In atentia DNA// Proiectul care a vizat recuperarea a 3 milioane de euro de catre Veolia a fost votat de patru ori. UAP cere anularea lui in instanta

Citeşte mai departe...Am lasat sa treaca Sarbatorile de Craciun ca sa ma exprim in legatura cu modul defectuos, ca sa scriu elegant, in care s-a desfasurat votarea punctului 19, de pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local din 21 decembrie 2016. Pentru cei care nu stiu, este vorba despre Proiectul de HCL privind aprobarea recuperarii diferentelor inregistrate datorita modificarii pretului combustibilului pe perioada noiembrie 2012- decembrie 2015.

Revolta de moment a trecut si am stat cateva zile sa ma gandesc la ceea ce s-a intamplat in legatura cu acest proiect. Inainte de toate trebuie sa va spun ca presedintele de sedinta, George Botez, ales pentru a treia oara, consecutiv, pentru inca trei luni in aceasta functie, a anuntat audienta ca exista doua cereri de luare de cuvant. Una era a delegatiei condusa de Mihai Dogaru, directorul SC Veolia Energie Prahova SRL si alta a Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova, reprezentata de mine, adica Eugen Cristescu. Intamplator sau nu, Dogaru a vorbit dupa mine, adica presedintele de sedinta a gasit de cuviinta ca intai sa imi ceara mie sa contest o cerere ce urma sa fie facuta …dupa ce am luat cuvantul. Ca la noi la nimeni…

Am luat cuvantul si am cerut sa se respecte legea transparentei decizionale si sa se retraga de pe ordinea de zi proiectul de HCL, pentru ca UAP a depus o cerere de dezbatere publica cu nr. 21546/28.10.2016 si plangerea prealabila pentru ca nu s-a organizat dezbaterea publica cu nr. 25.462/19.12.2016. Cu toate acestea, executivul ploiestean nu a dorit sa rspecte art. 7 alin (9) din Legea 52./2003, cu privire la transparenta decizionala.

De remarcat pozitia ferma a consilierului PSD, Robert Vascan, care a spus ca nu mai voteaza daca proiectele nu ii vor fi aduse la cunostinta cu 5 zile inainte, conform legii.

Chiar daca apeciem pozitia lui Vascan, ii aducem la cunostinta ca legea vorbeste despre 30 de zile, nu 5:

Art. 7

  (1) În cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative autoritatea administraţiei publice are obligaţia sã publice un anunţ referitor la aceastã acţiune în site-ul propriu, sã-l afişeze la sediul propriu, într-un spaţiu accesibil publicului, şi sã-l transmitã cãtre mass-media centralã sau localã, dupã caz. Autoritatea administraţiei publice va transmite proiectele de acte normative tuturor persoanelor care au depus o cerere pentru primirea acestor informaţii.

  (2) Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţa publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile lucrãtoare înainte de supunerea spre avizare de cãtre autoritãţile publice. Anunţul va cuprinde: data afişãrii, o notã de fundamentare, o expunere de motive, un referat de aprobare privind necesitatea adoptãrii actului normativ propus, un studiu de impact şi/sau de fezabilitate, dupã caz, textul complet al proiectului actului respectiv, precum şi termenul-limitã, locul şi modalitatea în care cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.

Revoltator a fost modul in care s-a votat, adica presedintele de sedinta, George Botez a supus la vot de patru ori acest proiect, care initial stransese 11 voturi “pentru”, insuficiente pentru ca proiectul sa fie aprobat. De-abia a patra oara, cand a ajuns la 15 voturi “pentru” si s-a asigurat numarul necesar, Botez a oprit votarea.

Vreau sa cred ca functionarii publici din Departamentul Juridic- Contencios vor consemna in procesul verbal de sedinta faptul ca la acest proiect s-a votat de patru ori, altfel o sa facem plangere penala pentru fals in inscrisuri. Vom urmari acest aspect si speram ca si Directia Nationala Anticoruptie sa o faca, pentru a nu se creea un precedent periculos!

Aducem la cunostinta consilierilor locali si primarului, ca Uniunea Asociatiilor de Proprietari a depus astazi, 27.12.2016, cerere de chemare in judecata pentru anularea acestei HCL prin care Veolia ar urma sa primeasca 3 milioane de euro pentru ca dumnealor considera ca aceasta suma este pierdere…

De data aceasta, Nicoleta Craciunoiu, in raportul de specialitate mentioneaza, pe buna dreptate: prevederile art. I pct.8) din OUG 69/2011:"prevederile induse de prestarea serviciilor publice de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice pentru populatie in sistem centralizat inregistrate de operatorii economici din subordinea administratiei publice locale, pot fi acoperite din bugetele locale ale unitatilor administrativ-teritoriale", ori in situatia prezenta nu este vorba despre un operator din subordinea administratiei publice locale, ci unul privat, iar legiuitorul nu stabileste imperativ acoperirea pierderilor.

