se pare o idee rea, dar fara un studiu de fezabilitate care sa arate ce cheltuieli implica pentru a realiza performante notabile si a scoate campioni, nu se poate discuta despre ea. E spoiala!

 1. DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII CLUBULUI SPORTIV MUNICIPAL, astfel încât sportul de masă să capete o mai mare amploare. Stimularea mișcării sportive de masă presupune  identificarea tinerelor talente în toate ramurile sportive și susținerea acestora pentru activitățile competiționale.

Cum, cum, cum? Spune cum doamna candidat!

 1. Implementarea unui program, urmare a căruia CSM să folosească în cea mai mare măsură SPORTIVI LOCALI LA ECHIPELE DE SENIORI

Care pogram, ce spune el si de ce neaparat sportivi locali cand pot exista altii din afara localitatii care pot mai buni si pot fi asimilati daca se doreste performanta?

 1. CONSTRUIREA UNEI SĂLI DE ATLETISM pentru sportivii CSM Ploiești

Daca nu e strict din fonduri europene nu se impune sa se cheltuiasca bani din bugetul local. Nu avem traditie sau s-a pierdut, iar ca sa revina trebuie antrenori performanti si bine platiti.

 1. Militez pentru PRELUAREA de către municipalitate, prin protocol încheiat cu CONPET, a BAZEI SPORTIVE ”VOINȚA” și modernizarea acesteia la nivel european

Militeaza doamna candidat si nu te opri pana nu gasesti solutia cea mai buna. Ca sa preiei baza doar ca s-o …preiei si s-o modernizezi mi se pare o greseala imensa. Nu isi are rostul o invstitie in sport fara o strategie pe termen mediu si lung in vederea obtinerii performantelor care sa aduca profit.

 1. Voi face toate demersurile pentru ca HIPODROMUL PLOIEȘTI să devină POL DE ATRACȚIE PENTRU IUBITORII CURSELOR DE CAI din țară și din străinătate

Care sunt aceste demersuri? Pentru aceasta forma de exprimare este nula si neavenita, spusa doar pntru idioti care se alimenteaza cu sperante desarte si vorbe frumoase.

 1. Vom amplasa ECHIPAMENTE DE FITNESS ÎN AER LIBER, în parcurile municipiului

Asta “da”. M-a umplut de respect. Ne arde de fitness prin parcuri … cand e saracia pe noi cat China.

 1. Vom lansa Programul ”TERAPIE PRIN SPORT”

Derulat cu sprijinul O.N.G.- urilor, cărora, sunt sigură!, li se vor alătura și medici și kinetoterapeuți, acesta se va adresa ploieștenilor cu dizabilități, copii și adulți.

E deja prea mult. Din 32 de popuneri, numai avioane de hartie, nu poti gasi mai mult de cinci viabile. Fantasmagorii care nu isi au rost pentru o  populatie saraca, ce are alte prioritati decat verde peste tot.

 1. Înființarea unor MINICLUBURI ALE COPIILOR ÎN FIECARE CARTIER, în special în spațiile disponibile existente în școli

Care este forma juridca de infiintare a acestor minicluburi care pot fi o varianta viabila, poate cea mai buna pana acum, pentru sportul de masa? Fara competitii acestea sunt inutile.

 1. Extinderea GRĂDINIȚEI NR.38 (Str. Poștei)

No comment- nu mi se pare a fi o masura care sa fie promovata ca parte din programul electoral.

 1. ÎNCĂLZIRE CENTRALĂ LA ȘCOALA „FLORIN COMIȘEL” (fosta Școală nr. 11)

No comment- nu mi se pare a fi o masura care sa fie promovata ca parte din programul electoral.

 1. Voi iniția Programul FIECARE ȘCOALĂ — TEREN DE SPORT SINTETIC

Alte cheltuieli  gen praf in ochi…

 1. Voi iniția un proiect de hotărâre pentru PRELUAREA FINANȚĂRII SĂLII DE SPORT A ȘCOLII SF. VINERI și voi face toate demersurile pentru construirea de NOI SĂLI DE SPORT PENTRU ȘCOLI

Avioane aruncate pe… hartie doar ca sa ia ochii. Alte cheltuieli antamate fara studii de fezabilitate inainte.

 1. Ploieștenii își doresc un PATINOAR ACOPERIT. Vom găsi o soluție!

Zi zau…

 1. Consider că este necesară REGÂNDIREA REȚELEI ȘCOLARE, astfel încât sistemul de învățământ din Ploiești să își armonizeze oferta cu cererea reală de pe piața muncii.

Ce legatura are reteaua scolara cu piata muncii, in conditiile in care piata muncii nu ofera locuri de munca …care sa acopere numarul celor care ies din sistemul de invatatamant?

 1. Am în vedere și CONSULTAREA COMUNITĂȚILOR RROME, pentru identificarea acelor meserii care le plac, li se potrivesc, le sunt specifice și și-ar dori să le poată practica, în perspectiva înființării unor școli/ clase de meserii prin care să le putem asigura integrarea socială reală.

Singura idee inedita si  as spune buna, desi pare a fi o discriminare fata de majoritari,  in forma in care este expusa.

 1. Mă voi asigura că Primăria își va îndeplini toate obligațiile pentru ca unitățile școlare din municipiu să obțină ACREDITARE ISU.

Ma voi asigura…este o forma de a nu transmite nimic sau a umple hartia cu vorbe goale.

 1. Cât timp voi fi eu primar, PĂRINȚII NU VOR MAI FI OBLIGAȚI SĂ PLĂTEASCĂ NIMIC PENTRU ȘCOALA COPIILOR!

Asta e cea mai mare minciuna electorala pe care am citit-o in toate programele electorale de pana acum. NU are nicio acoperire, pntru ca cei care cer aceste fonduri sunt pofesorii si cei care accepta de zefci de ani, cu buna stiinta, sunt copiii. Motivul? Sumele derizorii alocate din PIB pentru EDUCATIE, fapt ce conduce la instituirea acestor fonduri acceptate tacit.

 1. LOCURI DE JOACĂ - MAI MULTE ȘI SIGURE – PENTRU COPII

Asta da. E buna si trebuie pusa in practica.

 1. Împreună cu Poliția Locală, Poliția Rutieră și I.S.J., voi iniția un PROGRAM PENTRU PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE CAUZATE DE TRAVERSAREA NEREGULAMENTARĂ. Vom aplica un program concret de supraveghere a elevilor la traversare, în zonele considerate periculoase.

Sfat: Camere de luat vederi, monitorizare profesionista si in timp real.

 1. PROGRAME DE TIMP LIBER, dedicate copiilor ai căror părinți SUNT PLECAȚI ÎN STRĂINĂTATE

Din nou o masura inedita si buna de pus in practica. Nu necesita investitii mari, ci implicare.

 1. Vom pune în valoare PARCUL SĂLII SPORTURILOR

Iar vorbe fara acoperire, fara studii de fezabilitate aferente.

 1. Reluarea SĂRBĂTORILOR TRADIȚIONALE ÎN AER LIBER (Armindeni, 1 Iunie, Zilele  Ploieștiului etc.), manifestări îndrăgite de copii și tineri

Nu e o idee rea si poate fi usor pusa in practica.

 1. STIMULAREA ELEVILOR MERITUOȘI și SUSȚINEREA FINANCIARĂ PE TERMEN LUNG a acelora dintre ei care provin din familii cu venituri reduse

Foarte utila si usor de pus in practica prin sponsorizari atrase.

 1. TRANSPORT PUBLIC GRATUIT PENTRU MAMELE ÎN CONCEDIU POST- NATAL!

Iar o idee inedita. Instituiirea unei noi categorii sociale, mamele in concediu post-natal. Nu cred ca exista cadru legal pntru aceste gratuitati si pre a fi o gogoasa electorala.

 1. Numirea unui CONSILIU CONSULTATIV, format din personalități culturale marcante ale orașului, pentru evaluarea proiectelor și programelor culturale propuse și fundamentarea alocărilor bugetare destinate activităților și instituțiilor culturale ale Ploieștiului.

La nivel declarativ suna bine. In rest nu reprezinta decat o idee care va fi greu de pus in practica fiind foarte greu sa ii alegi p cei mai marcanti, fara sa ii lezezi pe ceialalti.

 1. DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII INSTITUȚIILOR CULTURALE ALE ORAȘULUI

Ok.

 1. Un nou festival la Ploiești: FESTIVALUL CĂRȚII!

In sfarsit o propunere super. Cam putin, totusi, pentru ca am ajuns la jumatate.

 1. Realizarea unui GHID CULTURAL ON-LINE și a unui ghid turistic on-line al orașului Ploiești

Cheltuieli minime, idee buna.

 1. Susținerea, cu acordul Consiliului consultativ, a unor PROIECTE CULTURALE DE INTERES LOCAL, realizate de organizații non-guvernamentale.

Avioane!

 1. OFERIREA UNOR SPAȚII GRATUITE meșteșugarilor tradiționali și atelierelor cu activități pe cale de dispariție

Inedita, buna si usor de pus in practica.

 1. Transformarea Cinematografului PREMIERA (fostul CINEMASCOP) în TEATRU DE OPERETĂ, după reglementarea situației juridice a clădirii și consolidarea acesteia.

