In atentia MAE// Cum a inteles consulul Eugen Serbanescu sa-si exercite functia si de ce ar trebui demis

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_tineri_tecuci.jpgIntotdeauna m-am uitat cu admiratie la romanii care au plecat afara, care au avut aceasta tarie de a parasi tara si si-au luat destinul in piept. Admiratia mi-a ramas, dar in mare pentru semnificatia actiunii de a-ti cauta un destin mai bun. Dupa ce am scris ultimul articol despre o actiune laudabila, in care o mana de oameni condusi de Olivia Tudor s-au mobilizat si au intervenit pentru a scapa doi frati din mainile unor angajatori care ii exploatau aproape de sclavagism, acum ma incearca un gust amar fata de efectul acestei fapte minunate( vezi AICI). O sa va intrebati de ce? Pentru simplul motiv ca acest gest care ar fi trebuit onorat de autoritaile romane, de Consulatul condus de Eugen Serbanescu, este batjocorit, este rastalmacit si pus in favoarea consulului care a dat cu flit celor nevoiasi si acum vrea sa iasa basma curata.

Suntem de parere ca Eugen Serbanescu este incapabil sa vada intreg ansamblul de fapte, intregul peisaj al problemei, iar cea care face jocurile pare a fi sotia sa, a carei actiune de a afirma pe Facebook ca sotul sau s-a implicat in rezolvarea situatiei, in timp ce el nu a miscat un deget, a fost revoltatoare. Se spune in popor ca” femeia te ridica, femeia te coboara”. In ceea ce o priveste pe sotia consulului, care a semnat postarea pe Facebook cu numele Roxana Dima, o lasam pe domnia sa sa traga concluzia in care dintre situatii se afla. Practic, de la aceasta postare a domniei sale am decis si noi sa scriem, pentru ca, nu cu mult timp inainte Olivia povestise cu lux de amanunte pentru jurnalistul Andi Radiu, de la Gazeta Romaneasca, toata actiunea de salvare a acelor copii. O sa revenim asupra modului in care a prezentat situatia jurnalistul.

Cine a fost Eugen Serbanescu, inainte de a fi consul

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_Eugen_Serbanescu.jpgDupa ce m-am consultat intens cu domnul Google, am aflat ca nemaipomenitul  nemaintalnitul, fantasticul consul a fost jurnalist la Romania Libera o mare perioada de timp. Potrivit ziarului „Romania libera”, Eugen Serbanescu a fost consul general al Romaniei la New York si Los Angeles, analist politic si jurnalist la "Romania libera", unde a ajuns în funcţia de redactor-şef adjunct în 1994. Este de cativa ani si scriitor si dramaturgsi membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. In perioada 2006- 2013 a fost director al Centrului National al Cinematografiei(CNC). Aici, activitatea domniei sale a fost de multe ori criticata, asa cum consemneaza site-ul ro.stiri.yahoo.com:

<<Surse din interiorul CNC au spus pentru Cinemagia că cel mai recent proiect al lui Eugen Şerbănescu la CNC era un Club al cineaştilor în curtea interioară a clădirii, pentru care ar fi fost nevoie de un buget de aproximativ 1 milion de euro, întrucât clădirea necesită lucrări de consolidare, fiind construită în anii 1930.

La mijlocul lunii martie, România Liberă atrăgea atenţia că Şerbănescu angajase în Comisia de rating a filmelor care intră pe marile ecrane pe Ovidiu Garcea – şeful firmei de pază Eneea Real Security SRL (care asigură de câteva luni şi paza CNC-ului). Surse din interiorul CNC au spus pentru Cinemagia că Ovidiu Garcea este iubitul Elenei Ilie, directorul economic al CNC...

Eugen Şerbănescu a fost cel mai contestat director al CNC. În 2009, regizorul Cristian Mungiu (aflat in postura de membru al comisiei de selectie a proiectelor cinematografice) a depus un raport la Ministerul Culturii despre neregulile pe care le-a sesizat în desfăşurarea concursului de alocare de credite pentru proiectele de film, majoritatea la calcularea punctajelor din dosarele aplicantilor, care „nu este precisa, ci interpretabila, in functie de cine socoteste punctajul"... În 2010, Răzvan Georgescu, membru în comisia de evaluare a scenariilor de documentar de la acea sesiune de concurs, a trimis o scrisoare ministrului culturii Kelemen Hunor acuzând „grave vicii de procedură" la acelaşi concurs de proiecte cinematografice. Anul trecut, regizorul Tudor Giurgiu a cerut public demisia lui Eugen Şerbănescu, acuzându-l de „dezastrul instituţional în care se afla filmul românesc".>> pentru veridicitatea informatiei intrati AICI.

Atragem atentia minstrului Titus Corlatean asupra faptului ca Eugen Serbanescu nu a postat CV-ul pe site-ul minsterului condus de domnia sa, asa cum cere legislatia in vigoare pentru inaltii functionari publici( vezi AICI). Dupa ce va parcurge si articolul postat zilele trecute, in legatura cu (ne)implicarea consulului in cazul recuperarii tinerilor din Tecuci, si avand in vedere aspecte legate de modul in care intelege consulul nostru la Bologna sa acorde...” la cerere sau din oficiu, în conformitate cu normele şi principiile dreptului internaţional, asistenţă şi protecţie cetăţenilor români, în calitatea sa oficială de organ al statului învestit şi recunoscut cu astfel de atribuţii”( art. 14 din Regulamentul Consular) asteptam de la ministrul Corlatean sa demareze o ancheta la Consulatul din Bologna si sa dispuna masurile necesare. O rezolvare a situatiei ar fi demiterea consulului care va adus o pata pe obrazul romanilor din Italia prin actiunea sa ori, mai bine zis, inactiunea sa desi avea obligatia de a se implica direct. Ca sa nu mai vorbim de pata pe care a pus-o pe obrazul statului roman.

