Lukoil a terminat revizia si va reincepe activitatea

Citeşte mai departe...Serviciul de presa PETROTEL-LUKOIL S.A. anunta ca la data de 1 аprilie 2017 se va porni rafinaria in urma realizarii reviziei capitale planificate. Pornirea va fi efectuata treptat in vederea diminuarii efectelor asupra mediului.

In timpul operațiunilor de pornire, in cadrul rafinariei si in afara acesteia va fi asigurata monitorizarea calității aerului. Toate procedurile necesare pentru a atinge parametrii de regim vor fi efectuate în conformitate cu regulamentele de functionare și sub supravegherea autorităților de mediu.

JCI invita tineretul la asociere pentru binele comun

Citeşte mai departe...Federația JCI România invită toate federațiile de tineret de nivel național sau județean, structurile asociative neguvernamentale de tineret de nivel județean și organizațiile de tineret ale partidelor politice parlamentare, în temeiul legii 351/2006, la consultări în vederea demarării procedurilor privind înființarea Consiliului Național al Tineretului din România (CNTR).

În acest scop rugăm toate organismele interesate să facă parte din Consiliul Național al Tineretului din România să ne transmită intenția de a participa la consultări, la adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., urmând ca în cursul lunii martie 2017, în funcție de numărul participanților, să stabilim data și locația întâlnirii.

CNTR este forul naţional care reprezintă principalul partener de tineret neguvernamental în raport cu autorităţile şi instituţiile administraţiei publice cu atribuţii în domeniul politicii de tineret.

            Scopul principal al Consiliului Național al Tineretului din România, așa cum a fost formulat de Legea 351/2006, este acela de a stimula participarea tineretului la viaţa socială, economică, politică, culturală şi sportivă a ţării, precum şi de a susţine şi a promova interesele comune ale membrilor săi la nivel naţional şi internaţional.

CNTR are următoarele obiective principale:

a) să reprezinte interesele membrilor săi în relaţiile cu instituţiile publice cu responsabilităţi în problematica tineretului, precum şi în cele cu alte structuri naţionale sau internaţionale;

b) să colaboreze cu autoritatea guvernamentală în domeniu pentru realizarea obiectivelor de interes naţional;

c) să sprijine programele şi proiectele structurilor asociative neguvernamentale de tineret sau pentru tineret şi să deruleze programe şi proiecte proprii în folosul tineretului;

d) să sprijine dezvoltarea şi consolidarea fenomenului asociativ din România;

e) să contribuie la elaborarea şi implementarea politicii naţionale în domeniul tineretului;

f) să contribuie la identificarea şi soluţionarea problemelor specifice de interes naţional pentru generaţia tânără;

g) să promoveze politici de recunoaştere a importanţei rolului şi locului tinerei generaţii în cadrul societăţii.

            În conformitate cu art. 8 din legea 351/2006, la elaborarea politicilor guvernamentale în domeniul tineretului, Guvernul României, prin instituţiile sale abilitate, are obligaţia de a consulta CNTR.

            Fondurile necesare funcționării Consiliului Național al Tineretului din România se prevăd anual, distinct, prin legea bugetului de stat, pe baza proiectului de buget înaintat de acesta, iar sediul CNTR va fi pus la dispoziție de Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.

            Junior Chamber Internaţional – JCI, este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale (ONG, non-profit) din lume, având peste 100 organizaţii naţionale afiliate, cu peste 200.000 membri, persoane între 18 şi 40 ani, cu filiale în peste 5.000 comunităţi locale de pe tot globul. Fiecare membru JCI împărtăşeşte covingerea potrivit căreia, pentru a aduce o schimbare pozitivă pe termen lung, trebuie să devenim noi înşine mai buni. Căutăm soluţii pentru problemele din comunităţile noastre, croite pe baza caracteristicilor acestora, pentru a construi o lume mai bună şi creând astfel impact global.