Gogoasa electroala care nu va fi niciodata pusa in practica, pentru ca situatia juridica e CINEMASCOPULUI este clara si nu apartine municipalitatii.

 1. Să avem SEMAFOARE INTELIGENTE

As prefera un primar inteligent si dedicat cetatenului …din suflet, nu din gat.

 1. MARCAJE VIZIBILE- la TRECERILE DE PIETONI

Asa, si?

 1. Să facem, rapid, un STUDIU pentru identificarea SENSURILOR UNICE, care ar putea descongestiona arterele aglomerate

Iar vorbe care incep cu …sa facem. Trebuia facut si expus concret ploieteanului.

 1. Să identificăm o posibilitate pentru finanțarea, măcar din 2018, când putem renegocia alocările europene, a lucrărilor de REABILITARE/ REFACERE A PODULUI DE LEMN de peste calea ferată din zona de Sud

Ok.

 1. Să redeschidem traversările pietonale prin PASAJELE SUBTERANE DIN BARIERA BUCUREȘTI

Idee inedita si buna desi e prezentata fara acoperire financiara si de oportunitate.

 1. Să ne îngrijim și ca numele străzilor și numerele imobilelor să fie indicate la loc vizibil

Asa, si? Iar s-a umplut pagina cu vorbe…

 1. Este IMPERATIV să găsim soluții pentru rezolvarea marcajelor aberante de pe STRADA DEMOCRAȚIEI și fluidizarea traficului pe STR. COȘBUC

Nu o luati in seama, pentru ca asa ceva nu se trece intr-un program electoral, fie el atat de slab ca acesta.

 1. Vom menține GRATUITATEA PENTRU PENSIONARI PE MJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

Sensibilizari gen Pensia Municipala care tin la persoanele varstince si aduc voturi.

 1. Voi fi onorată să mă pot sfătui și să primesc informații de la pensionarii ploieșteni care se vor oferi să sprijine, voluntar, administrarea orașului nostru.

Polologii aruncate in mod inutil intr-un program electoral.

 1. Voi fi bucuroasă să le creăm tuturor posibilitatea de a participa activități de socializare moderne, organizate prin cluburile pensionarilor: seri de dans, vizionare

Vorbe, vorbe, vorbe. Frumoase ce-i drept, dar vorbe care umplu hartia.

 1. Vom încerca, după modelul implementat în alte mari orașe, să organizăm PIEȚE VOLANTE, în zonele îndepărtate de piețele organizate.

Interesant dar, pentru ca porneste cu “vom incerca” nu valoreaza nici doi bani, pentru ca arata clar ca nu are in spate nimic studiat.

 1. În parteneriat cu O.N.G- urile, ne vom ocupa SĂ SPRIJINIM BĂTRÂNII SINGURI, care se deplasează greu.

Pentru necunoscatori insemana ceva frumos. Pentru cunoscatori isnemana un transfer de responsabilitate catre ONG-uri.

 1. Pentru bătrânii singuri și foarte bolnavi, va trebui, cât mai repede, să construim cămine-spital și centre paliative și, cu sprijinul voluntarilor, să îi ajutăm să nu se simtă abandonați.

Ma ia capul cu exprimarea asta care nu transmite nimic concret ci da doar sperante desarte bietilor batarni singuri si foarte bolnavi.

 1. Sprijinirea proiectelor de integrare pe piața muncii a persoanelor defavorizate

Cum? Doar din gura?

 1. CANTINĂ SOCIALĂ VOLANTĂ. În colaborare cu parohiile și cu O.N.G.-urile, serviciile Cantinei Sociale trebuie să fie extinse

Transfer de responsabilitate, din nou, catre parohii si ONG-uri, in conditiile in care protectia sociala este atributul exclusiv al autoritatilor.

 1. COLECTĂ DE HAINE. De două ori pe an, cetățenii care doresc pot face pachete cu haine bune, curate, etichetate cu vârstă, sex, mărime, pe care le colectează, cu programare, o mașină a serviciilor sociale.

Desi pare interesant, daca pui o asemena propunere intr-un program electoral inseamna ca nu te respecti pe tine si iti jignesti votantii.

 1. COLECTĂ DE OBIECTE DE MOBILIER

La fel ca mai sus.

 1. BALUL PRIMĂRIEI - acțiune caritabilă anuală, dedicată unor cazuri speciale

Interesant. E o solutie viabila pentru rezolvarea unor cazuri speciale.

 1. FINANȚARE TRANSPARENTĂ pentru O.N.G.-URI DE INTERES COMUNITAR! Este momentul să le acordăm organizațiilor neguvernamentale atenția cuvenită, așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată.

Legea grantului. Nu a inventat roata doamna candidat. Pur si simplu trebuie sa puna in practica o lege veche de 11 ani.

 1. PIEȚE CIVILIZATE, în care producătorii particulari să aibă acces garantat

Ok.

 1. Promit că voi avea RELAȚII CORECTE CU MEDIUL DE AFACERI

Promisiuni, in conditiile in care exista limite clare in aceste relatii, bazate mai mult pe obligatii din partea mediului de afaceri.

 1. LICITAȚII ȘI SELECȚII DE OFERTE făcute cu TRANSPARENȚĂ!

Aici imi vine sa plang, dar nu ma ajuta ochii. Gratiela Gavrielscu are o vasta experienta in a nu face asa ceva, din pacate.

 1. SECȚIUNE DEDICATĂ MEDIULUI DE AFACERI PE WEB-SITEUL PRIMĂRIEI

Nu aduce nimic o masura de genul acesta, decat o recunoastere a celor care compun mediul de afaceri.

 1. ACORDAREA DE SPAȚII GRATUITE PENTRU START-UP-URI la Centrul de Excelență în Afaceri pentru Tinerii Întreprinzători, care va funcționa în vecinătatea Parcului Municipal Vest

Vrajeala. Centrul de Excelenta nu este mosia doamnei candidat ca sa atribuie gratuit spatii.

 1. TÂRGURI MUNICIPALE pentru promovarea produselor și serviciilor locale

Nimic nou. Exista deja la Ploiesti si se fac degeaba, pentru ca nu intereseaza pe nimeni. Sau doar pe cei care isi iau bani pentru organziarea lor.

 1. AGENȚII ECONOMICI CU SEDII SOCIALE ÎN ALTE LOCALITĂȚI, la încheierea contractelor cu Primăria Municipiului Ploiești, își vor deschide PUNCTE DE LUCRU PE TERITORIUL ORAȘULUI. În acest fel, taxele și impozitele generate de aceste contracte vor alimenta bugetul local.

Aici vorbim despre o descoperire “epocala”. Pai unde Dumnezeu ar trebuie sa plateasca impozitul un punct de lucru, daca nu acolo unde isi desfasoara activitatea?

 1. ȘEDINȚELE CONSILIULUI LOCAL PLOIEȘTI vor fi TRANSMISE LIVE și vor fi ARHIVATE PE PAGINA DE INTERNET A PRIMĂRIEI

Asta da. Ar trebui preluata de oricine va iesi primar.

 1. OPERAȚIONALIZAREA ȘI INFORMATIZAREA BIROULUI UNIC, astfel încât cetățenii să intre în interacțiune pentru orice solicitare doar cu un singur  funcționar

Aproape imposibil, dar ar merita incercat.

 1. REVIZUIREA TUTUROR PROCEDURILOR DE LUCRU ale funcționarilor administrației locale. Definirea mai clară a atribuțiilor, în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu cetățenii

Aici deja nu o voteaza niciunul dintre functionarii publici, pentru ca ar insemana sa le schimbe mentalitatea din temelii.

 1. Realizarea unor PROCEDURI CLARE DE EMITERE A ACTELOR ADMINISTRATIVE, astfel încât să se reducă la minimum aprecierea subiectivă din partea funcționarului

A nu se abuza de legea transperentei decizionale. S-ar putea ca secretarul primariei, Simona Albu sa oboseasca inainte de vreme. Interesant si usor de pus in practica daca exista vointa si nu interese.

 1. SISTEM ONLINE DE MONITORIZARE A SOLICITĂRILOR CETĂȚENILOR, la care SĂ AIBĂ ACCES, cu parolă, ȘI PETENTUL

Aha, sigur. Idee buna si astept s-o puna in practica daca iese primar.

 1. ACTUALIZAREA SI OPERAȚIONALIZAREA SISTEMULUI GIS, astfel încât cetățenii să poată beneficia de aplicații cu răspuns rapid

Interesant, dar nu ar fi rau de vazut care este segmentuld e varsta care sta pe internet, care are spirit civic si este activ si atunci ne putem da seama cum stam cu implementarea acestui sistem.

 1. SISTEM COERENT ȘI TRANSPARENT DE ANGAJARE ȘI PROMOVARE A FUNCȚIONARILOR PUBLICI ȘI PERSONALULUI CONTRACTUAL din Primărie și din structurile aflate sub autoritatea Consiliului Local

A nu se uita de evaluarile anuale, care sunt reglementate prin lege.

 1. PROGRAM DE STAGIATURĂ ÎN PRIMĂRIE pentru studenții Facultății de Administrație Publică din cadrul U.P.G.. Recrutarea celor mai buni stagiari

Interesant si inovativ. Merita pusa in parctica.