Nu ne deranjeaza cand mai iese cate un paduche in frunte din motive stiute numai de el

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_leontin_cojocea.jpgIarasi folosim o zicala romaneasca ce spune ceva de genul „ a iesit ca paduchele in frunte” cand se refera la vreunul care se trezeste vorbind desi nu a fost intrebat nimic. Care vrea sa se bage in seama aiurea, cum e cazul lui Leontin Cojocea, care se recomanda presedinte CASCRI (Centrul de Asistenta si Servicii a Cetatenilor Romani in Italia). Domnia sa a vrut sa rupa lantul, ieri, intr-un comentariu in care imi cerea sa raspund la niste intrebari, in loc sa ceara socoteala consulului ca presedinte al unei organizatii care ofera asistenta si servicii romanilor din Italia. Mai mult, trebuia sa isi puna lui intrebarea ce a facut pentru acei romani aflati in dificultate ca de-aia e presedinte de asociatie de profil, nu sa-i tina trena consulului, sa-l mangaie pe ceafa sau sa faca pe Gigi Duru cu mine, ca tot nu ma impresioneaza. De-astia ca domnul Leontin vad si in Romania cu duiumul, nimic nou. Prietenia dintre Leontin Cojocea si conslulul Eugen Serbanescu pare a fi evidenta si reiese tocmai din luarea de pozitie a primului, prin comentariul de pe Incomodph.ro. Domnule Leontin, consulul are o singura vina, ca a dormit in papuci desi, asa cum va spune art 14 de mai sus, are obligatii clare stabilite, de statul roman. Bag-o pe aia cu defaimarea domnule Cojocea, ca tot n-ai ce face!

Simpaticul jurnalist de excelenta, Andi Radiu poate fi un mentor

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_radiu_excelenta.jpgDa, da, Andi Radiu poate fi un mentor. Modul in care a tratat acest subiect are ceva din Cossa Nostra in care toata lumea sare in sprijinul sefului si calca pe toata lumea din jur pentru un pupat in bot. Asa a facut si Radiu cand a postat pe Gazeta Romaneasca declaratia Oliviei Tudor, care numai in ochii unui tampit este prezentarea unei realitati, dupa ce, cu o zi inainte tuna si fulgera ca Eugen Serbanescu nu s-a implicat, iar ea si cu o mana de doamne si domni au preluat cazul si l-au rezolvat. Asa ca, domnule jurnalist de excelenta, iti subestimezi cititorii, ceea ce este o mare greseala profesionala, pentru ca lucurile evidente razbat si prin pereti. ( Vezi AICI articolul pe care a inteles sa-l prezinte domnul Radiu). Imi reproseaza Andi Radiu ca nu am luat un punct de vedere de la consul si preotul Bucurenciu, alt personaj care a intors spatele unor oameni aflati la nevoie. Ceea ce uita domnul jurnalist este ca eu sunt aici, in Romania, iar el in Italia, iar costurile sunt diferite. Culmea e ca, pentru prezentarea situatiei de la Foggia, cum a fost denumita, Andi Radiu a ales sa obtina doar declaratia Oliviei Tudor, dar pe a consulului ioc. Nu apare inaltul functionar cu nicio declaratie, probabil ca s-ar balbaii daca ar zice ceva. In ce ma priveste, ca sa inteleaga, am ales sa pornesc articolul de la o declaratie de martor, aceea prezentata cu lux de amanunte de Olivia Tudor, la care s-a adaugat si cea a Alexei Alexutza( facebook) revoltata de impertinenta doamnei  sotie de consul, Roxana Dima, care incerca sa spuna ca barbatul domniei sale a fost la locul faptei si a salvat norii. In aceste conditii, Eugen Serbanescu si preotul Bucurenciu au la dispozitie dreptul la replica pe care ar trebui sa-l foloseasca daca au ceva de spus in apararea lor. Ii asteptam.

Scenariu// Ce s-a intamplat cu Olivia Tudor de s-a schimbat la 180 de grade?

f_200_200_15658734_00_images_2012_diaspora_olivia.jpgPentru ca Eugen Serbanescu a fost scenarist si dramaturg, ne permitem si noi sa facem deductii logice, pe baza experientei de lucru cu atatea tipologii umane. Situatia este in felul urmator: Olivia Tudor cu o zi inainte de declaratia din Gazeta Romaneasca tuna si fulgera impotriva consulului care i-a intors spatele. La 24 de ore distanta, apare o declaratie a sa care schimba totul la 180 de grade. N-o cunosc personal pe Olivia, dar urmarind discutiile ei de-a lungul timpului mi-am dat seama ca e un om de calitate, implicat in rezolvarea problemei romanilor din Italia. Asadar, e foarte greu ca un asemenea om sa isi schimbe declaratiile fara o motivatie externa. Mergand pe ideea scenariului putem presupune ca pentru a-si salva pielea de mai marii sai, consulul sau doamna sa au trecut la amenintari, fapt care a determinat-o pe Olivia Tudor sa cedeze si sa schimbe declaratia. Altfel, nu-si are rostul iesirea nervoasa de cu o seara inainte, iar noi, cei care am urmarit discutiile nu suntem tampiti asa cum ne crede domnul consul, sotia sa, Leontin Cojocea sau jurnalistul de excelenta, Andi Radiu. Asteptam ca adevarul sa iasa la lumina, fie ca e spus de Olivia Tudor, fie ca este spus de Ministerul Afacerilor Externe.