P.S. Pentru cei care nu inteleg obligativitatea organziarii dezbaterii publice, iata ce spune art. 7, alin (9) din Leghea 52/2003:

  (9) Autoritatea publicã în cauzã este obligatã sã decidã organizarea unei întâlniri în care sã se dezbatã public proiectul de act normativ, dacã acest lucru a fost cerut în scris de cãtre o asociaţie legal constituitã sau de cãtre o altã autoritate publicã.

Gata, ajunge! ADOR a depus o petitie in care cere retragerea dreptul de viza CFPP al Nicoletei Craciunoiu pentru ca nu e temeinica delegarea primita

Citeşte mai departe...Am facut-o si p-asta, pentru ca nu mai rezistam la atata nesimtire care se ascunde in spatele unor refuzuri la viza Control Financiar Preventiv Propriu. Nu se mai poate sa asistam la refuzuri protejate de lege, lipsa solutiilor si blocajul pe care l-a creat aceasta doamna Nicoleta Craciunoiu cu de sine putere. Am depus astazi, la registratura primariei o adresa din partea Aliantei pentru Drepturile Omului din Romania, prin care solicitam retragerea dreptului de viza CFPP deoarce nu se respecta legislatia, respectiv se incalca prevederile art.11 din OG 119/1999, privind controlul financiar preventiv.

Un motiv intemeiat pentru intrarea in legalitate si retragerea vizei CFPP doamnei Craciunoiu Nicoleta, este acela ca domnia sa, ca director economic al Directiei Economice a primariei Ploiesti are mai multe atributii care ii revin in aceasta calitate, dupa cum reiese din HCL 129/2007, cea mai importanta fiind cea prevazuta la pct. 7, respectiv:

“7. Asigurã si rãspunde de respectarea legalitãtii privind întocmirea si valorificarea tuturor documentelor financiar contabile prezentate spre aprobare ordonatorului principal de credite”.

Asadar, avand in vedere aceste atributii ele se bat cap in cap cu prevederile art. 11, din OG 119/1999, care se refera la separarea atributiilor. Astfel, Nicoleta Craciunoiu nu se poate verifica pe ea insasi si sa isi refuze la plata un lucru care ii revine ca atributie sa-l efectueze.

Iata ce spune art. 11, din OG 119/1999:

“Separarea atribuţiilor

Art. 11

Persoana care exercită controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicata, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu.”.

Un alt motiv care ne-a intrigat de cand a inceput acest blocaj creat de refuzurile la viza CFPP ale Nicoletei Craciunoiu a fost faptul ca aceasta nu a justificat conform prevederilor OMFP 1139/2015, pentru completarea OMFP 923/2014 Anexa 1, intentia de refuz la plata. Sau, cel putin, nimeni nu a vazut ca refuzurile sale sa arate ca in textul de mai jos.

Va invit sa citi adresa depusa astazi la registratura primariei, in atentia Consiliului Local, a primarului si a viceprimarilor, de la care astept sa dea dovada de responsabilitate si sa rezolve aceasta problema, pentru ca este inadmisibil ce se intampla. Am convingerea ca argumentele pe care le-am invocat sunt solide, mai ales ca m-am consultat cu mai multi avocati, si dreptul de viza CFPP al Nicoletei Craciunoiu va trebui sa i se retraga.
Am aflat ca, intrev timp, Cezar Stoichiciu, directorul CSM Ploiesti a retras echipa de handbal din competitii invocand lipsa banilor pentru participarea la competitie. A ales cea mai usoara varianta, una in care renunta, in loc sa lupte asa cum au facut cele 8 fete in meciul cu echipa feroeza, desi nu mai aveau sperante. Cu atat mai mult se impune retragerea dreptului la viza CFPP, vazand consecintele refuzurilor sistematice ale Nicoletei Craciunoiu. In egala masura se impune demisia din functia de director al CSM Ploiesti a lui Cezar Stoichiciu, pentru partea lui de vina. Sa plateasca Nicoleta Craciunoiu amenzile pentru neparticipare...

OMFP 1139/2015, pentru completarea OMFP 923/2014

Anexa 1

               INTENŢIE DE REFUZ DE VIZĂ

  Ministerul Finanţelor Publice

  Direcţia generală de control financiar preventiv

  Controlor delegat..........