 1. O NOUĂ ORGANIGRAMĂ, în acord cu prioritățile instituției, în care să se regăsească mai mulți specialiști în atragerea de fonduri europene și în urmărirea cheltuirii lor și cât mai puține persoane ineficiente

Tine tot de evaluarea functionarilor publice despre care vorbeam mai sus.

 1. INVENTARIEREA CONSTRUCȚIILOR CU DESTINAȚIE LOCUINȚĂ EXISTENTE, AFLATE ÎN ADMINISTRAREA PRIMĂRIEI

Fara sens aceasta propunere. Exista o baza de date deja.

 1. EVALUAREA CERERII DE LOCUINȚE ÎN FUNCȚIE DE POTENȚIALII BENEFICIARI: pentru tineri, de necesitate, sociale, pentru specialiști

Asta este printre cele spuse ca sa sensibilizeze. Trebuie intrat cu tancul in Directia de Patrimoniu, pentru a rezolva aceste situatii care ar imbunatatii cateva vieti annual.

 1. IDENTIFICAREA TERENURILOR LIBERE DE SARCINI PE CARE PRMĂRIA AR PUTEA CONSTRUI

Nu-si are rostul aici, ca o masura, pentru ca tine de fisa postului.

 1. CONCURS DE SOLUȚII PENTRU CONSTRUCȚIA UNOR LOCUINȚE SOCIALE – utilizarea unor materiale ieftine, ușoare

Exista Hotarare de Consiliu Local deja, pentru aceasta initiativa.

 1. O ALTĂ ABORDARE: CASA POTRIVITĂ LOCATARULUI; locuințele de necesitate - pe termen relativ scurt. Case verzi, a căror întreținere să nu coste mult. Construcții ușoare, modulare, adaptabile la numărul de membri ai familiei

Aceeasi situatie ca la punctul  95.

 1. Voi cere Poliției Locale să acționeze cu fermitate pentru creșterea gradului siguranței publice. LOCUL POLIȚISTULUI LOCAL ESTE ÎNTRE OAMENI, NU ÎN BIROU!

O idee pe care am sesizat-o si la Adrian Dobre si pare a fi o solutie, minora, ce-I drept, pentru siguranta cetatenului.

 1. PAZĂ ÎN FIECARE ȘCOALĂ, plătită din bugetul local, NU DIN BUZUNARUL PĂRINȚILOR!

De pus in practica Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, republicata. Lege nr. 333/2003 republicata 2014.

 1. CAMERE DE SUPRAVEGHERE VIDEO ÎN PIETE, ÎN VECINĂTATEA ȘCOLILOR, ÎN ZONELE AGLOMERATE!

De ce doar in aceste zone? Se impune montarea lor in fiecare colt al municipiului si o monitorizare pofesionista, chiar daca multi carcotasi vor spune ca suntem la Big Brother. Numai asa se poate reduce infractionalitatea.

 1. Finalizarea investițiilor aflate în implementare și continuarea programului de investiții cofinanțate din fonduri europene, în conformitate cu Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) și cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD)

Sa vedem intai cum scapam de problemele create de vechiul Consiliu Local in legatura cu fondurile europene si cati bani dam inapoi pntru nefinalizarea lucarilor la termenele prevazute.

 1. Continuarea, de comun acord cu asociațiile de proprietari, a programului de reabilitare energetică  a blocurilor, dar cu asigurarea transparenței costurilor și calității lucrărilor efectuate.

Situatia e cam asa, si vorbesc in cunostinta de cauza ca presedinte al Uniunii Asociagtiilor de Proprietari: Intai trebuie aprobata strategia de eficientizare termica pentru a putea fi acceptata primaria ca si solicitant, apoi rebuie ca asociatiile de proprietari sa decida in unanimitate ca vor sa efectueze reabilitarile si dupa aia depuse cererile la primarie. Trebuie stabilit un buget pentru partea de contributie a solicitantului( primaria), ceea ce nu s-a facut pana acum. Iar la urma, trebuie ca demersurile sa nu depaseasca data de 16.11.2016. Orice altceva reprezinta vorbe in vant.

 1. Refacerea intrărilor în oraș, cu respectarea prevederilor din PUG și PUZ-uri

Asta am citit-o si la ceilalti candidati si n-o mai discut, pentru ca e inutil. E usor de facut.

 1. Investiții verzi în rețeaua de iluminat public

Nu inteleg ce reprezinta si ca mine sunt convins ca sunt multi ploiesteni.

 1. MONITORIZAREA ATENTĂ, din punct de vedere cantitativ și calitativ, A SERVICIILOR MUNICIPALE (apă, canal, salubritate, termoficare, iluminat public, semaforizare, deszăpezire, întreținere-marcaj drumuri publice, reparații de drumuri etc.)

Mai bine desfiintarea Regiei Autonome a Serviciilor Publice Ploiesti, care doarme in bocanci, iar cand nu doarme se face ca ploua, desi are atributii clare.

 1. REGÂNDIREA ORGANIZĂRII ȘI ATRIBUȚIILOR S.G.U. (Valorificarea serelor proprii, accent pe plante perene pentru amenajarea spațiilor publice, parcări curate, ine marcate, administrarea cimitirelor - inclusiv servicii contracost îngrijire morminte)

Se impune regandire situatiei juridice a SGU, in sensul ca nu este normala constituirea ei ca societate privata cu actionar unic Consiliul Local. Dupa aia se poate regandi organizarea atributiilor, desi nu isi prea are rostul.

 1. RENTABILIZAREA ACTIVITĂȚII SOCIETĂȚII DE TRANSPORT ÎN COMUN A MUNICIPALITĂȚII; un transport public civilizat, cu tramvaie, troleibuze și autobuze moderne, care să le asigure confortul și siguranța călătorilor și celor care le conduc.

Vreaus a vad planul intai, ca m-am saturat de vorbele goale din acest program electoral.

 1. Amenajare PARCARE SUBTERANĂ PE MAI MULTE NIVELURI în zona HALELOR CENTRALE și în fața Hotelului ”Prahova”, fără afectarea spațiului verde.

Utopie si dati-mi voie sa nu mai explic de ce.

 1. Implementarea unui PROIECT-PILOT de realizare a unei PARCĂRI SUPRAETAJATE TIP LIFT, într-unul dintre cartierele aglomerate ale orașului. După evaluare, proiectul ar putea fi extins și în alte cartiere.

Idee revolutionara cu iz de utopie, fara o consultare publica, adica o dezbatere.

 1. RECONSIDERAREA ZONELOR MĂRGINAȘE, defavorizate, ale orașului, DIN PERSPECTIVA DEZVOLTĂRII DURABILE A POLULUI DE CREȘTERE PLOIEȘTI.

Polul de crestere este o notiune abstracta pentru cetateanul de rand, iar acest program electoral se adreseaza tocmai lui. Din nou, fara un studiu, aceasta reconsiderare nu este decat o vorba goala.

 1. Voi iniția instituirea unei PROCEDURI FOARTE CLARE privind MODUL ȘI ORDINEA ÎN CARE SE FAC INTERVENȚIILE planificate LA REȚELELE DE UTILITĂȚI SUBTERANE. De asemenea, vom urmări foarte atent REFACEREA CAROSABILULUI ȘI TROTUARELOR DUPĂ LUCRĂRI, inclusiv în situația celor mai mici intervenții la avarie.

Inchei aceasta analiza care mi-a luat 10 ore, prin a spune simplu: VAX ALBINA!

Constatarea mea dupa ce am analizat toate masurile propuse, este ca nici 10 % dintre ele nu sunt serioase, ci vorbe goale, utopii sau praf in ochi. Gratiela Gavrilescu este o promisiune electorala ea insasi, care are tendinta de a ramane…promisiune.

Partea buna: este ca are experienta in administratia locala, in activitatea legislativa, adica aceea de deputat.

Partea rea: Daca este asa cum se aude si are in spate familia Cosma si este sprijinita de aceasta, atunci inseamna ca si ea are butoane, ceea ce ne spune ca nu ne putem astepta la nimic bun. Progarmul ei este unul obositor si aproape ireal pentru viata pe care o ducem. Nu se bazeaza pe nimic concret, nu are studii aprofundate in spate, care sa arate necesitatea implementarii fiecarei masuri si costurile aferente, ci pe povesti.

Povesti pescaresti care sunt placute doar daca povestitorul stie sa le spuna frumos, in rest toata lumnea stie ca sunt minciuni gogonate.

Urmeaza Daniel Savu, despre care ma voi rezuma sa spun doar cateva lucrui pe care le consider importante.

 

Prahova Curata// Catalina Bozianu, parca prea plictisita pentru aceasta campanie. Nu e dezamagire, pentru ca nu aveam asteptari

Citeşte mai departe...Ca si Gratiela Gavrielescu, Catalina Bozianu are dubla calitate de candidat si presedinte de organziatie judeteana a Partidului Miscarea Populara, motiv pentru care ii revenea sarcina “grea” de a da o dispozitie membrilor sa ne trimita CV-urile, pozele si programele electroale.