Presupunere// Mama tinerilor are vina ei

Ne pastram in sfera scenariilor, dupa ce facem cateva precizari esentiale fata de articolul de acum doua zile. In valtoarea informatiilor primite seara tarziu, nu am aflat sau a trecut pe langa mine ca ...pe langa cei doi barbati( presupusi frati), dintre care unul minor, se afla si o fata. Mi s-a spus ca unul dintre barbati ar fi fost major si avea procura pentru minor. Vazand filmele postate ieri de Leontin Vlass pe contul sau youtube, pe care le-am si descarcat si urmeaza ca intr-un material viitor sa le postam, ne-am putut da seama ca exista diferente mari de varsta intre cei doi barbati, iar cel major este chiar un barbat matur care pare a nu fi fratele minorului. Mai trebuie spus ca intr-una dintre declaratiile video, minorul spune ca anuntul de angajare nu a fost postat pe mercador.ro ci pe tocmai.ro, fapt pentru care facem cuvenita rectificare si ne cerem scuze.

In ceea ce o priveste pe mama copilului, patrandu-ne in sfera scenariilor, putem spune ca are partea ei de vina pentru  ca a trimis izmene pe calator copilul/ copiii in Italia, fie si cu procura. E laudabila interventia ei pe Facebook, chiar daca e creat atatea neplaceri tuturor celor implicati care, in afara de consulul care era obligat legal sa intervina, nimeni altcineva nu avea aceasta obligatie, decat moral, eventual. Nici chiar  preotul Bucurenciu.

In incheiere multumesc pe aceasta cale domnului Leontin Vlass pentru filemele postate pe contul sau si pe care le vom publica zilele urmatoare pentru a veni in sprijinul Ministerul Afacerilor Externe in ancheta pe care urmeaza sa o desfasoare la Consulatul de la Bologna, speram noi. Marturiile tinerilor despre drama traita, a lor si a altora, sunt cutremuratoare.

 P.S. Daca reprezentantii ministerului ne vor cere postarea intiala a Oliviei Tudor, care a stat la originea primului articol, le putem pune la dispozitie.
Sursele foto: Facebook si youtube

Pentru exemplificarea introducerii in text a lui Leontin Cojocea aveti mai jos schimbul de cuvinte intre domnia sa si mine:

#12 Eugen Cristescu 24-07-2014 01:31

Citez pe Leontin Cojocea:
Stimate domnule Cristescu,
Ma simt obligat sa intervin si sa precizez anumite lucruri, in calitate de Presedinte al CASCRI (Centrul de Asistenta si Servicii a Cetatenilor Romani in Italia) dar si ca simplu cetatean care cunoaste destul de bine situatia, dar mai ales cunoaste persoana si personalitatea domnului Consul General al Romaniei la Bologna, Eugen Serbanescu: 1) Consulatul si mai ales consulul general nu se ocupa de problematicile celor care isi trimit copiii minori la munca in Italia, dar pot sesiza autoritatile in acest sens;
2) Consulul general al Romaniei, nu este la dispozitia oricarui "heirupist" care din dorinta de notorietate, se vrea a fi eroul de turn;
3) Problemele sociale si conflictele de munca ale romanilor din Italia sunt rezolvate de organizatii autorizate, cu credibilitate si/sau de persoane care sunt pregatite profesional, nu de "oricine";
4) Denunturile si/sau sesizarile, se fac la autoritatile locale nu pe "mercador"! La fel si informatiile oficiale;
5) Cand, din intamplare, cineva are privilegiul de a fi "bagat in seama" de catre consulul general sau oricare alta personalitate sau persona reprezentativa in Italia, in cadrul comunitatii, asta nu inseamna ca se bucura si de stima, sustinerea sau colaborarea acesteia;
6) Comunicatele de presa si declaratiile se fac de persoane competente si mai ales catre publicatii serioase si competente, nu catre ziare, de scandal local, culmea din Romania, care nu au implicare directa in viata romanilor din Italia si care la randul lor publica sperand ca (poate) vreo agentie de presa, preia "stirea"!
Stimate domnule Cristescu, cred ca este de datoria dumneavoastra sa verificati veridicitatea si autenticitatea informatiilor inainte de a le publica si a le face sa devina un "articol"!
As avea totusi cateva intrebari, la care va invit sa raspundeti public:
1) Cine, cum si de ce a apelat la domnia voastra pentru a va furniza aceste asa zise informatii, dealtfel erate si defaimatoare la adresa domnului consul general de la Bologna, cerandu-va sau invitandu-va sa le mai si publicati !?
2) Care este scopul propus prin publicarea acestui articol ?
3) Cunoasteti legislatia in materie de defaimare si atingerea reputatiei unei persoane, cu atat mai mult in cazul de fata a unei persoane publice ?
4)Sunteti constient ca afirmatiile facute si continutul articolului dumneavoastra ot fi socotite defaimatoare si devin susceptibile de a antrena raspunderea penala si/sau civila a autorului si/sau autorilor ?
5) Credeti ca, avand in vedere continutul articolului, este mai mult decat oportun si necesar sa va cereti scuze public fata de domnul Consul General al Romaniei, Dl. Eugen Serbanescu si totodata fata de institutia consulara romana pe care domnia sa o conduce si reprezinta cu succes, date fiind actiunile si rezultatele obtinute in Italia ?
In speranta ca tot ceea ce am scris va va fi de folos si va va ajuta sa reflectati asupra celor intamplate si redactate dar si cu speranta ca vom primi atat raspunsurile la intrebarile adresate domniei voastre, cu deosebit respect pentru categoria jurnalistilor pe care implicit o reprezentati, va adresez un cordial salut.