  Nr. ......../.......................

 

       Domnului/Doamnei .........................................

          (numele şi funcţia ordonatorului de credite)

             (denumirea entităţii publice)

  În conformitate cu prevederile art. 13 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999 privind controlul intern/managerial şi controlul financiar preventiv, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, vă aduc la cunoştinţă intenţia de refuz de viză de control financiar preventiv delegat pentru suma de ............ lei,

  la ........./(datele de identificare a operaţiunii prezentate la viză: denumirea operaţiunii; nr./dată; compartimentul emitent).......................................,

  deoarece nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege pentru a fi efectuată,

după cum urmează: ....................................................................................................................................................................

  (Se vor preciza actele normative şi condiţiile prevăzute de acestea care se consideră a fi nerespectate dacă s-ar efectua operaţiunea).

  Dacă apreciaţi că operaţiunea îndeplineşte condiţiile de legalitate, regularitate şi, după caz, de încadrare în limitele şi destinaţia creditelor bugetare şi/sau de angajament, vă rog să îmi transmiteţi, în scris, argumentele dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil.

  Precizez că pentru intervalul de timp de la data comunicării prezentului document şi până la înregistrarea punctului dumneavoastră de vedere perioada de verificare a operaţiunii se suspendă, conform art. 14 alin. (3) din Ordonanţa Guvernului nr. 119/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

                 Controlor delegat,

             ..................................


Citeşte mai departe...Citeşte mai departe...

El e omul de la SGU pe care trebuie sa il invocati cand cineva „parcheaza ca un bou”. Vezi ce s-a intampla in Noaptea de Inviere

Citeşte mai departe...Una dintre cititoarele Incomodph.ro ne-a semnalat un caz care s-a petrecut in Noaptea de Inviere, adica un autovehicul a fost parcat pe trotuarul de langa linia de tramvai din dreptul Bisericii Sf. Anton, in asa fel incat tramvaiul sa nu poata trece pe langa el. Irina Gabriela, cititoarea noastra semnaleaza acest caz de tipul „parchez ca un bou” atragand atentia, pe buna dreptate, asupra angajatilor SGU Ploiesti care ar fi trebuit sa fie la curent cu acest incident si sa actioneze in consecinta. Din cate stim, persoana responsabila de Serviciul Blocari- Desfiintari din cadrul SGU Ploiesti este, mai nou, un individ pe numele lui Constantin Stanescu...a carei evaluare am cerut-o de la sefii sai protectori, dar ne-a fost refuzata pe motiv ca... SGU fiind SRL, nu se incadreaza legii salarizarii unitare a personalului platit din fonduri publice, respectiv Legea 284/2010.

Constantin Stanescu, pe care il vedeti in poza, este cel pe care trebuie sa il invocati in gand, de fiecare data cand cineva „parcheaza ca un bou”. Puteti sa il invocati si pe seful sau, Donald Constantin pentru ca il tine in brate desi nu s-a remarcat cu nimic pentru a fi promovat intr-o functie. Sau poate ca s-a remarcat...ca om de partid ca doar face parte dintr-un partid care da un candidat cu sanse la primarie.

Postarea pe care Irina Gabriela ne-a adus-o la cunostinta, precum si pozele care arata ce s-a intamplat in Noaptea de Inviere le aveti mai jos si va las sa trageti concluziile despre modul in care Constantin Stanescu sau SGU isi fac datoria in zilele in care ar trebui sa asigure permanenta, pentru a se evita conflictele de acest gen.

„Dupa principiul "parchez ca un bou" eu zic sa mai blocam putin tramvaiul ca doar unii dintre noi si-au tras sosea.

Da-i in colo de platitori de bilete, alt mijloc de transport nu si-au gasit? Da-i in colo de politisti ca in afara de o amenda pe care oricum nu o plateste nimeni nu au ce sa faca!

Unde sunt acum rechinii de la SGU sa ridice masinile cretinilor care parcheaza astfel? Aaaaa, nu mai ridica masini de cand au facut abuzuri blocand sau ridicand doar "anumite" masini!

Ma intreb acum, dobitocul asta e prost sau nesimtit?

Unui astfel de individ i-as lua talonul si permisul un an de zile, i-as da o amenda consistenta si l-as obliga sa presteze si cateva luni in folosul comunitatii!

Asta merita un nesimtit care ii sfideaza pe toti. Iar daca nu il duce creierul, sa stea acasa, e mai bine pentru toti!

