In atentia ministrului Titus Corlatean// Domnule ministru nu va e rusine sa dati asemenea raspunsuri sfidatoare la adresa cetateanului roman?

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_corlatean_1.jpgCu o oarecare intarziere va aducem la cunostinta raspunsul MAE la intrebarile pe care le-am adresat anterior( Vezi AICI). Modul in care MAE a raspuns printr-un „noname”, adica prin cineva care nu sti-a asumat identitatea ne conduce spre ideea ca se incearca musamalizarea acestui caz. Cum vi se pare faptul ca Eugen Serbanescu este scuzat prin garantii oferite de ...nimeni sau, mai exact de Directia Purtator de Cuvant si Comunicare?

Pentru cei care sunt platiti degeaba din banii nostri in cadrul acestei directii si, mai ales, pentru ministrul Titus Corlatean le aducem la cunostinta ca acest raspuns este o bataie de joc la adresa cetateanului roman si incalca prevederile OG 27/2002, art.4, respectiv:

„Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la art. 2 sunt direct răspunzători de buna organizare şi desfăşurare a activităţii de primire, evidenţiere şi rezolvare a petiţiilor ce le sunt adresate, precum şi de legalitatea soluţiilor şi comunicarea acestora în termenul legal.”

Daca veti avea curiozitatea sa cititi intrebarile adresate anterior, punctual, si raspunsurile de mai jos, nu numai ca va veti simti jigniti ca si mine, dar va veti da seama ca modul in care ministrul Titus Corlatean intelege sa raspunda Incomodph.ro este sinonim cu modul in care statul roman intelege sa isi apere cetatenii. Adica zero barat, prin comparatie cu felul in care il apara pe consulul Eugen Serbanescu, cel caruia i se gasesc tot felul de scuze pentru a fi scos basma curata. Vreau sa vad un act oficial in care ministrul isi asuma cercetarea disciplinara asupra consulului si concluziile ei. In caz ca nu exista, ceea ce banuim, e clar ca cineva ar trebui sa-si dea demisia. Iar marii sefi de organizatii romanesti din Italia sa-si vada lungul nasului si sa nu confunde interesul romanului de pretutindeni cu interesul propriu sau de grup, punandu-se stavila in jurul consulului si laudandu-l pentru ca, cel putin in acest caz de la Rimini, Eugen Serbanescu a dat-o de gard si ar trebui sa raspunda sau, macar, sa citeasca Regulamentul Consular si sa-l puna in practica, daca pana acum si-a batut joc de el.

A1/ 2089

1 septembrie  2014

Referitor la ultima dumneavoastră petiție adresată Ministerului Afacerilor Externe, având ca subiect cazul celor trei tineri din Italia, subliniem, din nou, că aceștia NU se aflau într-o situație critică la sosirea în orașul Rimini (unde au rămas doar 24 h), care, prin vreun pericol iminent la adresa vieții, sănătății sau integrității lor fizice, să reclame în mod indispensabil prezența unui consul la fața locului, cu atât mai mult cu cât cei trei cetățeni români au fost cazați în condiții civilizate, au fost tratați corespunzător și li s-a asigurat o cale de repatriere sigură.

În condițiile date și ținând cont de contextul existent la momentul respectiv (consulul general se afla la Ravenna pentru demersuri de asistență consulară în favoarea unui grup de 19 marinari de cetățenie română, iar restul personalului consular presta servicii consulare în cadrul programului de lucru cu publicul al Consulatului General de la Bologna, care se confruntă cu un volum semnificativ de solicitări de natură consulară), în situația aflată în discuție era imposibilă deplasarea unui consul la Rimini, deci nu se poate pune problema neîndeplinirii obligației de acordare a asistenței consulare de către personalul oficiului de la Bologna.

În ceea ce privește prezenţa, la acel moment, a șefului oficiului consular român din Bologna la Ravenna, pentru acordarea de asistenţă consulară unui grup de marinari români,vă reconfirmăm implicarea acestuia în acel caz și subliniem faptul că intervențiile consulilor în străinătate au la bază elemente și informații de ordin operativ, cuprinzând și date cu caracter personal care nu pot fi comunicate ca atare terților.

Folosim și acest prilej pentru a vă mulțumi încă o dată pentru interesul manifestat în sprijinul cetățenilor români aflați în străinătate și avem onoarea să vă comunicăm că am transmis pe adresa redacției, un număr de 150 de pliante de informare a cetățenilor români care doresc să presteze activități lucrative în străinătate. Materialul transmis este diseminat în prezent în majoritatea locațiilor de interes și considerăm foarte utilă promovarea acestuia și de către publicația pe care o reprezentați.

Vă mulțumim pentru eforturile de informare corectă a cititorilor dumneavoastră.     


 

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
1057
Articole
3420
Număr afișări articole
7426699
Vizitatori

Statistici

Azi32
Ieri380
Saptamana32
Luna8173
Total2737364

Currently are 67 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

f_145_145_15658734_00_images_parteneri_sindalimenta145.jpg

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2018 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.