Presedinte CASCRI,
Leontin Cojocea


Stimate domnule Leontin Cojocea,
Admir condescendenta cu care aparati un nevinovat reprezentant al statului roman, care, asa cum veti vedea mai jos, are atributii clare de asistenta si protectie a cetatenilor romani, la cerere sau din oficiu. De asemenea, admir cum ati putut sa o intoarceti( nu dumneavoastra personal ci se stiu ei cine) pe Olivia Tudor cu declaratia, fara de care acei copii poate ar fi murit, dar nu ma surprinde, pentru ca nu este prima data cand vad ca in jurul incompetentei se face cerc. Cred ca este o gluma sa imi cereti sa raspund la intrebarile dumneavoastra, mai ales ca onorabilul distinsul, nemaintalnitul, formidabilul domn Eugen Serbanescu n-a avut amabilitatea sa imi ceara un drept la replica pe care, cu siguranta l-as fi postat. A preferat sa umble la butoane si sa schimbe cursul firesc al evenimentelor.
Tot ce pot sa va spun, inainte de a va lasa sa cititi ce spune Regulamentul Consular dupa care functioneaza si onorabilul distinsul, nemaintalnitul, formidabilul domn Eugen Serbanescu este ca menirea acestui articol, ca al multor altele este acela de a arata ceva ce nu functioneaza si, in acest caz, ar fi putut avea urmari grave, pe care dv refuzati a le intelege, din solidaritate cu magnificul consul, absent din peisajul asistentei cetateanului roman in Italia, cu ocazia evenimentelor prezentate. Si, daca exista cineva care vede eroarea, pe scara ierarhica superioara, sa o indrepte.
In ce ma priveste am sa va adresez cateva intrebari retorice: Ce relatie (de prietenie) este intre dv si consulul Eugen Serbanescu? Dar intre dumneavoastra si jurnalistul Andi Radiu de la Gazeta Romaneasca?; Cate concedii ati facut alaturi de familia domnului consul, dar de familia domnului jurnalist Andi Radiu? Cate proiecte pentru romanii din Italia ati avut prin Organizatia pe care o conduceti?; Ce sume de bani ati obtinut pentru acestea, in ce perioada si ce rezultate ati avut? Cati romani din Italia au beneficiat de serviciile organizatiei condusa de dumneavoastra? Lista poate continua dar, fiind retorice intrebarile, nu vreau sa va obosesc prea tare.
Poate n-ar fi rau sa stiti ca articolul are la baza declaratia Oliviei Tudor, un om responsabil spun eu, intr-o postare cu caracter public si asumata pe Facebook. Oricand in instanta poate fi o proba, chiar daca ulterior in Gazeta Romaneasca si-a sau i-a fost modificata declaratia. Sunteti liber sa aparati pe consulul Eugen Serbanescu in calitatea dv de presedinte al Centrului de Asistenta si Servicii a Cetatenilor Romani in Italia, calitate pe care nu ati pus-o in practica in vederea salvarii celor doi copii aflati in situatie disperata. Pana atunci va las sa va delectati cu ce spune legea despre atributiile consulului roman.
Cu stima,
Eugen Cristescu
Presedinte Alianta pentru Drepurile Omului din Romania
Regulament consular
din 16/09/1999
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 468 din 27/09/1999
ARTICOLUL 4
1. Personalul oficiului consular de carieră este format din:
a) funcţionari consulari;
b) angajaţi consulari;
c) personal de serviciu;
d) personal particular.
2. Funcţionarii consulari pot fi:
a) consuli generali;
b) consuli;
c) viceconsuli;
d) agenţi consulari.
3. Angajaţii consulari sunt persoanele care fac parte din serviciile administrative sau tehnice ale oficiului consular de
carieră.
4. Personalul de serviciu cuprinde persoanele afectate serviciului casnic al oficiului consular de carieră.
5. Personalul particular este folosit exclusiv în serviciul personal al unui membru al oficiului consular de carieră.

ARTICOLUL 14
1. Funcţionarul consular va acorda, la cerere sau din oficiu, în conformitate cu normele şi principiile dreptului internaţional, asistenţă şi protecţie cetăţenilor români, în calitatea sa oficială de organ al statului învestit şi recunoscut cu astfel de atribuţii.
2. Asistenţa şi protecţia se acordă în caz de îmbolnăviri grave, urgenţe medicale, decese, accidente de circulaţie, pierdere sau furt al paşaportului, biletului de călătorie, mijloacelor băneşti, permiselor de conducere şi certificatelor de înmatriculare a autovehiculelor, reţineri, arestări, limitarea în orice alt mod a libertăţii personale, condamnări în statul de reşedinţă şi în alte situaţii asemănătoare.
3. Funcţionarul consular, în calitatea sa oficială, va asigura reprezentarea cetăţenilor români în faţa instanţelor judecătoreşti ori se va îngriji de asigurarea reprezentării lor adecvate, solicitând adoptarea de măsuri provizorii în vederea apărării drepturilor şi intereselor acestora, datorită absenţei lor sau din orice altă cauză, dacă şi în măsura în care legea statului de reşedinţă permite aceasta. Reprezentarea încetează de îndată ce persoana respectivă şi-a desemnat mandatarul său ori îşi asigură personal apărarea drepturilor şi intereselor în statul de reşedinţă.
4. Funcţionarul consular va interveni la autorităţile statului de reşedinţă pentru instituirea tutelei sau curatelei în favoarea minorilor şi incapabililor, cetăţeni români aflaţi în statul de reşedinţă.
5. Funcţionarul consular are dreptul şi obligaţia de a comunica cu cetăţenii români privaţi de libertate, cu respectarea convenţiilor internaţionale şi a legilor statului de reşedinţă. El are dreptul să îi viziteze, să intervină la autorităţi pentru numirea de avocaţi din oficiu şi de interpreţi şi pentru ca aceştia să se bucure de drepturile procesuale prevăzute de legislaţia statului de reşedinţă.