Pozele sunt facute in apropierea Bisericii Sfantul Anton, Ploiesti, in noaptea de inviere...

Nu stiu daca e un enorias pios care dorea sa intre cu masina in biserica dar nu i-a permis popa sau vreun petrecaret venit in vizita la cineva din apropiere! Tot ce stiu este ca e un mare NESIMTIT!”
Citeşte mai departe...Citeşte mai departe...

Povestea refuzurilor la viza CFPP si consecintele lor asupra ploiestenilor. Nicoleta Craciunoiu, “multumim”!

Citeşte mai departe...Intr-una dintre emisiunile Momentul Adevarului, pe care le moderez la VPTV, marti, miercuri si joi, de la orele 20.30, am sustinut ca omul care a blocat primaria Ploiesti, respectiv Nicoleta Craciunoiu, directorul Directiei Economice beneficiaza, cu incalcarea prevederilor legale, de dreptul de viza de Control Finciar Preventiv Propriu(CFPP).

Pentru cei care nu isi aduc aminte, Craciunoiu, dupa un litigiu de munca cu primaria, castigat, a revenit pe functie, in luna octombrie 2015.

Astfel, pe data de 14.10.2015 revine pe functie, iar pe 15.10.2015, la o zi, a facut un referat viceprimarului cu atributii de primar de atunci(vezi facsimil), Iulian Teodorescu, poate cel mai slab dintre toti primarii, in care a cerut, cu tupeu nemarginit, sa se modifice lista persoanelor si inlocuitorii lor de drept care acorda viza de CFPP. De ce? Pentru ca deh, a venit Craciunoiu la munca si …i se cuvine, pare-se viza de CFPP. Ori poate i se cuvine un spor deloc de neglijat, care ii este atribuit prin :

Citeşte mai departe...Art. 9.

 (7) Prin decizie interna a conducătorului entitatii publice, persoanele desemnate să efectueze controlul financiar preventiv propriu pot beneficia de un spor pentru complexitatea muncii de până la 25% aplicat la salariul de baza brut lunar.

Prin urmare, la o zi dupa ce a fost repusa pe functie, Craciunoiu a trecut la treaba si a dat primul refuz la viza CFPP. Adica la plata catre SC Coral Impex SRL a serviciilor de Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie pe motiv ca HCL 245/2015, prin care s-a prelungit prin act additional contractul de delegare de gestiune a serviciului DDD nu ar fi valabila. Asta in conditiile in care prefectul nu a dispus anularea HCL respectiva. A vazut ca acest argument nu e viabil si a trecut la alte argumente, adica s-ar fi depasit valoarea estimata a contractului prin actul aditional. La fel de fals ca si primul argument, pentru ca valoarea estimata a stat la baza atribuirii contractului in anul 2010, iar daca valoarea estimata ar fi fost depasita, contractul nu ar mai fi fost atribuit.

Consecinta: Indiferent de argumentele folosite de Nicoleta Craciunoiu, pentru a refuza viza CFPP, cert este ca primaria nu a platit un milion de lei noi si, de anul trecut din octombrie sanatatea ploiestenilor a fost pusa in pericol de aceasta doamna Craciunoiu, pentru ca tantarii si sobolanii, adevarate focare de infectie, s-au inmultit in voie.

CSM Ploiesti si PFA-urile sportivilor si antrenorilor

A doua problema pe care a creat-o Craciunoiu, prin alt refuz la viza CFPP, a fost neacordarea sumei de doua milioane de lei noi catre clublul CSM Ploiesti, din luna aprilie, lasand 200 de oameni fara salariu timp de aproape patru luni la aceasta data. Ca sa nu mai spunem ca a pus in pericol participarea echipei de handbal feminin in competitiile interne si internationale. Pe langa cei circa 200 de salariati, suma de doua milioane de lei trebuia sa acopere si datoriile catre furnizorii de servicii acordate CSM Ploiesti.

Argumentul principal al acestui refuz a fost acela ca salariile nu se pot acorda prin contractele incheiate cu PFA-urile sportivilor si antrenorilor pentru ca, vezi Doamne, . Ceea ce nu intelege Craciunoiu este ca avizele pentru PFA-urile sportivilor si antrenorilor au fost acordate de …Primaria Ploiesti, adica de colegi de-a domniei sale. Ii trage cineva la raspundere pe acestia pentru ca au acordat documente “false” in opinia Nicoletei Craciunoiu? Desi intrunesc 4 criterii din 7 asa cum precede Codul Fiscal, pentru Nicoleta Craciunoiu, in interpretarea ei, PFA-urile nu sunt valabile. Daca executivul primariei accepta aceasta justificare, atunci sa traga la raspundere pe cei care au avizat PFA-urile…

Un alt argument folosit de Craciunoiu este ca veniturile sportivilor sunt foarte mari si nu se pot acorda mii de euro din bani publici. Se prea poate, dar unde era aceasta femeie cand se semnau contractele si se acodau sumele acelea mari, ca sa le conteste? Cu siguranta in biroul sau.