Spre deosebire de reprezentanta ALDE, Bozianu a avut o zvacnire dupa discutia pe care am avut-o fata in fata,in 5 mai, cand am depus cererea oficiala prin care Coalitia Prahova Curata a cerut niste lucruri banale si de bun simt pentru alegatori. Zvacnirea ei ne-a adus CV-urile a opt candidati, din care doi nu se regaseau pe lista primariilor pntru care am facut cererea. Prin urmare, intra AICI sa vezi nota pe care a primit-o, pentru lispa  de interes fata de alegatori si Coalitie.

Facem inca o data precizarea ca scopul acestei cereri a fost acela de a prezenta alegatorilor candidatii, CV-urile si programele lor, dar si situatia lor penala, in mod GRATUIT. Precizam acest lucru pentru postacii PNL,  care pe pe site-ul Incomodph.ro au facut afimatii ce s-ar putea transforma in plangeri penale. Vom mai vorbi despre asta, pentru ca si acesti indivizi  trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa caut eu pe internet pe cei care candideaza, ci sefii lor sa le dea un ordin si sa faca tot posibilul ca sa-i promoveze, mai ales ca era GRATUIT. Scuze ca repet, dar mi-e teama ca nu ati inteles, postacilor PNL.

Sa revenim la Catalina Bozianu si la discutia pe care am avut-o cu ea. Mi-a lasat impresia ca e absenta, ca nu are nicio motivatie si ca de-abia asteapta ca aceste alegeri sa  treaca. Sper sa ma fii inselat, pentru binele acestui partid, dar pare atat de plictisita de poltica, incat mai ca o intelegem ca nu a onorat cererea noastra.. Mai mult ce am putea spune? Nimic, mai ales ca Bozianu nu reprezinta un pericol pentru nimeni, dar nici o speranta pentru ploiesteni in cazul in care va iesi consilier local.  Vom vedea.

Urmeaza Marius Fenichiu, candidat independent, cu care si incheiem aceasta rubrica despre cum au raspuns sefii de partid si candidatii la primaria Ploiesti cererii Coalitiei Prahova Curata. 

Ploiesti// Analiza programului candidatului Adrian Dobre, alt candidat care nu si-a asumat propriul proiect electoral. Citeste si minuneaza-te

Citeşte mai departe...Candidatul PNL la primaria Ploiesti, Adrian Dobre vine cu un mesaj care sa ne umezeasca ochii... in lacrimi : Renașterea Ploieștiului trebuie să înceapă în primul rând de la calitatea oamenilor și de la modul serios și corect de a aborda administrația.

Din start este o vrajeala cu care sa se umple aerul ca sa priceapa fraierul. Despre ce calitate vorbim cand cei vechi sunt identici cu cei noi, iar cei vechi sunt criticati pentru neajunsurile la care am fost supusi, ba chiar numarati prost.

Personal nu cred in schimbarea oamenilor, ci in capacitatea lor de adaptare, pentru ca amprenta genetica este unica si nu poate fi modificata.

Revenind la programul electoral al candidatului Dobre Adrian, mascat sub conceptul pompos “Smart City”, care are 12 domenii de aplicare. Sa le luam pe caprarii:

Infrastructura

Pare ca Dobre s-a inspirat de la Ganea sau invers si sper sa nu ajung sa vad si la ceilalti aceleasi propuneri tratate de unici salvatori.

Investiţie care să lege cartierul Mitică Apostol (cu subtraversarea DN1 – centura de Vest) și Cartierul Triaj (cu subtraversarea magistralei căii ferate Bucureşti – Brașov) de conducta magistrală a oraşului Ploieşti în capătul Bulevardului Petrolului.

Din cate stiu lucrarile in Mitica Apostol au inceput deja in acest an, poate pentru prima data dupa ce chiar Andrei Volosevici a promis ca se ocupa si a uitat. Cartierul Triaj este o zona uitata demult de primari. Am curaj sa fac pariu ca Dobre va uita de el in secunda doi daca va iesi primar si acum este adus in fata doar de ochii lumii.

Continuarea extinderii canalizării din cartierul Râfov către cartierul Pictor Rosenthal (evident urmată de refacerea infrastructurii rutiere în zona respectivă) oferă implicit posibilitatea ca reţelarii să verifice parţial toate reţelele. Realizarea unei pasarele peste calea ferată în zona de Nord a cartierului Râfov va asigura o mai bună mobilitate pentru locuitorii din zonă.

Costul estimativ al proiectului descris mai sus se ridică la 7-8 milioane de euro, avându-se în vedere o bugetare multianuală din bugetul Municipiului Ploieşti. Rapiditatea implementării proiectului nu ţine exclusiv de Primăria Municipiului Ploieşti, ci şi de durata anumitor etape cum ar fi cea a obţinerii avizelor CNADNR şi CFR.

Aceeasi strategie, adica abordarea zonelor sarace, cu populatie multa, demografie mare si votanti usor de manipulat prin diverse forme, una ar fi atribuirea de sperante pentru conditii de viata mai bune. Nu cumva trebuie si protectie sociala in acele cartiere, care sa asigure plata facturilor ?

Un lucru bune ste faptul ca Dobre, in expunerea sa, aduce in discutie costurile estimate si sursa, care este bugetul, dar nu aminteste de gaura in care se afla acest buget si nu stim pentru cat timp.

Infrastructura rutieră va fi protejată şi printr-o poziţie corectă şi fermă a Primăriei Municipiului Ploieşti, transpusă într-o atentă monitorizare a calităţii lucrărilor, precum şi a intervenţiilor pentru deszăpezire (de exemplu, folosirea excesivă – 100% – a sării) care duc la deteriorea stratului asfaltic, cu aplicarea sancţiunilor care se impun.

Pozitia corecta si ferma trebuia sa fie din mandatul Volosevici, dar a cam lipsit. Poate asfaltarile nu s-ar fi repetat periodic si nejustificat.

La sfârşitul anului 2012 existau la Ministerul Educaţiei trei proiecte de grădiniţe (Mitică Apostol, 9 Mai, Liceul 1 Mai) plus modernizarea de grădiniţe care vor trebui să-şi găsească finalizarea în acest mandat.

În dezvoltarea structurii edilitare a Municipiului Ploieşti, o necesitate stringentă este realizarea unui cimitir situat în partea de Vest a oraşului, între magistrala căii ferate Bucureşti –Braşov şi Centura de Vest a Ploieştiului, accesul făcându-se pe pasajul suprateran din zona Gării de Vest.

Daca existau de la sfarsitul anului 2012 aceste trei proiecte de ce nu au iesit consilierii locali PNL la gatul celorlalti, in presa, in strada sa spuna asta si a fost lasat totul in campania electorala? Nu am certitudinea ca exista acest proiecte fara un link, macar, catre ele pe site-ul ministerului.

Despre cimitir, ma abtin. De morti numai de bine.

Soluţionarea situaţiei câinilor comunitari va fi gestionată prin construirea unui adăpost în zona de Est a Ploieştiului (lângă Protan) care să găzduiască aproximativ 2000 de câini. În momentul de faţă există un studiu de fezabilitate, toate utilităţile necesare acestui adăpost fiind existente în zonă.

Aici Adrian Dobre a dat-o de gard rau de tot, pentru ca sunt pe deomeniul meu fiind cel care a initiat demersurile civice care au condus la aprobarea HCL 512/2015. Dobre demonstreaza ca e paralel cu acest subiect. Inainte de a se gandi la un adapost oricat de mare sau mic ar fi, trebuie sa implementezi HCL 512/2015 care rezolva problema de fond a cainilor comunitari. Dupa aia numarul lor, printr-un control asupra inmultirii lor poate sa se diminueze substantial, pana la disparitie pe termen mediu si lung.

Servicii publice

Salubritatea

Incredinţare a serviciului de salubritate către SGU – Servicii de Gopodărire Urbană – care va consta în curăţenia căilor publice și deszăpezirea lor. Investiţia este estimată a fi în jur de 2 milioane de euro.

Nu e o idee rea, mai ales ca e o forma de a da de munca votantilor lui Dobre, fara pretentii exagerate pentru functii. Trebuie un studiu profesionist de fezabilitate care sa arate daca este rentabila aceasta idee, pentru municipalitate nu pentru PNL si membri sai.

Alimentarea cu apă şi canalizarea

 • scoaterea din tarif a sumei care priveşte apa meteorică;
 • modificarea contractului de concesiune în sensul scoaterii taxei solicitate de APA NOVA pentru certificate de urbanism, respectiv autorizaţii de construire;
 • îndreptarea investiţiilor APEI NOVA într-un procent cât se poate de mare către infrasctructura care contează pentru ploieşteni (reparaţii/extindere canalizare, reparaţii/extindere reţea de apă, branşamente), cu mai puţin interes pentru dotările societăţii respective (calculatoare, licenţe, maşini, utilaje); aceasta se poate realiza printr-o reacţie corectă a administraţiei, în comitetul de coordonare.

De anul trecut s-a facut o Comisie care sa analizeze situatia tariflului apei metoerice. Am trimis de doua-trei saptamani o adresa catre municipalitate in care am solicitat care este rezultatul dezbaterilor din Comisie, din care fac parte membri din toate partidele. Nu am primit raspuns.

Este o gogoasa. Nu se va face nimic, daca nu ne batem noi, UAP pentru a fi scos acest tarif.