Comentarii   

+1 #29 giulia 05-08-2014 11:23
Citez pe Razvan Dumitru:
SA-SI DEA DEMISIA TOTI ACOLO !
SUNT INCOMPETENTI !
EI ISI IAU SALARIUL DE LA STAT ,NU PLATESC CASA ,NU PLATESC NIMIC ,DOAR MANCAREA ATAT!
SUNT PUSI ACOLO SA AJUTE ROMANUL ,SA-L SUSTINA NU SA-L INJURE LA GHISEU SI SA-L TRATEZE CA PE UN ANIMAL !
NU FAC NIMIC DIN CEEA CE TREBUIE SA FACA !
PENTRU TREI RANDURI SCRISE LA CALCULATOR SI O STAMPILA ITI CER 65 DE EURO …HUUUOOOOO…RUSINE SA VA FIE ,HOTILOR !!!
NE APUCA PLANSUL SI DISPERAREA CAND STIM CA TREBUIE SA TRECEM PE LA VOI ,ALTFEL NU PUTEM PLECA ACASA !!!
CONSULUL GENERAL IL DOARE IN PIX ,ARE PUTERE SI O FUNCTIE IMPORTANTA ,DESCHIDE USILE PESTE TOT SI POATE REZOLVA ORICE CAZ !!
NU SE POATE ,NU ESTE POSIBIL ASA CEVA ,SA-SI PERMITA SA TRIMITA ACEI MINORI LA CARITAS SAU LA POPA !!
EL CE FACE ACOLO ??? CE?? DE CE ESTE UN CONSUL ?? SA NE AJUTE CEI DE LA CARITAS SAU PREOTII CARE SI AIA NU MISCA UN DEGET ???
RUSINE SA VA FIE !!!
STAM LA NISTE COZI INFERNALE ,MAI RAU CA PE VREMEA LUI CEASCA SI MAI TIPA SI LA TINE UN TEMBEL DE LA GHISEU !
EI CA FUNCTIONARI SE FAC PARTASI LA FURT CU STATUL !!
PERMIT TOATE ACESTE MIZERII ,STAU ACOLO DOAR CA SA INCALZEASCA SCAUNELE SI ASTEAPTA SFARSITUL LUNII SA LE INTRE SALARIUL !
DACA NU SUNT IN STARE SA REPATRIEZE UN MINOR CARE ESTE RAMAS IN STRADA ,CE MAI AVEM DE SPUS ???
MA INTREB CE FAC EI PENTRU NOI ??? NIMIC !!!
NE FURA SI ATAT !

ce scrie aceastà persoanà este cea realà. Deci trebuie luatà o decizie si a nu mai chinui acele persoane care au nevoie!
Citat
+1 #28 Eliana 01-08-2014 00:25
Doamne ajuta!Cu respect..
Citat
+1 #27 Eugen Cristescu 31-07-2014 19:27
Citez pe Eliana:
P.S cred ca fiecare din noi ne consideram caini de paza a democratiei!Toate cele bune stimate domn!

Ma bucur daca este asa. Va astept sa luati atitudine in aceasta calitate. Cu cat mai multi oameni/caini de paza ai democratiei care reactioneaza atunci cand ceva nu functioneaza, statul are sanse sa schimbe in bine lucrurile pentru oamenii sai. Doamne ajuta!
Citat
+1 #26 Eugen Cristescu 31-07-2014 19:26
Citez pe Eliana:
:)cioc,cioc...permiteti? Da..mi se pare absolut normal.. cine vine la usa dumneavoastra, in casa dumneavoastra ,trebuie sa respecte anumite reguli!Vreau sa va multumesc pentru raspuns si tin sa precizez ca nu nu fac parte din anturajul domnului consul deci v-am dezamagit!Sunt ferm convinsa insa ca dansii sunt la curent cu tot ceea ce se scrie aici sau cel putin asa sper!Am avut onoare sa cunosc aceste persoane cu ocazia deschiderii unei asociatii anul trecut si am ramas placut impresionata..adevarati OAMENI de calitate si stim ca putini mai sunt in zilele noastre..in cateva ore mi-a fost de ajuns sa inteleg cu ce tip de persoane am onoarea...apropo mi-a fost de ajuns sa va citesc un pic sa imi dau seama ca si dumneavoastra faceti parte dintre putinele persoane demne de cuvantul OM de calitate!Nu va condamna nimeni de cum va faceti meseria,din contra,respect..scrieti ce vreti cand si unde vreti dar priviti in ansamblu situatia daca tineti cu dreptatea,tineti cont de absolut tot!Si eu va doresc numai bine stimate domn!O seara buna!Cu stima,Eliana Dogaru!