Consecinta: circa 200 de persoane nu si-au primit veniturile pentru munca prestata pe niste suspiciuni, iar angajatii primariei care au considerat ca PFA-urile sunt valabile ar trebui sa raspunda in fata legii daca ce spune Craciunoiu este valabil.

Petrolul si evaluarea marcii

In cadrul sedintei extraordinare de vineri 19.08.2016, primarul Adrian Dobre a initiat un proiect de HCL care viza atribuirea marcii FC Petrolul Ploiesti catre Asociatia Petrolul 52 pe o perioada de…un an. Desi intial a primit aviz de legalitate de la Directia Juridica, cand a ajuns sa fie dezbatul de cei 17 consilieri locali prezenti, disparusera documentele care atestau legalitatea proiectului. De data aceasta, responsabila de greseala care ar trebui cercetata disciplinar, se face vinovata Georgiana Popa, director departament Juridic. Aceasta s-a pliat pe raportul de specialitate al nelipsitei din problemele Ploiestiului, Nicoleta Craciunoiu in care apreciaza ca “ este necesara o evaluare realizata de un specialist, pentru a nu crea suspiciuni de legalitate privind prejudicierea bugetului local”. Adica, dupa mintea dnei Craciunoiu, prejudicierea bugetului local trebuie sa fie clara, nu cu cuspiciuni... Vai de noi, cu functionari ca Nicoleta Craciunoiu…Din fericire, refuzul acestor doua femei a fost in favoarea suporterilor Petrolului, pentru ca proiectul de HCL viza acordarea marcii catre Asociatia Petrolul 52 pe o perioada de un an, fara titlu gratuit.

In incercarea de a rezolva situatia, primarul Adrian Dobre a cerut ca sambata 20 august sa se organizeze o sedinta de indata a Consiliului Local, care nu a condus nicaieri, decat la alte animozitati intre suporteri si consilierii locali.

Consecinta: Rezultatul a fost identic, mai ales ca de data aceasta a fost un numar si mai mic de consilieri, adica proiectul nu a trecut si bine ca s-a intamplat asa, pentru a face o constructie sanatoasa in viitorul apropiat. Solutia pe care am propus-o suporterilor este cea de la Cluj si astept raspuns ca sa putem demara ce avem de facut.

Iata ce trebuie sa faca primarul Adrian Dobre, din punct de vedere legal, pentru a starpi raul din radacina…

UAP a reusit sa convinga consilierii locali sa retraga proiectul de Hotarare care privea majorarea tarifului la gigacalorie la 299.03 lei cu TVA

Citeşte mai departe...Ieri, 26 aprilie 2016, a avut loc sedinta de Consiliu Local in cadrul careia unul dintre proiectele de Hotarare prevederea ajustarea( a se citi majorarea) tarifului la gigacalorie la 299,03 lei cu TVA, ceruta de SC Veolia Energie Prahova SRL. Inainte de inceperea sedintei propriu-zise, s-a anuntat ca Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova a depus o cerere, conform Legii transparentei decizionale, in care a solicitat o dezbatere publica in care municipalitatea si SC Veolia Energie Prahova SRL sa prezinte ploiestenilor motivul pentru care se solicita aceasta majorirare pe care o consiedram exorbitanta( Vezi AICI). Consilierii au decis in unanimitate retragerea de pe ordinea de zi a proiectului mentionat, astfel ca, in acest moment, furnizorul de servicii ramane cu pretul vechi.

Atat reprezentantii SC Veolia Energie Prahova SRL, cat si presedintele UAP, Eugen Cristescu au luat cuvantul in fata consilierilor locali si fiecare si-a sustinut punctul de vedere. Directorul francez al SC Veolia Energie Prahova SRL a sustinut ca in perioada noiembrie 2012- decembrie 2015 firma pe care o conduce a inregistrat pierderi de circa 21 de milioane de euro si din acest motiv solicita majorarea tarifului.