            JCI este o platformă de oportunităţi de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

            Junior Chamber International România a fost întemeiată în 2002-2003 și este alcătuită în prezent din organizațiile locale JCI București, JCI Constanța, JCI Timișoara, JCI Cluj, JCI Brașov, JCI Iași, JCI Craiova, JCI Prahova, JCI Târgu Mureș, JCI Galați și grupurile de inițiativă din Suceava și Bacău. Cu peste 250 de membri activi, la nivel național, organizația are ca scop implicarea tinerilor activi cu vârste cuprinse între 18 – 40 de ani pentru dezvoltarea de impact pozitiv în comunități. JCI România este membră cu drepturi depline a organizației Junior Chamber Internațional.

            Viziunea JCI România – Dorim să fim cea mai importantă reţea naţională de tineri cetăţeni activi: lideri, antreprenori şi profesionişti.

 

            Președinte JCI România,                               Vicepreședinte Executiv JCI România,

            Oana Roxana Radu                                       Florin Vasile Ioniță

 

Comunicat UAP// Pretul energiei termice facurat la populatie e mai mic cu doi lei in aceasta iarna, fata de 161,29 fara TVA

Citeşte mai departe...In cadrul sedintei Consiliului Local de astazi 31 octombrie 2016, presedinte Uniunii Asociatiilor de Proprietati, Eugen Cristescu a luat cuvantul, cu permisiunea consilierilor locali, si a sustinut dreptul membrilor UAP. Astfel, Eugen Cristescu a sustinut faptul ca pana la data supunerii la vot a Proiectului de Hotarare privind ajustarea pretului energiei termice facturat la populatie, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova considera ca suma de 161,29 lei fara TVA este pretul corect stabilit prin HCL 408/2015, in vigoare la aceasta data.

“UAP este de acord si sustine micsorarea tarifului facturat la populatie, pentru aceasta militeaza conform statutului, dar am solicitat ca, in cazul in care se decide a se lua aceasta masura, sa se porneasca de la pretul pe care il consideram in vigoare la aceasta data, adica 161,29 lei fata TVA. Consilierii locali au tinut cont de solicitarea UAP si au aplicat o micsoare de doi lei, ajungand la suma de 159,29 lei fara TVA la pretul facturat la populatie pentru energia termica.

Chiar si acesti doi lei reprezinta un castig pentru ploiestenii care sunt membri UAP si nu numai”, declara presedintele UAP.

Mentionam ca inaintea acestei sedinte de Consiliu Local, Uniunea Asociatiilor de Proprietari a depus o cerere de dezbatere pentru acest proiect de Hotarare si daca va considera ca poate solicita un pret mai mic chiar decat 159,29 lei fata TVA luam in calcul atacarea in instanta a acestei hotarari, pentru nerespectarea prevederilor Legii transparentei decizionale.

De asemenea, aducem la cunostinta opiniei publice ca UAP are un proces pe rol cu Veolia Energie Prahova care de la 1 aprilie si pana in prezent a facturat la populatie pentru energie termica suma de 186,97 lei fara TVA, folosind ca temei legal HCL 177/2013, desi nu avem cunostinta sa existe vreun text care sa permita acest lucru. Acest pret s-a regasit in pretul apei calde facturat pe timp cald catre populatie.

 

31.10.2016                                                                       Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova

                                                                                                    Presedinte

                                                                                                 Eugen Cristescu

PETROTEL-LUKOIL anunta ca va intra in revizie

Citeşte mai departe...Serviciul de Presă al PETROTEL-LUKOIL S.A vă informează, ca începând cu data de 25 februarie până în data de 5 aprilie 2017, în cadrul Rafinăriei are loc revizia tehnică planificată.

În cursul acestei perioade sunt planificate lucrari de reparații în scopul creșterii fiabilității utilajelor tehnologice, sigurantei de mediu, precum și reducerii consumurilor energetice, din cadrul Societății.

Opinia FOMR referitoare la ursul impuscat si situatia animalelor salbatice carnivore mari din Romania

Citeşte mai departe...Incoltit si executat cu mare “dibacie”, asa a sfarsit ursul ratacit in central Sibiului, de un urs de 5-6 ani si 176 Kg. Motivul nu putea fi altul decat… lipsa protocoalelor, a procedurilor pentru asemenea situatii. Uciderea ursului care a creat panica in Sibiu a provocat numeroase reactii, cele mai multe de revolta. Presedintele Romaniei, dl. Klaus Iohannis a fost stupefiat, a urmarit imaginile la televizor si s-a intristat, a cerut proceduri, a solicitat masuri urgent pentru ca “De astfel de emotii negative nu avem nevoie” . Ministerul Mediului se intreaba de unde a venit ursul in centrul orasului, solicita anchete, autoritatile sunt in alerta si incearca sa-si gaseasca scuze pentru interventia prost executata, opinia publica este oripilata, este indignata, se cer demisii, ONG-urile se pregatesc de proteste, etc..