Va multumesc pentru aprecieri, d-na Dogaru si va asigur ca fac totul dupa anumite principii in care am fost educat si crescut, atat ca om cat si ca jurnalist. Sunt convins ca ati retinut ca nu am contestat valoarea umana a d-ului consul, dar modul in care s-a descurcat profesional, in acest caz, a lasat de dorit, din punctul meu de vedere si conform atributiilor sale. Nu vreau sa ma gandesc ca acesta este modul de a-si exercinta functia in mod constant, pentru ca nu am alte date si nu pot sa ma pronunt, iar daca ar fi asa, atunci d-ul Serbanescu si orice consul care procedeaza "dupa ureche" este pasibil de a fi sanctionat. Daca va invata ceva de aici atunci cel care va avea de castigat va fi chiar domnul Serbanescu. Seara buna, doamna!
Citat
-1 #25 Eliana 31-07-2014 19:11
P.S cred ca fiecare din noi ne consideram caini de paza a democratiei!Toate cele bune stimate domn!
Citat
-1 #24 Eliana 31-07-2014 18:50
:)cioc,cioc...permiteti? Da..mi se pare absolut normal.. cine vine la usa dumneavoastra, in casa dumneavoastra ,trebuie sa respecte anumite reguli!Vreau sa va multumesc pentru raspuns si tin sa precizez ca nu nu fac parte din anturajul domnului consul deci v-am dezamagit!Sunt ferm convinsa insa ca dansii sunt la curent cu tot ceea ce se scrie aici sau cel putin asa sper!Am avut onoare sa cunosc aceste persoane cu ocazia deschiderii unei asociatii anul trecut si am ramas placut impresionata..adevarati OAMENI de calitate si stim ca putini mai sunt in zilele noastre..in cateva ore mi-a fost de ajuns sa inteleg cu ce tip de persoane am onoarea...apropo mi-a fost de ajuns sa va citesc un pic sa imi dau seama ca si dumneavoastra faceti parte dintre putinele persoane demne de cuvantul OM de calitate!Nu va condamna nimeni de cum va faceti meseria,din contra,respect..scrieti ce vreti cand si unde vreti dar priviti in ansamblu situatia daca tineti cu dreptatea,tineti cont de absolut tot!Si eu va doresc numai bine stimate domn!O seara buna!Cu stima,Eliana Dogaru!
Citat
+1 #23 Eugen Cristescu 31-07-2014 17:48
Citez pe Eliana:
Buna ziua din nou stimate domn Cristescu!Nici nu ne cunoastem,dar faptul ca dumneavoastra va adresati atat de "familiar"..nu imi face decat placere!Nu..nu vorbeste gura fara mine,nu ma pun sa insir aberatii pe aici am altceva mai bun de facut!Am mai scris un mesaj aici in data de 29 la orele 13 dar inca nu a aparut,desi am procedat exact cum se cere mai jos...exact cum am facut si cu mesajul pe care l-am gasit..in fine undeva o greaseala a fost facuta dar eram sigura ca nu din partea mea,asadar cer scuze daca greseala nu vine nici de la dumneavoastra!Sa trecem la lucruri mai serioase stimate domn!Undeva intr-un comentariu ati spus ca "nu te poti juca cu viata unui om"!Perfect adevarat..dar nici cu imaginea unei persoane nu va puteti juca!Inutil sa continuati a considera pe toti cei ce"sar" apararea domnului consul sau sotiei "lingai"...nu este frumos..iar din partea unui adevarat jurnalist care se respecta si relateaza fapte concrete din declaratii reale..avem pretentii nu?Inutil sa intrebati pe fiecare in parte ce grad de "relatie" au avut cu aceasta minunata familie...inutil sa ironizati domnule Cristescu!Dumneavoastra sustineti ca nu suportati minciuna ,ipocrizia si actionati ca atare de fiecare data ori de cate ori este nevoie??Felicitari atunci va spun din suflet..chiar avem nevoie de oameni ca dumneavoastra..macar de ar fi asa jumatate din jurnalisti...dar daca continuati cu "mistourile si cu "santajul"..riscati sa iesiti din chenar!Da ati citit bine ..santaj..! Cum adica sa incetam sa mai luam apararea domnului consul ca asa doar reusim sa defavorizam?Ca apar alte trei lucruri noi pe care nu le stim?Dar pe cine intereseaza va intreb?Au legatura cu mandatul dansului?Ati reusit sa stati de vorba cu domnul consul sau cu sotia dansului???Stiti ce o sa spuneti domnule Cristescu?Stiti ce senzatie de bine o sa aveti daca ati avea onoarea sa le strangeti mana?Sunt oameni deosebiti tocmai prin modestia si simplitatea lor..sunt oameni care lupta pentru comunitate ,oameni care se implica,oameni care dau numarul de tel privat la tot "poporul"...cati mai sunt asa?Ok din punctul dumneavoastra de vedere este de ajuns o" bila neagra" sa poti distruge o cariera..o viata..Din sursa sigura stiu ca in acelasi timp se dasfasura o alta actiune de salvare a unor persoane si chiar daca nu ar fi asa si tot nu avem dreptul sa ne adresam unor oameni in"bataie de joc"cu limbaj de cartier mai exact!Face si asta bine dar in alte circumstante!Domnule Cristescu aveti idee cam cate persoane civile..anonime ajuta zilnic si se implica in adevarate campanii impotriva prostitutiei,pedofiliei,violentei,sclavagismului?Aveti idee?Nu pentru ca doar relele va ajung la ureche!Atunci cand "civilii" nu se pot descurca apeleaza la autoritati si din cate stiu au raspuns prompt de fiecare data..Apropo domnule Cristescu..mai "lingai" sunt cei ce spuneti ca va da detalii in privat cu asiguranta acelasi lucru il face si cu turci si cu nemti!Stati linistit ca daca eram chiar disperati in acesta zona aveam cui sa cerem ajutorul!Cine v-a implicat in povestea asta sa isi asume si consecintele..sunt atat de multe de povestit incat chiar vi se face acru!Ca simplu cetatean roman care a avut onoarea sa cunoasca aceste doua persoane exceptionale,ma simt obligata sa imi spun parerea!Sunt nedreptatiti si nu e corect domnule Cristescu!Daca o mana de oameni sunt impotriva lor...o"mare" de oameni suntem cu ei!Cu stima si respect deosebit Eliana Dogaru!