La randul sau, Eugen Cristescu a sustinut ca orice om de afaceri isi asuma riscul pierderilor asa cum se bucura de cresterea veniturilor sau a profitului si, din acest motiv, nu este de acord cu propunerea reprezentantului furnizorului de energie termica. “ Cer sa se respecte legea transparentei decizionale si sa se organzieze dezbatere publica in care SC Veolia Energie Prahova SRL sa prezinte clientilor sai motivul pentru care doreste majorarea tarifului la gigacalorie. Nu suntem de acord ca ploiesteanul sa fie impovarat cu pierderile furnizorului de energie termica. ”, a spus presedintele UAP catre consilierii locali.
"UAP asteapta in randurile sale cat mai multe asociatii de proprietari pentru ca impreuna sa nu mai permitem furnizorilor de servicii sa ceara majorari de tarife peste capul nostru, prin intermediul consilierilor locali care, oricate decizii bune ar lua, pe acest segment de activitate nu pot raspunde pentru disconfortul a zeci de mii de oameni. E prea mult, chiar si pentru ei", mai spune presedintele UAP.

In cazul in care nu se va organiza dezbatere publica, conform legii, iar majorarea tarifului la gigacalorie va intra din nou pe ordinea de zi, Uniunea Asociatiilor de Proprietari este pregatita sa lupte in instanta pentru drepturile si interesele celor 66.000 de mii de proprietari care fac parte din aproape 900 de asociatii afiliate.

 

Romania Curata// MOBILIZARE pentru protest: Penalii din Parlament îi scot pe români în stradă

Citeşte mai departe...UPDATE: de la ora 18.00, se anunță protest și în Piața Unirii din Cluj (amănunte aici).

Două evenimente pe Facebook, ”La Brutărie!” și ”Cătușe înainte de pâine”, anunță organizarea unor proteste civice, mâine (joi), de la ora 18.00, în același loc: Fântâna din Piața Universității din București. Ambele anunțuri de mobilizare au ca fundament deciziile din ultimele zile ale parlamentarilor români, care, înainte de a intra în vacanță, au iritat cetățenii pe bandă rulantă:

  • respingerea solicitării DNA de începere a urmării penale împotriva fostului ministru de Externe Titus Corlățean în Dosarul Votului din diaspora – detalii aici;
  • re-adoptarea legii pensiilor speciale pentru aleșii locali după ce forma inițială fusese declarată neconstituțională de către CCR – detalii aici;
  • ”salvarea” de răspundere penală a parlamentarilor care și-au angajat neamurile la birourile electorale – detalii aici;
  • menținerea în funcții publice a penalilor condamnați definitiv, dar cu suspendare – detalii aici;
  • imunități pentru notari – detalii aici.

“Românii trebuie să se hotărască dacă în loc de alimentare cu apă preferă un denunț, dacă în loc de o școală preferă un dosar sau în loc de o pâine mai bună preferă niște cătușe”, spunea penalul Liviu Dragnea acum vreo săptămână. (…) Această falsă dilemă etică prin care suntem puși cu obrăznicie să alegem între conducători penali și ceva de pus pe masă va fi rezolvată în stradă: vrem cătușe pentru o pâine mai bună! La brutărie, penalii la brutărie!” – mobilizare pe evenimentul ”La Brutărie!”

Mai multe AICI

De ce pacaliti ploiestenii cu privire la reabilitarea termica a blocurilor cu fonduri europene , domnule Cristian Ganea?

Citeşte mai departe...Daca cineva m-ar fi intrebat, in decembrie, cu cine votez la alegerile locale pentru primaria Ploiesti, as fi spus pe nerasuflate Cristian Ganea, pentru ca …atunci cand era simplu consilier local a sprijinit proiectul de HCL pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari. Chiar si ca viceprimar s-a implicat si era un tip cu care puteai comunica dar, odata devenit primar, a suferit o transformare care, pe mine unul ma convinge pe zi ce trece ca in spatele zambetului sau candid nu se afla decat o telecomanda, pe al carei buton se apasa atunci cand trebuie pentru…el stie mai bine ce.

Din pacate, o dezmagire recenta este legata de modul in care Ganea intelege sa pacaleasca opinia publica pe care o reprezinta membri Uniunii Asociatiilor de Proprietari atunci cand vine vorba despre reabilitarea blocurilor finantata prin POR Axa prioritara 3, prioritatea de investitii 3.1 Operatiunea A- cladiri rezidentiale .

Acest apel de proiecte a fost lansat pe data de 16.03.2016 cu perioada de depunere a proiectelor intre 16.05.2016, orele 10.00 si 16.11.2016, orele 10.00( mai multe despre aceasta finantare AICI). Cristian Ganea a afirmat recent pentru o publicatie online- faptdivers.ro ca “administratia locala ploiesteana ar putea accesa aproximativ 5 milioane de euro, bani proveniti din fonduri europene, pentru reabilitarea termica a blocurilor din oras”( vezi AICI ).