               Federatia Oierilor de Munte din Romania intreaba insa altceva: UNDE ATI FOST domnule Presedinte, unde ati fost domnilor guvernanti, unde ati fost reprezentanti ai ONG-urilor, unde ai fost opinie publica cand habitatele animalelor salbatice au fost distruse, cand padurile Romniei au fost si sunt rase pe suprafete imense, fara nici o logica, fara nici o ratiune, cand mafia padurilor jefuieste pe fata cea mai mare bogatie – aurul verde din muntii Romaniei si lasa in urma prapad, lasa in urma dezastre care conduc la inundatii, la distrugeri si pierderi de vieti omenesti, saracie si jale. Unde ati fost cand vanatorii si-au facut legi prin care au dreptul sa ne omoare cainii ciobanesti, legi care sa le permita sa-si satisfaca dorinta nemasurata de a ucide animalele, legi prin care au  calcat in picioare cel mai sfant drept… dreptul la proprietate. Unde ati fost cand administratorii fondurilor de vanatoare nu si-au facut datoria, cand nu hranesc corespunzator animalele salbatice, cand vanatorii impusca cainii care insotesc turmele si ameninta ciobanii cu arma de vanatoare, unde ati fost domnilor cand ursii, lupii, mistretii care fac prapad in turmele si culturile noastre omoara oameni si patrund in adaposturile animalelor, pe ogoare, in curti, in case?!

                  Atunci trebuia sa fiti indignati sa fiti stupefiati, sa faceti proteste, sa luati masuri. Acum, este prea tarziu doamnelor si domnilor… nu trebuie sa va intristati, nu trebuie sa fiti surprinsi, dumneavoastra sunteti vinovati de ceea ce s-a intamplat la Sibiu, de ceea ce se intampla in Romania… de fapt culegeti roadele nepasarii si indiferentei pe care o manifestati fata de viata si problemele romanilor.

                 Noi, oierii de munte stim bine ca ursul este un animal imprevizibil, iar cand este, haituit, speriat sau ranit devine extreme de periculos si poate ataca oricand alte animale sau chiar oameni. Solutia si prioritatea nu trebiue sa fie  plangerile penale pentru cei care au ucis ursul (un gest regretabil, dar poate ca in acest fel a fost evitata o nenorocire mult mai mare), prioritatea este sa se mobilizeze toate fortele, inclusiv servicii speciale de securitate si sa fie identificata persoana sau grupul de persoane care au facut gestul criminal de a aduce ursul in centrul orasului, de unde l-au adus si mai ales ce interese  ascunse  si  ce scop  au determinat aceasta actiune care a creat panica si pericolul major la care am fost martori in aceste zile.

Totodata pentru remedierea situatiei si a nu mai ajunge in cazuri similar se mai impune:

  1. Să se delimiteze fondul cinegetic și fondul de vânătoare strict în extravilanul localităților, iar accesul pe terenurile private să se facă doar cu acordul proprietarilor.
  2. Să se dimensioneze/boniteze habitatele cu încărcătura strictă pe fiecare habitat.
  3. Să se instituie contravenții majore pentru administratorii fondului de vânătoare care nu asigură hrana în cantități optime a animalelor din habitat, le țin să flămânzească și predispun la atacuri.

Reamintim ca problemele pentru care oierii au protestat pe 15 decembrie 2015, nici pana in acest momen nu s-au remediat, Parlamentarii tergiverseaza luarea unei decizii pentru modificarea legii nr. 407/2006 privind Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic cu modificările și completările ulterioare care să corecteze legislația. In prezent suntem in aceeasi situatie in care ne aflam inaintea actiunii e protest de anul trecut.