Stimata doamna Eliana,
Inainte de toate va spun ca nu vreau sa va simtiti santajata de mine sau de altcineva si aveti liber sa scrieti mult timp de acum incolo, aici. Marturisesc ca a fost o introducere simpatica. V-as ruga sa considerati ca Incomodph.ro este casa mea si eu decid cine vorbeste aici si cine nu, dar, cu toate acestea, nu am intezis nimanui sa-si exprime punctul de vedere. Ma simt nevoit sa spun mereu aceleasi lucruri, din pacate, si devine obositor. Am subliniat de atatea ori ca am incredere ca omul de cultura Eugen Serbanescu este de mare valoare. Nu cunosc nimic despre activitatea domniei sale sau a sotiei dinainte de a ocupa aceasta functie si, spun din nou, a nu stiu cata oara, nu are relevanta pentru acest caz. Daca domnul consul ar fi dat atentie la consecinte, nu i-ai fi permis sotiei sa scrie acea postare PUBLICA pe Facebook care a revoltat atata lume si care a stat la baza articolelor. Va spun si dv. ca sunt printre jurnalistii carora nu-si permite cineva sa ii spuna ce si cum sa scrie, iar dv sunteti libera sa credeti ce vreti. Nu stiu ce fel de jurnalisti au fost sotii Serbanescu, dar eu asta sunt, cu riscul se a-mi face dusmani. Nu-mi face placere lucrul acesta, dar altfel ar insemna sa fac jurnalism de casa si nu e cazul. Doamna, dati-mi voie sa ma detasez de senzatia de bine pe care mi-ar putea-o da strangerea de mana a consulului. Daca acest demers al meu, indiferent cum il considerati dv, are ca si consecinta o schimbare de atitudine a reprezentantilor statului fata de romani, atunci ma declar multumit. Daca v-a deranjat cuvantul "lingai", il retrag si de-acum voi folosi "prieteni loiali", ca da mai bine.
Doamna Eliana, putem vorbi mult timp de-acum incolo dar, cert este, ca orice functie si, cu atat mai mult cea de consul, implica niste obligatii pe care sper ca le-ati citit. Daca nu, le regasiti in Regulamentul Consular. V-a deranjat ca am fost ironic. Ce sa fac doamna, am ales cea mai eleganta forma de a raspunde, nu pe aceea de a injura, jigni s.m.a.d.
Este incredibil, pentru mine, faptul ca ...desi toate afirmatiile au fost facute si asumate PUBLIC, atat de sotia consulului, cat si de celelalte persoane, le-am prezentat integral si cu toate acestea dv si ceilalti veniti sa le contestati si sa sustineti ca am ceva cu consulul, ca m-a pus cineva. Ce as mai putea sa zic eu la asa ceva? M-as bucura sa vad ca atat sotia consulului cat si consulul insusi vor intelege ca pe perioada cat Eugen Serbanescu este in aceasta functie, nu se afla in concediu, ci intr-o functie cu maxime responsabilitati. Daca domnul consul era in alta parte, in minsiune de salvare ar fi doua aspecte ale discutiei: sa motiveze cu ordine de deplasare sau cu documente care sa ateste acest lucru si al doilea, daca i s-a adus la cunostinta evenimentul de la Rimmini, putea sa delege un angajat de-al consulatului, nu niste civili. Dati-mi voie sa nu traiesc in trecut si sa mi se umezeasca ochii cand vorbesc de cei doi oameni de mare valoare culturala, ci in prezent si sa vad cum niste civili sunt lasati sa ia atitudine, in locul consulului care este direct raspunzator, conform ...surpriza... Regulamentului Consular pe care trebuie sa il viseze. E sarcina de serviciu, nu de vacanta. Daca vorbiti cu domnul consul va rog sa ii sugerati sa isi depuna declaratiile de avere si interese pe site-ul MAE( ca el procedeaza o mare parte din consului, ceea ce este anormal), pentru ca este obligat prin Legea 176/2010. Despre CV nu mai zic, dar poate reuseste sa il puna la dispozitia MAE ca sa fie postat pe site.
In speranta ca v-am satisfacut pretentiile raspunsului va doresc numai bine si va spun ca imi asum rolul de caine de paza al democratiei, indiferent ce ati crede dv sau altii din anturajul domnului consul. Mult succes domnului consul si, pe viitor, sa fie omul care credeti ca este si sa actioneze conform Regulamentului. Domnia sa nu face niciun favor cuiva actionand conform Regulamentului, ci respecta obligatiile de serviciu pentru ca, repet, nu este in concediu. Iar pentru asta ia salariu mii de euro!
Cu stima, Eugen Cristescu
P.S. Eu vreau sa distrug o cariera, si-o distruge singur cine nu intelege sa isi respecte obligatiile de servici. Eu vreau doar sa se creeze un precedent, pentru ca pe viitor, niciun consul sa nu isi mai permita sa trateze un caz care i se aduce la cunostinta, la cerere sau din oficiu, cu atata lipsa de responsabilitate, aruncand in grija unor civili fara autoritate de stat, rezolvarea unei situatii.