Modificarea contractului de concesiune cu APA Nova este o idee buna, numai ca nu doar pentru scoatarea taxei pentru certificate de urbanism, ci pentru multe altele. Nu cred in aceasta idee, pentru ca interesele sunt mari, transpartinice si vechi.

Punctul trei nici nu merita atentie pntru ca sunt vorbe aruncate in vant, ca sa ia ochii.

Alimentarea cu energie termică

 • abordare corectă a investiţiilor făcute în Ploieşti prin modernizarea reţelei de termoficare şi o gândire serioasă a operatorului în ceea ce priveşte distribuţia agentului termic pe orizontală la nivelul blocurilor din Ploieşti, cu plan de investiţii şi finalizare din fonduri europene, evident şi cu aportul administraţiei locale şi a asociaţiei de locatari este unul din dezideratele care trebuie realizate în acest mandat;
 • scoaterea taxei pentru certificate şi autorizaţii de construire prin modificarea contractului de concesiune.

Distributia pe orizontala nu se poate face in urma unei analize corecte a investitiilor, ci doar intr-o dezbatere publica cu proprietarii care sa-si dea sau nu acordul. Ce nu spune Dobre, este ca o investitie de genul asta, costa un proprietar intre 4.000 si 6.000 de lei, pe care ii suporta din popriul buzunar, in cazul in care nu s-ar aloca bani din fonduri europene pe masura 3.1 POR, care a inceput pe 16 mai si se termina pe 16 noiembrie anul acesta.

Nu vad nimic despre modul discretionar in care Veolia Energie Prahova aplica tariful la energie termica facturat la populatie. Nici Dobre nu intelege ca primaria trebuie sa apere, deopotriva cu UAP, interesele ploiestenilor, nu sa le fie ostili si sa fac tot ce vor francezii.

Iluminatul public

Modernizarea acestui sistem presupune:

 • înlocuirea corpurilor de iluminat public cu incandescenţă cu lămpi cu eficienţă energetică ridicată, durată mare de viaţă care asigură confortul urban corespunzător (ex. LED), inclusiv reabilitarea instalaţiilor electrice – stâlpi, reţele, etc.;
 • achiziţionarea/instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public;
 • extinderea/reîntregirea sistemului de iluminat public;
 • utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.).

Modernizarea sistemului se va realiza cu fonduri europene de către Primăria Municipiului Ploieşti, urmând apoi a fi administratat de SGU – Servicii de Gospodărire Urbană.

Si-a adus aminte sa spuna despre sursele de finantare, dar exprimarea este generala, nu este identificat foarte clar niciun fond. Poate nici nu exista. Modernizarea e interesanta, dar greu de pus in practica, pentru ca iluminatul in Ploiesti a fost o cutie a Pandorei si consilierii care vor fi in opozitie se vor opune investitiilor de acest gen, asa cum s-a intamplat mereu, fara o ratiune exacta, ci doar din ambitii prostesti.

Din respect pentru persoanele de vârsta a treia vom asigura crearea şi funcţionarea adecvată a unor cluburi de pensionari. Aceştia vor avea la un moment dat şi o clădire administrativă. Spre exemplu, în zona intersecţiei străzilor Romană cu Nucilor există o clădire care poate fi modernizată sau reconstruită şi care este cunoscută ca fiind vechea baie publică.

Ce cauta cluburile de pensionari la Iluminatul Public, numai Dobre si echipa sa pot stii, pentru ca nu au nicio legatura cu serviciile publice. Prin urmare nu pot trata serios aceasta idee, prevazuta la o rubrica necorespunzatoare.

Fonduri europene

Daca vreti sa va amuzati despre aceasta parte a programului intrati AICI- http://adriandobrepnl.ro/proiectul-pentru-ploiesti/#Spoiler-9 . Repeta ce spune la celelalte rubrici sau ce a spus si Cristian Ganea, ca si masuri pentru mandatul sau.

Fiscalitatea

Fiscalitatea depinde de voința politică  a Consiliului Local Ploieşti, însă printr-o continuă legatură cu primarul, aceasta va putea fi redusă între 3-5 procente în fiecare an (taxe, impozite locale) în următoarele condiţii:

 • eficientizarea cheltuirii banului public;
 • preţuri mici – calitate superioară a obiectivelor;
 • accesarea fondurilor europene şi implementarea corespunzătoare a proiectelor, de aşa manieră încât fondurile externe să consolideze bugetul local, iar investiţiile să fie corespunzător susţinute financiar, fără a se genera artificial eforturi bugetare suplimentare care să fie suportate de comunitate.

Cea mai mare gogoasa electorala din programul lui Dobre. In conditiile in care bugetul local este in situatia de a returna la Uniunea Europeana suma de 78 de milioane de euro pentru neglijentei celor care ne reprezinta in finalizarea lucrurilor din fonduri europene.  Putere sau opozitie, sunt la feld e vinovate pentru ca s-a ajuns in situatia aceasta. Niciunul dintre consilieri nu a reactionat si nu a sesizat organele abilitate in timp util.

Sanatate

Primăria Municipiului Ploieşti poate începe efectiv construirea unui Spital Municipal de Urgenţă într-o locaţie dată primăriei, spre exemplu fosta unitate militară (str. Cosminele), pe o suprafaţă de aproximativ 2,4 ha, cu un număr de aproximativ 250 paturi, pe o structură de spital pavilionară în care prin servicii foarte bune şi cu dotări excepţionale să se desfăşoare activitatea ce ţine de Spitalul de Pediatrie, Spitalul Municipal, cu 2 săli de primiri urgenţe. Estimarea costurilor, cu tot cu dotări, este de aproximativ 40 milioane euro.

L-as ruga pe Adrian Dobre sa ne spuna ce tot ii da inainte cu construirea unui Spital Municipal de Urgenta? Adica la acel spital pot ajunge in urgente numai ploiestenii si cei din alte localitati sunt lasati sa moara sau trimisi la Spitalul Judetean, ceea ce, de multe ori e acelasi lucru? Daca exista cu adevarat preocupare pentru sanatatea ploiestenilor ar trebui rezolvata problema infectiilor nosocomiale, fie prin distrugerea spitalelor existente si construirea altora noi, pentru in peretii spitalelor exista aceste infectii si nu pot fi scoase decat prin radiere cu ultraviolete care sa elimine prin ardere. Daca discutam despre altceva o facem ca sa vindem castraveti la gradinar.

Vechea clădire a Spitalului Schuller va adăposti policlinica şi o secţie de îngrijire bătrâni dotată la ultimele standarde.

Cealaltă parte a spitalului, spre Serviciul de Medicină Legală, având o suprafaţă corespunzătoare, va fi o zonă de locuinţe pentru medici (P+1, P+2), care va face parte din pachetul de facilităţi pentru medici pe care îl gândim pentru aducerea sau păstrarea în zonă a elitelor medicale în diverse domenii.

Incep sa cred, din ce in ce mai tare, ca promovarea grijii pentru batrani este o unealta de manipulare prin sensibilizare. La fel ca si grija pentru cei tineri care sunt uitati pe drumurile vietii de cei care le promit marea cu sarea. Progarmul pe sanatate propus de Adrian Dobre mi se pare o utopie de la un cap la altul, la fel ca si Spitalul de Pediatrie al lui Iulian Badescu, despre care am spus de la inceput ca nu se va face. Din pacate, am avut dreptate.

Achizitionarea de material rulant

Modernizarea liniilor de tramvai fără material rulant modern (tramvaie noi) nu are valoare, în contextul în care siguranţa cetăţeanului este cea mai importantă.

În acest sens, Primăria Municipiului Ploieşti poate fi partenerul unui program de tip CLUSTER (finanţare) bazat pe Planul de Investiţii Juncker, pe conceptul SMART CITY (cercetare, producţie, folosire, sistem integrat de management, eficienţă energetică).

În acest proiect, materialul rulant este estimat la 30 milioane euro (30 tramvaie cu două vagoane) ce se pot achiziţiona în concordanţă cu o dezvoltare a activităţii TCE – Transport Călători Express şi prin concursul Consiliului Judeţean Prahova pentru obţinerea licenţelor pentru transport în zonele limitrofe Ploieştiului şi evident prin voinţă politică, prin creerea unei Asociaţii Metropolitane de Transport în Comun, care nu ar însemna o implicare în bugetele unităţilor administrativ-teritoriale limitrofe pentru TCE – Transport Călători Express. Unul dintre avantaje l-ar însemna transportul facil pentru cetăţeni în zonele limitrofe Ploieştiului.

Care va sa zica suntem Smart City si avem nevoie de tramvaie noi. Daca se doreste achizitionarea unor tramvaie economice si romanesti se poate lua in calcul tramvaiul Imperio, numai ca acesta costa 1,7 milioane de euro si nu 1 milion, cum a calculat Dobre. Traditia la Ploiesti ne spune ca niciodata nu a fost achizitionat un stoc masiv de tramvaie noi, ci doar second hand. Intrebati-l pe domnul Volosevici!

Ideea in sine este reala, numai ca este greu de pus in practica, daca e sa respectam traditia si…interesele.