                

              PRESEDINTE,                           SECRETAR GENERAL,

        Ing. Gontea Petru Eugen                           Stefan Constanta

 

Ghid practic de a plati iesirea la pensie."Cumpararea" pensiei

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image images/2012/comunicate/poza%20c.jpg
There was a problem loading image images/2012/comunicate/poza%20c.jpg
Citeşte mai departe...Cetățenii au ocazia temporară de a achita retroactiv contribuția la pensii pentru perioade anterioare în care n-au fost asigurați în niciun sistem de pensii, însă numai în limita a cinci ani. Măsura este prevăzută de Legea nr. 186/2016 .

1. Cine poate să plătească retroactiv contribuția la pensii?

Orice persoană care încă n-a ieșit la pensie și are perioade anterioare neasigurate în niciun sistem de pensii (fie că vorbim de sistemul public sau de un sistem neintegrat acestuia, cum ar fi, de exemplu, cel al avocaților), în limita a cinci ani anteriori datei încheierii contractului de asigurare. Perioadele anterioare neasigurate nu pot fi perioade în care persoana interesată era obligată să fie asigurată în sistemul public de pensii.

2. Pentru ce tipuri de pensii se va lua în calcul plata retroactivă a contribuției?

Perioadele pentru care se fac plăți retroactive sunt „valorificate pentru stabilirea pensiei pentru limită de vârstă, a pensiei anticipate, a pensiei anticipate parțiale și a pensiei de invaliditate”

3. Cât timp am la dispoziție să plătesc retroactiv contribuția la pensii?

Persoanele interesate să facă plăți retroactive pentru contribuția la pensii au la dispoziție exact șase luni de zile atât pentru a încheia contractul de asigurare cu casa teritorială de pensii, cât și pentru a achita suma stabilită prin acest document. Cu alte cuvinte, contractele se pot încheia doar între 27 octombrie 2016 și 27 aprilie 2017, iar în aceeași perioadă trebuie făcută/făcute plata/plățile retroactivă/retroactive. Începând cu data de 28 aprilie 2017, plata retroactivă nu va mai fi posibilă.

4. La ce casă de pensii pot să mă duc pentru încheierea contractului de asigurare?

Contractul de asigurare se poate încheia cu casa de pensii de la domiciliul/reședința persoanei interesate. De exemplu, dacă persoana interesată stă în județul Prahova, aceasta trebuie să se adreseze Casei județene de pensii Prahova.

5. Pot încheia cu casa de pensii un singur contract sau mai multe?

În perioada stabilită de lege pentru încheierea contractelor de asigurare (27 octombrie 2016 - 27 aprilie 2017), persoanele interesate de plata retroactivă a contribuției pot încheia mai multe contracte de acest fel. „Întrucât legea nu interzice, persoanele interesate pot încheia în această perioadă de șase luni unul sau mai multe contracte de asigurare socială, pentru perioade diferite. De exemplu, dacă în data de 10 noiembrie 2016 o persoană încheie un contract de asigurare socială 
pentru anul 2012, ea poate, ulterior datei de 10 noiembrie 2016, să încheie un alt contract de asigurare socială, de data aceasta pentru anul 2013”, a lămurit Gabriela Pintea, cu precizarea că cerința de bază „este aceea ca aceste perioade să nu depășească cinci ani anteriori datei încheierii contractului”.

6. Pot să plătesc retroactiv pentru orice perioadă anterioară neasigurată?

Nu. Plata retroactivă pentru contribuția la pensii este valabilă pentru perioade anterioare neasigurate, însă numai în limita a cinci ani. Concret, plata se poate face pentru perioade cuprinse între data încheierii contractului de asigurare socială cu casa de pensii și ultimii cinci ani anteriori acestei date. De exemplu, o persoană care încheie astăzi contractul de asigurare va putea face plăți retroactive pentru perioada cuprinsă între noiembrie 2011 și noiembrie 2016. Așadar, de exemplu, nu se pot face plăți retroactive pentru anul 2002 sau pentru anul 1995. Perioadele pentru care se poate face plata retroactivă trebuie neapărat să fie neasigurate (adică să nu se fi plătit deja pentru ele contribuția la pensii sau în timpul lor persoana interesată 
să nu fi fost obligată la asigurarea în sistemul public de pensii).