Citat
+1 #22 Eliana 31-07-2014 16:40
Buna ziua din nou stimate domn Cristescu!Nici nu ne cunoastem,dar faptul ca dumneavoastra va adresati atat de "familiar"..nu imi face decat placere!Nu..nu vorbeste gura fara mine,nu ma pun sa insir aberatii pe aici am altceva mai bun de facut!Am mai scris un mesaj aici in data de 29 la orele 13 dar inca nu a aparut,desi am procedat exact cum se cere mai jos...exact cum am facut si cu mesajul pe care l-am gasit..in fine undeva o greaseala a fost facuta dar eram sigura ca nu din partea mea,asadar cer scuze daca greseala nu vine nici de la dumneavoastra!Sa trecem la lucruri mai serioase stimate domn!Undeva intr-un comentariu ati spus ca "nu te poti juca cu viata unui om"!Perfect adevarat..dar nici cu imaginea unei persoane nu va puteti juca!Inutil sa continuati a considera pe toti cei ce"sar" apararea domnului consul sau sotiei "lingai"...nu este frumos..iar din partea unui adevarat jurnalist care se respecta si relateaza fapte concrete din declaratii reale..avem pretentii nu?Inutil sa intrebati pe fiecare in parte ce grad de "relatie" au avut cu aceasta minunata familie...inutil sa ironizati domnule Cristescu!Dumneavoastra sustineti ca nu suportati minciuna ,ipocrizia si actionati ca atare de fiecare data ori de cate ori este nevoie??Felicitari atunci va spun din suflet..chiar avem nevoie de oameni ca dumneavoastra..macar de ar fi asa jumatate din jurnalisti...dar daca continuati cu "mistourile si cu "santajul"..riscati sa iesiti din chenar!Da ati citit bine ..santaj..! Cum adica sa incetam sa mai luam apararea domnului consul ca asa doar reusim sa defavorizam?Ca apar alte trei lucruri noi pe care nu le stim?Dar pe cine intereseaza va intreb?Au legatura cu mandatul dansului?Ati reusit sa stati de vorba cu domnul consul sau cu sotia dansului???Stiti ce o sa spuneti domnule Cristescu?Stiti ce senzatie de bine o sa aveti daca ati avea onoarea sa le strangeti mana?Sunt oameni deosebiti tocmai prin modestia si simplitatea lor..sunt oameni care lupta pentru comunitate ,oameni care se implica,oameni care dau numarul de tel privat la tot "poporul"...cati mai sunt asa?Ok din punctul dumneavoastra de vedere este de ajuns o" bila neagra" sa poti distruge o cariera..o viata..Din sursa sigura stiu ca in acelasi timp se dasfasura o alta actiune de salvare a unor persoane si chiar daca nu ar fi asa si tot nu avem dreptul sa ne adresam unor oameni in"bataie de joc"cu limbaj de cartier mai exact!Face si asta bine dar in alte circumstante!Domnule Cristescu aveti idee cam cate persoane civile..anonime ajuta zilnic si se implica in adevarate campanii impotriva prostitutiei,pedofiliei,violen tei,sclavagismului?Aveti idee?Nu pentru ca doar relele va ajung la ureche!Atunci cand "civilii" nu se pot descurca apeleaza la autoritati si din cate stiu au raspuns prompt de fiecare data..Apropo domnule Cristescu..mai "lingai" sunt cei ce spuneti ca va da detalii in privat cu asiguranta acelasi lucru il face si cu turci si cu nemti!Stati linistit ca daca eram chiar disperati in acesta zona aveam cui sa cerem ajutorul!Cine v-a implicat in povestea asta sa isi asume si consecintele..sunt atat de multe de povestit incat chiar vi se face acru!Ca simplu cetatean roman care a avut onoarea sa cunoasca aceste doua persoane exceptionale,ma simt obligata sa imi spun parerea!Sunt nedreptatiti si nu e corect domnule Cristescu!Daca o mana de oameni sunt impotriva lor...o"mare" de oameni suntem cu ei!Cu stima si respect deosebit Eliana Dogaru!
Citat
+1 #21 Eugen Cristescu 31-07-2014 03:22
Citez pe Eliana:
Buna seara!Sa inteleg ca mesajele noastre sunt selectate? Numai ceea ce va convine acceptati?

Buna seara. Vorbeste gura fara dv? A intrat orice mesaj, chiar acelea care erau jignitoare.
Citat
-1 #20 Eliana 31-07-2014 00:05
Buna seara!Sa inteleg ca mesajele noastre sunt selectate? Numai ceea ce va convine acceptati?
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
1057
Articole
3420
Număr afișări articole
7426698
Vizitatori

Statistici

Azi32
Ieri380
Saptamana32
Luna8173
Total2737364

Currently are 67 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

f_145_145_15658734_00_images_parteneri_sindalimenta145.jpg

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2018 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.