Reabilitare termica

În acest moment există două posibilităţi de realizare a programului de reabilitare termică:

 • prin fonduri europene, cu implicarea unor sume la care să contribuie şi asociaţiile de locatari, cu rezultate foarte proaste ca şi implementare;
 • prin sistemul naţional cu finanţare de 50% de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, de 30% din partea Primăriei Municipiului Ploieşti şi de 20% de la asociaţiile de locatari, cu posibilitatea ca cei 20% să fie preluaţi de către autoritatea locală, în acest moment fiind mult mai eficient şi relativ uşor de pus în practică (în Ploieşti, prin acest program, au fost reabilitate peste 3200 de apartamente până în anul 2012).

Aici iar e pe terenul meu…si trebuie sa spun ca Dobre este pe langa subiect desi pare ca il stpanaeste. Termenul generalist “fonduri europene” arata ca nu a identificat acel fond si cum se aloca. Preferinta lui pentru sistemul national de finantare este un fiasco, mai ales daca dupa alegerile parlamentare la Ministerul Dezvoltarii Regionale nu va fi cine trebuie ca sa semneze repede finantarile si sa nu astepte ani de zile. Si iar ne intoarcem la bugetul local de care trage ca de o guma de mestecat, de parca nu ar fi in goapa.

Cultura

Între anii 2008-2012 s-a încercat, şi într-o oarecare masură s-a realizat, scoaterea Ploieştiului din stigmatul ORAŞ MUNCITORESC.

În acest sens, toate activităţile culturale desfăşurate în Ploieşti, unele preluate, dar mult îmbunătăţite calitativ, şi altele noi (Zilele Ploieştiului, Festivalul de Jazz, Festivalul de film, etc.) au creat premisele schimbării acestui stigmat. 

Problema sesizată atunci şi ramasă şi azi este inexistenţa unei săli de spectacole…

Să ne imaginam că Sala Sindicatelor din Ploieşti, reabilitată atât din punct de vedere al normelor tehnice actuale, dar şi al esteticii interioare, în momentul acesta – estetica comunistă – poate fi gazda unui astfel de eveniment, în care un covor lung şi roşu poate fi pus de la intrarea Bulevardului Independenţei până la intrarea în clădire, cu tot ce înseamnă fastul unor astfel de evenimente.

Din fericire nu ducem lipsa de Sali de spectacole, ci de idei care sa fie transpuse pe aceste Sali. Sala Sindicatelor , cum foarte prost o numeste Adrian Dobre, apartine sindicatelor, iar preluarea ei nu este o floare la ureche. Pe deasupra impovareaza si mai mult bugetul local, iar spectacolele, daca vor fi asa multe se pot inchiria salile de spectacole, cu costuri mai mici decat acelea de intretinere, ca proprietar.

Sport

Municipiul Ploieştiul a avut întotdeauna atletism de performanţă. Una din criticile aduse noului stadion a fost că s-a desfiinţat pista (de atletism) – care oricum era necorespunzătoare şi pe care nu se mai puteau desfăşura competiţii.

În acest sens, logica era de obţinere a fondurilor care să fie susţinute şi de la bugetul local, dar şi de la Compania Naţională de Investiţii, pentru un centru de atletism indoor şi outdoor care să poata găzdui competiţii profesioniste. Aceasta locaţie ar putea fi amplasată în spatele parcului PETROM de la Gara de Vest, unde există teren suficient şi modalităţi lesne de ajuns. Finanţarea înseamnă cofinanţare 70% Primăria Municipiului Ploieşti (estimativ 3.5 milioane euro), 30% de la Compania Naţională de Investiţii, în trei ani, iar pentru dotări utilizarea fondurilor europene.

Alături de acest proiect major se vor realiza (în cadrul programului CNI – Compania Naţională de Investiţii) şi alte baze sportive cu diverse funcţiuni, cum ar fi:

Bazin de înot în încinta scolii nr. 31

Sala de sport in incinta scolii nr. 10

Reamenajarea parcului Andrei Muresanu

Pentru aceste proiecte finanţarea se va realiza cu sprijinul CNI – Compania Naţională de Investiţii.

Dobre imi lasa impresia ca exact acolo nu reprezinta o prioritate, el vine cu o documentare profesionista. Aici chiar mi-a placut cum a prezentat ideea, numai ca nu vad necesitatea unei astfel de constructii gen centru de atletism, fara o strategie de formare a unui club pofesionist, care toaca si ala bani. In caz ca nu se vrea a se face un tocator de bani public fara performante, cum este CSM Ploiesti.  M-as axa pe reamenajarea parcului Andrei Muresanu. Bazinul de inot sis ala de sport pare a fi doar o fitza, in contextul in care nu ai sportivi de performanta, club cu dotarile necesare.

Siguranta cetateanului

Creşterea gradului de siguranţa în toate cartierele ploieştene reprezintă o prioritate pentru perioada următoare.

Prezenţa mult mai intensă a Poliţiei Locale Ploieşti în mijlocul cetăţenilor se va realiza printr-o modificare a conceptului de management a acestei instituţii, prin reducerea personalului (aparatului administrativ) şi creşterea numărului poliţiştilor locali care îşi desfăşoară activitatea în stradă, concomitent cu dezvoltarea logisticii aferente (maşini, etc).

Daca siguranta cetateanului se rezolva doar cu trimiterea in strada a politistilor locali, inseamna ca vorbim despre orice altceva, dar nu despre siguranta cetateanului. Sa puna camere de luat vederi, sa le racordeze la un sistem centralizat, monitorizat de profesionisti care sa intervina in timp real si sa diminueze, astfel, infractionalitatea, controland fenomenul.

Transparenta

Aşa cum ploieştenii îşi plătesc la timp taxele şi impozitele locale în aceeaşi măsură doresc să cunoască şi modul în care autoritatea publică locală gestionează şi cheltuie aceşti bani.

Primăria Municipiului Ploieşti va implementa un sistem (informatic) prin care fiecare cetăţean se va putea informa cu privire la contractele încheiate, atât ale primăriei cât şi ale societăţiilor şi instituţiilor din subordinea acesteia, precum şi asupra cheltuielilor aferente acestor contracte.

Transparenţa înseamnă şi o dezbatere publică reală a temelor de dezvoltare ale Municipiului Ploieştiului. În sensul acesta, pe parcursul mandatului, acest program propus de către echipa Partidului Naţional Liberal va putea fi îmbunătăţit cu proiectele ce reies din consultarea cetăţenilor.

Administrarea Municipiului Ploieştiului se va face alături de cetăţeni.

Ideea unui sistem informatic prin care cetateanul sa se poata informa despre cums e cheltuiesc banii este geniala, dar inseamna sa isi taie singur craca pentru ca vor exista oameni care vor gasi si cele mai ascunse smecherii. Asadar, pare o utopie, dar una frumoasa.

In ce piveste transparenta, Dobre demonstreaza ca habar nu are ce inseamna. In pimul rand, isneamna sa o puna pe Simona Albu, secretarul primariei sa trimta proiectele de Hotarare cu 30 de zile inainte de supunerea la vot, iar atunci cand se cere oficial o dezbatare publica sa se organzieze si sa se tina cont de ceea ce solicita cetatenii.

Consultarea cetatenilor este un concept nedefinit. Cand spui consultarea cetatenilor nu transmiti nimic, pentru ca nu intelegi ce insemana. Asadar, ca sa priceapa si Dobre, consultarea cetatenilor este atunci cand faci un referendum sau o dezbatere publica, nu o vorba goala. Sa il vad ca face asa ceva, dar ma indoiesc in conditiile in care n-a fost in stare sa-si asume in scris propriul program electoral.

Vorbe mari fara acoperire: Administrarea Municipiului Ploieştiului se va face alături de cetăţeni.

Social

Terminarea construcţiei de pe strada Libertăţii pentru locuinţe sociale.

Cumpărarea unor cămine vechi, spre exemplu cele din cartierul Mihai Bravu sau Bereasca, pentru amenajarea de locuinţe sociale.

Modernizarea vechilor locaţii de locuinţe sociale, spre exemplu reţeaua de gaze realizată la blocul de pe strada Cătinei, ce ţine de siguranţa celor care locuiesc acolo, cât şi împrejur.

Totodată, vă invit să vă amintiţi cum erau administrate spaţiile verzi din Municipiul Ploieşti până în anul 2012.

Vom reamenaja toate spaţiile verzi indiferent de locaţia lor într-un mod adecvatşi modern în aşa fel încât ploieştenii să se bucure de un ambient demn de secolul XXI.

Bani, bani, bani si iar bani. Daca acest program se va realiza bugetul local va fi epuizat foarte repede an de ani si ne trezim ca ne imprumutam. Tot ce propune Adrian Dobre nu face decat sa impovareze bugetul local, adica e doar pe cheltuiala, in conditiile in care vrea sa reduca fiscalitatea, adica taxele si impozitele cu 3-5%. Pare o fractura de logica in ce spune Dobre, dar vom vedea.

Partea buna: Adrian Dobre este tanar, poate cel mai tanar dintre candidatii cu sanse. Viata ne-a demosntrat ca tineretea nu este o virtute, daca nu este insotita de caracter.