Aceste afirmatii ale primarului interimar sunt false sau, in cel mai fericit caz, sunt de campanie electorala, fara nicio acoperire faptica, pentru ca nu exista nicio strategie aprobata prin HCL de catre consilierii locali, cu privire la implementarea acestei axe prioritare.

Va veti intreba de unde stiu asta? Pai, din data de 29.03.2016, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a depus la primaria Ploiesti adresa cu nr. 6527, prin care a cerut urmatoarele informatii pentru a le aduce la cunostinta membrilor UAP( la care, bineinteles, nu s-a primit raspuns):

-          Strategia

-          Masurile ce le veti dispune

-          Sursele de finantare privind implementarea POR Axa 3.1

-          Daca acest proiect va fi implementat in mai multe etape precum si cuantumul sumelor din bugetul local alocate proiectului

Pentru mine e foarte clar ca subordonatii primarului, daca nu chiar primarul, nu au cunostinta de termenele de raspuns prevazute de  Legea 504/2001, cu privire la liberul acces la informatiile publice, in baza careia a fost intocmita adresa catre primarie. Pe cale de consecinta, desi trebuiau sa raspunda in 10 zile la niste intrebari care nu necista un volum de munca imens, prefera sa raspunda, probabil, in 30 de zile. Daca acesti functionari trateaza UAP la acest mod, ne dam seama cum se comporta cu cetatenii care nu sunt constituiti in structuri asociative.

Prin urmare, avand in vedere ca UAP nu a primit un raspuns oficial din partea primarului interimar, consideram ca punctul de vedere dat catre faptdivers.ro este unul neconform cu realitatea. Pentru cei care nu stiu,  primaria Ploiesti trebuie sa finalizeze pana la sfarsitul lunii iunie 11 proiecte europene pentru ca altfel va trebui sa returneze banii catre Uniunea Europeana, iar imprumutul de 150 de milioane de lei, pentru sustinerea finantarilor nu a fost aprobat la aceasta valoare, ci va fi mai mic. Asadar, primaria Ploiesti nu va fi in stare in situatia financiara dezastruoasa in care se afla, sa acceseze 5 milioane de euro, pentru ar trebui sa vina cu cel putin 20% din suma( un milion de euro) sau 40% din suma pentru a acoperi si partea asociatiilor de proprietari care vor sa se inscrie in acest proiect.

Avem in posesie un raspuns al unei firme de consultanta catre o primarie din Prahova, din care reiese ca documentele necesare intocmirii unui proiect pentru obtinerea finantarii de catre solicitant( primarie) sunt:

  1. Strategia de eficienta energetica a localitatii, aprobata de Consiliul Local: termen de elaborare 5-6 luni( documente  minime necesare pentru elaborarea auditului energetic al cladirilor: expertiza tehnica, relevee); conditie de eligibilitate pentru depunerea proiectului
  2. Studiul de fezabilitate: termen de elaborare 1-2 luni
  3. Hotararea Adunarii Generale a Asociatiilor de Proprietari cu privire la aprobarea investitiei si contributiei propriii de 20% la valoarea proiectului( acordul a minim 2/3 din membri asociatiei)

Din pacate, la nivelul primariei Ploiesti, in conditiile in care pana pe 16.05.2016 mai sunt foarte putine zile, nu exista documentele necesare intocmite si nici vreo Hotarare de Consiliu Local in care fie votata strategia de eficientizare energetica a localitatii.. Iar in ce priveste Asociatiile de Proprietari, daca solicitantul, respectiv primaria nu a stiut ce are de facut si ce sa le ceara, nici ele nu au, mai mult ca sigur, Hotararile Adunarilor Generale invocate la punctul 3. Noi am avut deschidere catre acest primar si i-am propus un parteneriat pentru organizarea dezbaterilor publice pentru identificarea solutiilor financiare si tehnice cele mai bune pentru ploiesteni cu privire la consolidarea blocurilor, iar domnul Ganea l-a refuzat.

Prin urmare, constat ca domnul Ganea a ales o tactica gresita in relatia cu UAP, probabil pentru ca cineva i-a suflat in ureche ca asa e mai bine, adica sa sfideze permanent aceasta entitate care cuprinde 65.000 de membri, unii dintre ei simpatizanti PSD, cu siguranta.