Partea rea: Daca e asa cum se stie, respectiv ca Dobre este omul Robertei Anastase, atunci acesta va avea niste butoane pe care aceasta le va apasa in functie de interesele pe care le are. Si mai e ceva la care ma tot gandesc. Garantarea pe care o aduce Andrei Volosevici pare a fi, pentru moment un sistem de aducere de voturi pntru Dobre, pntru ca senatorul mai are oameni fideli. Ce se va intampla daca, Doamne fereste, senatorul va fi condamnat in dosarul in care e cercetat de DNA? Care va mai fi valoarea lui Adrian Dobre, care acum se mandreste ca e prieten cu Volosevici?

Urmeaza Gratiela Gavrilescu care are 110 propuneri. Probabil voi alege doar pe cele realizabile, pentru fiind atat de multe si daca ar vrea nu ar avea cum sa le puna in practica, fizic, in patru ani.
P.S. A nu se uita ca Adrian Dobre este printre cei care nu au semnat Declaratia de Angajament cu Coalitia Prahova Curata, prin care si-ar fi asumat propriul program.

Prahova Curata// Astazi Gratiela Leocadia Gavrilescu. Alta dezamagire

Citeşte mai departe...Daca in cazul liderilor PSD si PNL am constatat ca au incercat sa justifice refuzul de a raspunde pozitiv cererilor Coalitiei Prahova Curata dandu-ne un motiv, hilar pe alocuri, in cazul Gratielei Leocadia Gavrilescu se schimba situatia( Vezi AICI si AICI ce spun cei doi lideri).  Aici vorbim despre altceva.

E alt nivel… Se uita in ochii tai si iti promite ca se rezolva. Dupa ce ai plecat de la discutie mergi pe strada si te gandesti: ce om , vai ce om? Cum mi-a promis ea ca rezolva problema, uite cum nu a obiectat ea nimic si s-a aratat deschisa la cererea societatii civile.

Mergi ca tampitul pe strada si te minunezi de madam Gratiela spunand ca asa om politic mai rar. Si cand colo, dumneaei nu da doi bani pe ce tocmai ai discutat cu ea, nu da doi bani pe cetatenii carora le cere votul. Nu doreste sa semneze o Declaratie de Angajament in care si-ar asuma propriul program electoral. Pentru noi, acest lucru spune ca Gratiela Gavirlescu face parte din acea categorie de oameni care te mint atat de fumos incat si ei cred, dar de la care nu vei face decat sa astepti un raspuns care nu va veni niciodata. Un om care nu-si asuma programul electoral, este ca un om care nu isi asuma ce spune, adica un iresponsabil. E valabil pentru toti ceilalti contracandidati la primaria Ploiesti, numai ca Gavrilescu este si co-presedintele organizatiei judetene a ALDE, adica acea persoana care putea sa dispuna indeplinirea banalelor si de bun simt cerinte ale Coalitiei Prahova Curata.

Ce nu inteleg acesti politicieni este ca al lor comportament sfidator, autosuficient si dezinteresat fata de cererea noastra, care reperzentam niste cetateni, nu venim de pe camp, ne ajuta pe noi sa vi-i prezentam in toata splendoarea lor.

Din pacate, ne lovim de ei pe liste la fiecare alegeri, mereu aceiasi. Iar propunerea Coalitiei este aceea de a deveni cu totii o societate civila solida care, atunci cand sesizeaza ca exista candidati care nu corespund normelor elementare, acestia sa fie scosi de pe lista de catre partide.

Intra AICI sa vezi nota pe care Coalitia Prahova Curata i-a acorat-o Gratielei Leocadia Gavrilescu pentru modul in care a inteles sa isi pomoveze candidatii la cererea noastra, netrimitand decat CV-ul sau si al candidatului de la primaria Campina. Restul candidatilor nu au existat. Daca vi se pare ca suntem mai vehementi cu doamna deputat, va spunem ca spre deosebire de ceilalti candidati care ne-au evitat, dumneaei ne-a mintit in fata, ceea ce e foarte grav.De-aia a si primit nota pe care a primit-o.

Urmeaza Catalina Bozianu…

Oare ce spune baiatul acesta de la B1 o fi adevarat?

https://www.youtube.com/watch?v=BPP5GVvcdTA

Ploiesti// Analiza programelor electorale ale candidatilor care nu si-au asumat, in scris, propriile programe electorale- Cristian Ganea

Citeşte mai departe...O sa fiu cat de realist pot cu programele electorale  ale candidatilor cu sanse reale la primaria Ploiesti. I-am criticat pentru ca nu si le-au asumat in scris si voi face de fiecare data la fel, pana vor intelege ca nu poti sa vii in fata oamenilor si sa promiti ceva si dupa ce ai iesit primar sa te doara in cot, patru ani.

Cei vizati sunt: Cristian Ganea, Daniel Savu, Adrian Dobre, Gratiela Gavrilescu si Marius Fenechiu.

Incep prin a spune ca ma deranjeaza la toti candidatii faptul ca promisiunile lor nu sunt justificare cu sursele de finantare, planurile concrete de dezvoltare a ideilor propuse. Toti au scris niste povesti idealiste, frumoase dar greu de pus in practica. Nu in totalitate, dar in conditiile in care primaria Ploiesti se afla in gaura financiara in acest an, e greu de crezut ca in perioada urmatoare se poate face ceva. Incerc sa nu fiu pesimist si sa dau sanse proiecteor propuse.

Cristian Ganea- PSD

Cultura

- Organziare Festival de film, Continuare Festival Teatru si Summer Jazz, Reorganzarea festivalului Motorock

Planuri usor realizabile, dar, asa cum spuneam, nu indentifica sursele financiare, asa cum ar fi fost onest din partea lui fata de cetatenii carora le propune. Sunt simple, dar nu le spun.

Sanatate

Modernizarea Spitalului de Pediatrie si Spitalul Municipal- nu se va realiza decat din fonduri europene, dar mai pupam asa ceva in conditiile in care ne-am facut de cacao la UE?

Atragerea unor medici tineri prin oferirea de avantaje salariale- Utopie…Se vor fafce greve de catre profesori daca se vor crea facilitati medicilor tineri, pentru ca si ei au drepturile lor si se vor simti discriminati de catre ordonatorul de credit care este primaria Ploiesti.

Construirea unor locuinte pentru medicii care isi desfasoara activitatea in spitale publice din Ploiesti- Minciuna….Exista familii defavorizate care au documentatiile depuse de ani de zile si asteapta sa primeasca locuinte. Iarasi se creeaza discriminari si oamenii sarmani vor rabufni

Asigurarea de servicii medicale subentionate pentru persoane varstnice- Gogoasa electorala de genul “Pensie municipala”, pentru ca aceste servicii sunt asigurate de Casa de Sanatate si nu intra in atributiile primarului.

Educatie

Gratuite pentru toti elevii pe mijloacele de transport in comun- O masura care tine de protectie sociala, nu de educatie care va complica existenta SC TCE SRL care si asa de-abia respira, dar este o masura utila, care poate fi realizabila prin prevederi bugetare, in functie de cum va depasi Ploiestiul etapa realizarii proiectelor finantate de UE pana la 30 iunie.

Premierea elevilor- o initiativa buna si usor realizabila. Sunt solutii multiple

Construirea de crese si gradinite noi, modernizarea celor existente- Fara o prezentare a situatiei nasterilorin Ploiesti, unde demografia este in continua descrestere, aceasta promisiune e praf in ochi, aruncata doar ca sa sensibilizeze, ca si gogoasa cu serviciile medicale asigurate batranilor.

Angajarea paznicilor pentru toate scolile si gradinitele- se impunea demult aceasta masura, mai ales ca exista Legea 333 din anul 2003, care reglementeaza aceasta activitate. Trebuie prevedere bugetara si sa speram ca o gaseste pentru ca este una dintre masurile care trebuie neaparat aplicate

Asigurarea internetului gratuit in scoli- Realizabila foarte usor, sunt solutii simple si la indemana oricui chiar si a lui Ganea care nu le are cu vorbele, dupa cum se lauda singur.

Sport

Relansarea marcii municipale Petrolul Ploiesti- Aceasta promisiune este fara acoperirie in condtiile in care daca ar fi fost prezentate solutii viabile, ar fi adus voturi multe. A fost aruncata la vrajeala, pentru ca prezentata doar asa, nu inseamna nimic altceva decat ca nu exista solutii.

Organizarea in cadrul CSM Ploiesti a unui Centru pentru tinere talente ploiestene- O initiativa buna, usor realizabila prin prevederi bugetare minore cu perspective de a aduce notorietatea necesara Ploiestiului. Ar fi bine sa se adrese talentelor prahobene, nu doar celor ploiestene, pentru a acoperi o zona mai mare, pntru ca talente sunt destule.

Construirea unui stadion pentru atletism- Vrajeala, pentru ca nu isi are rostul, baza de atletism fiind la Stadionul Ilie Oana.

Construirea de baze sportive noi  …pentru dezvoltarea sportului de masa- Ca sa dezvolti sportul de masa trebuie sa ai o strategie, iar aceasta ii lipseste domnului Ganea. Nu este de ajuns sa trantesti niste terenuri de baschet langa blocuri, pentru ca nu vei face decat sa dai de lucru Politiei Locale pentru tulburarea linistii publice.

Organziarea de competitii sportive- Intersant, pentru ca ar putea aduce Ploiestiul pe o harta a turismului sportiv, ceea ce ar putea aduce si bani la bugetul local.

Infiintarea unui liceu cu profil sportiv- Ca si celele de mai sus, nu se explica modalitatea prin care se poate realiza aceasta masura foarte buna. Acesta este motivul pentru care imi trezeste suspiciuni ca va putea fi pusa in practica.

Economic

Crearea zonei metropolitane- Asta e cea mai mare utopie. Cu un primar ca Adrian Dumitru la Blejoi, chiar coleg de partid cu Ganea, va fi foarte greu de realizat. Poate dupa ce Dumitru va fi epuizat in totalitate hectarele de teren aflate in …dotare.

Reabilitarea cladirilor, inlocuirea mijloacelor de transport, dezvoltare urbana, dezvoltare educationala- Toti candidatii pacalesc votantii cu proiectele de reabilitare a cladirilor. Ganea nu face nici el exceptie, desi este in functie si nu a miscat nimic pe acest segment, iar masura POR 3.1 aintrat in vigoare pe 16 mai si se incheie pe 16 noiembrie. Inlocuirea mijloacelor de transport este o gaura fara fund care va adanci in datorii primaria. Trebuie reanalizata din temelii aceasta situatie si gasite solutiile cele mai bune pentru eficientizare.

Mentinerea nivelului actual al taxelor si impozitelor locale si cresterea bugetului municipalitatii prin mijloace complementare- Asta e ca nuca in perete, pentru ca daca ar fi existat aceste mijloace complementare  s-ar fi folosit acum, pentru a evita imprumutul bancar care sa asigure functionarea municipalitatii pana la sfarsitul anului.

Infrastructura

Amenjarea tuturor intrarilor in municipiul Ploiesti-  Asta e pusa ca sa fie. Nu transmite nimic

Refacerea Podului de Lemn- Da Doamne, ca multe promisiuni au fost pe tema asta si nu reprezinta o mare smecherie ci initiativa.

Modernizarea cartierelor Mitica Apostol, Pictor Rosenthal, Dorobantul, Ghighiului- A venit, cu siguranta timpul si pntru acest zone. Exista surse europene pentru aceasta promisiune. Daca se doreste, cu adevarat, atunci e o treaba buna.

Finalizarea introducerii utilitatilor pe toate strazile- Daca si-a propus sa stea la primarie vreo 10 mandate, poate are sanse sa rezolve aceasta problema

Transport

Inlocuirea mijloacelor de transport ale TCE cu autobuze, tramvaie si troleibuze noi, pe baza atragerii de fonduri- Nimic nou, toti candidatii se lauda cu aceasta masura, dar niciunul nu indica cu exactitate acele fonduri europene care ar rzolva problema, pentru ca achizitionarea din bugetul local ar insemna apropierea Ploiestiului de falimentul mult discutat.

Modernizarea sistemului de semaforizare in municipiu- Adica, ce insemana asta stimabile? Imbuibarea unei firme cu contracte pe zona asta?

Social

Acordarea de terenuri, gratuit, pentru tinerii casatoriti, in vederea construirii de locuinte- Nimic deosebit. Este de fapt punerea in aplicare a Legii 15/2003, privind acordarea sprijinului tinerilor.

Finalizarea blocului de locuinte sociale de pe str. Libertatii- Iarasi lipseste sursa de finantare si estimarea graficului de lucru.

Rezolvarea problemei fostilor chiriasi din casele nationalizate prin acordarea de locuinte sociale- Care locuinte sociale, pentru ca cele existente se tot ruleaza intre oamenii cu probleme sau, pur si simplu, nu exista in aceste momente si trebuie construite. Cele din str. Libertatii ar fi o solutie pe termen scurt, dar numai sa se faca ceva

Mentinerea transportului gratuit pentru persoanele varstnice- Prefer sa nu ma pronunt, pentru ca este o masura necesara. Sper sa se gasesc solutii

Construirea unui bloc pentru situatii de urgenta- Aceasta promisiune este aruncata ca sa fie, pentru ca nu este definita situatia de urgenta. In caz de atac nuclear, in caz de cutremur, in caz de consolidare locuinte si mutarea ploiestenilor in aceste constructii?

Faceti calculul si vedeti daca merita…

Partea buna-  e ca Cristian Ganea are carisma si este implicat. De cand este primar a aratat ca este dornic sa rezolve din problemele orasului. E posibil sa fie de “vina” si alegerile, care sa-i fi dat imboldul necesar. In relatia cu mine, ca presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari, este ca si inexistent, lipsit de respect si fals promitent. Daca o tine tot asa, nu e bine.

Partea rea- Daca e sa ascultam zvonurile, cum ca in spatele sau se afla George Stanciu, zis Mardare, actualul patron al Will Tv, cu afaceri in zona administratiei locale, aceasta asociere pune un con de umbra asupra lui Crisitan Ganea, ducandu-l spre o zona mafiota care ar putea sa distruga primaria Ploiesti.

Daca nu ar fi asa si am stii ca are puterea sa spuna- stop- George Stanciu, ajutorul tau nu ma obliga cu nimic, atunci ar putea fi o varianta viabila dintre candidatii membri de partid.

Am facut aceasta promisiune si acum constat ca m-am pacalit. NU fac altceva decat sa le promovez gratuit programele electorale unor oameni care n-au avut bunul simt sa si le asume in scris, la solicitarea Coalitiei Prahova Curata. Dar, am promis, asta e. Ma conformez.

Urmeaza Adrian Dobre, alt candidat care nu si-a asumat propriul program electoral.

 

Prahova Curata// Continuam…Astazi George Ionescu si scuzele lui penibile pentru a nu ne pune la dispozitie CV-urile. Avem un sfat pentru el

Citeşte mai departe...Poate cel mai hilar personaj dintre presedintii de organizatii judetene cu care am discutat pentru a-I convinge sa raspunda favorabil cererilor de bun simt pe care le-am dupus la partidele conduse de ei, este George Ionescu.

Acest individ care este deputat in Parlamentul Romaniei si, totodata, co-presedinte al PNL Prahova ar bun de comici vesti ai ecranului. Despre Bogdan Toader am spus parerea raportat la cererile Coalitiei Prahova Curata, dar acest Ionescu a strivit in picioare toate recordurile in materie de ineptie poltica pe care mi-a fost dat sa le aud. Si cand ma gandesc ca astfel de oameni ne reprezinta in Parlament imi vine sa-mi bag picorul( scuzati-mi expresia).

Ca sa nu va mai fierb vin si va spun ca dupa ce am avut o discutie fata in fata cu domnul deputat, in care i-am expus necsitatea demersului nostru in care solicitam CV-urile, pozele, programele electorale si situatia din punct de vedere penal ale fiecarui individ, a urmat una telefonica. Eh, asta ultima m-a dat pe spate…de ras amar, pentru ca mi- e foarte greu sa inteleg chestiile stupide mai ales cand sunt spuse de cineva care se pretinde a fi din inalta societate, deputat fiind. Ca sa se scuze ca nu e in stare sa trimita ce i-am solicitat sau sa-si protejeze potentialii viitori fosti primari daca vor fi gasiti vinovati in dosarele in care sunt cercetati. Apropoo. Cine plateste daunele daca se va intampla asa, dle Ionescu?

Iata ce a spus “maretul” personaj: Nu am cerut CV-urile la canddatii nostri. Oricum nu vi le-am fi putut da, pentru ca ele cuprind date personale…Îhîîîîîîî, asa o fi in mintea deputatului.

Pai daca e asa stimabile, atunci avem o popunere pentru PNl, dar si pentru celalalte partide care au refuzat sa ne trimita ce le-am cerut, pentru alegerile parlametare. Va sfatuim sa veniti cu canddati fotomodele. PNL are o experienta de acest gen, prin Roberta Anastase care duios trecea prin Parlament pe fluviul ...Danube. Astora nu le mai cere nimeni CV-ul sau programul electoral, pentru ca ei sunt poze prin ei insisi si ii alege lumea pntru frumusete sau muschi, nu pentru ce pregatire si experienta au. Auzi la el, ca CV-urile sunt date personale. Te ia capul cu alde George Ionescu.

Ce noroc ca pentru a ajunge in Parlament nu se obtin licente asa cum se obtineau cele de taxi?! Sau, poate, tocmai asa se obtin...

Un alt istet al PNL, secretarul general Dan Ciolac ne-a transmis printr-o fatuca faptul ca cererea noastra nu reprezinta o prioritate. Dumneata cine mai esti domnule Ciolac?
Urmeaza Gratiela Leocadia Gavrielscu

Daca esti de acord cu ce sustine Coalitia Prahova Curata si vrei sa fii alaturi de noi da-ne un like la  pagina AICI. Ceea ce vrem este sa constituim o societate civila puternica in Prahova, de care politicienii sa tina cont in luarea deciziilor care ne privesc pe noi toti.

Newsletter

 1. Comentarii
 2. Noutati
 3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
1060
Articole
3421
Număr afișări articole
7441287
Vizitatori

Statistici

Azi209
Ieri1803
Saptamana4129
Luna12270
Total2741461

Currently are 58 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2018 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.