Eu aleg sa nu mint pe cei pe care ii reprezint, chiar daca nu le va conveni adevarul dar, am certitudinea ca, in timp, vor vedea ca o minciuna oricat de frumoasa ar fi nu se va transforma niciodata intr-un adevar. Daca UAP nu va avea un partener in primar, ma voi lupta pentru drepturile asociatiilor de proprietari afiliate UAP si pentru membri acestora, indiferent cum se va numi primarul si chiar daca nu-i convine.

Atentie// Daca am ceva de spus, spun eu. Interzic candidatilor sa imi puna vorbe in gura

Citeşte mai departe...Zilele trecute am citit intr-o publicatie online prahoveana o declaratie a consilierului local PNL Gheroghe Sirbu, care ar fi avut loc intr-o emisiune la Ploiesti Tv saptama trecuta( Vezi AICI declaratia consilierului).

Anunt pe aceasta cale ca nu mi-am exprimat in niciun moment, pana acum,( dar urmeaza, ca unul dintre oamenii din societatea civila) vreun punct de vedere legat de candidatura vreunuia dintre candidati. Am destule lucruri de spus pana la sfarsitul campaniei electorale…si le voi spune. Deocamdata doar observ.

Prin urmare, Gheorghe Sirbu a declarat ca a revenit asupra deciziei de a candida la Consiliul Local Ploiesti pentru urmatoarele motive: “M-am întâlnit cu oameni pe stradă și mi-au spus să canididez din nou, că eu am fost singurul care m-am bătut pentru prețul gigacaloriei în Consilul Local. Inclusiv președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari din Ploiești a insistat pentru o nouă candidatură a mea”.

Gheorghe Sarbu a sprijinit proiectele pe care le-am propus consilierilor locali, respectiv cel pentru rezolvarea situatiei cainilor comunitari din Ploiesti, anul trecut si solicitarea de dezbatere publica si retragerea de pe ordinea de zi a Consiliului Local a HCL care viza “ajustarea” tarifului la gigacalorie la 299,03 lei cu TVA, anul acesta. Respect acest lucru. Dar de aici si pana la a insista eu, presedintele Uniunii Asociatiilor de Proprietari Prahova, ca domnia sa sa candieze pentru functia de consilier local este cale lunga.

Prin urmare interzic tuturor candidatilor sa se foloseasca de numele meu in campania lor, pentru ca daca am ceva de spus ma exprim aici in Incomodph.ro sau emit comunicate de presa ori cand particip la emisiunea “Momentul Adevarului”, moderata de Dan Dimache. Si va asigur ca voi spune cat de curand…

DUMITRU PRUNARIU ȘI IURI BATURIN AU ANIVERSAT, LA BUȘTENI, 55 DE ANI DE LA PRIMUL ZBOR AL UNUI PĂMÂNTEAN ÎN SPAȚIUL COSMIC

Citeşte mai departe...Cosmonautul rus Iuri Baturin, însoțit de Dumitru Prunariu și Natalia Mujennikova, directoarea Centrului Rus de Știință și Cultură au sărbătorit ieri (9 aprilie 2016)  55 de ani de la primul zbor al unui pământean în spațiul cosmic, la Castelul Cantacuzino din Bușteni.

            Emanoil Savin, primarul orașului Bușteni i-a întâmpinat pe distinșii oaspeți cu pâine, sare și cu buchete de flori în culorile tricolorului. Cosmonautul Baturin a primit cu acest prilej brevetul de ”Ambasador onorific al orașului Bușteni”.

Iuri Baturin, născut la 12 iunie 1949, a zburat de două ori în spațiul cosmic, în 1998 și 2001, cel de-al doilea zbor efectuându-l în echipaj cu primul turist cosmic, americanul Denis Tito. Este doctor în drept, profesor, fost director al Insitutului de Istorie a Științei și Tehnologiei al Academiei de Științe a Rusiei, fiind și membru corespondent al Academiei. A ocupat și funcții politice, fiind o perioadă consilier pe probleme de securitate al fostului președinte Elțîn. 

Newsletter

Facebook

Statistici

Vizitatori
582
Articole
3393
Număr afișări articole
6921397
Vizitatori

Statistici

Azi71
Ieri457
Saptamana924
Luna11669
Total2615662

Currently are 92 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de activitatea primarului IULIAN BADESCU?

Da - 15.8%
Nu - 84.2%

Total votes: 2585
The voting for this poll has ended on: 28 Oct 2015 - 00:00

Conect

Parteneri

f_145_145_15658734_00_images_parteneri_sindalimenta145.jpg

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2017 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.