7. Pot să fac plăți retroactive pentru câți ani vreau?

Nu. Plata retroactivă a contribuției la pensii se poate face doar pentru perioade anterioare neasigurate, în limita a cinci ani. Mai exact, este vorba de perioade în care persoana interesată n-a fost asigurată nici în sistemul public de pensii, nici într-un sistem neintegrat acestuia. 
Sisteme neintegrate sunt cele în care sunt asigurați „avocații, notarii, personalul clerical și cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege”, potrivit Gabrielei Pintea. „De asemenea, sistem neintegrat în sistemul public de pensii este și sistemul pensiilor militare de stat.”

8. Pot să fac plăți și pentru anii viitori?

În baza Legii nr. 186/2016 se pot face doar plăți retroactive pentru perioadele anterioare neasigurate, în limita a cel mult cinci ani. Persoanele interesate să achite pentru viitor contribuția la pensii pot încheia oricând un alt tip de contract de asigurare cu casa teritorială de pensii. Află mai multe de aici.

9. Dacă aflu că pot plăti retroactiv pentru fix cinci ani, e obligatoriu să plătesc pentru fix cinci ani?

Nu. Fiecare persoană interesată poate plăti retroactiv pentru una sau mai multe perioade anterioare neasigurate, la alegere, în limita celor cinci ani.

10. Pot să plătesc retroactiv contribuția chiar dacă am ieșit la pensie?

Nu. Persoanele pensionate nu pot face plăți retroactive. „Nicio persoană care are calitatea de pensionar în perioada de aplicare a Legii nr. 186/2016 nu are dreptul să încheie un contract de asigurare socială cu casa teritorială de pensii. Actul normativ în discuție a fost adoptat cu scopul de a permite persoanelor care nu au realizat stagiile de cotizare prevăzute de lege (și nu pot, astfel, să beneficieze de o categorie de pensie) să își poată completa acest stagiu”, a explicat consilierul juridic contactat de redacția noastră.

11. Mai am doi ani până ating vârsta de pensionare. Pot plăti contribuția pentru acești doi ani astfel încât să ies de-acum la pensie?

Nu. Plata se face strict pentru perioade anterioare neasigurate. Ieșirea la pensie se poate face, conform Legii nr. 263/2010, doar atunci când sunt îndeplinite condițiile cumulative pentru obținerea unui tip de pensie. Detalii găsiți aici.

12. Am perioade în care angajatorul nu mi-a plătit contribuția la pensii. Pot face plăți retroactive pentru ele?

Nu. Plățile retroactive se pot face strict pentru perioade neasigurate anterioare în care persoana interesată nu trebuia să fie, în baza legislației în vigoare, asigurată în sistemul public de pensii. Or, pentru salariați este obligatorie asigurarea în sistemul public de pensii.

13. Am trecut de vârsta de pensionare, dar încă lucrez. Pot plăti retroactiv contribuția?

Da, este posibil, deoarece un individ aflat în această situație nu este încă pensionar. Totuși, trebuie precizat că, în acest caz, plățile se pot face doar pentru perioadele anterioare neasigurate de dinaintea îndeplinirii vârstei standard de pensionare. De exemplu, o persoană care a atins vârsta standard de pensionare în decembrie 2014 și încă lucrează poate face plăți pentru perioade anterioare neasigurate de dinainte de decembrie 2014.

14. Pot să plătesc retroactiv ca să mi se reducă vârsta de pensionare?

Nu. Plata retroactivă a contribuției la pensii este strict pentru completarea stagiului de cotizare (sau, în alte cuvinte, a vechimii în muncă). Stagiul de cotizare este necesar pentru a obține pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia anticipată parțială și pensia de invaliditate, potrivit Legii nr. 263/2010. De exemplu, un bărbat născut în noiembrie 1970 poate obține pensia pentru limită de vârstă în noiembrie 2035, însă numai dacă are cel puțin 15 ani de stagiu de cotizare (adică 15 ani munciți legal). Vârsta standard de pensionare poate fi redusă, de exemplu, pentru persoanele care au lucrat în 
condiții deosebite.

15. Sunt în altă țară și aș vrea, totuși, să plătesc retroactiv contribuția la pensii. Pot să fac asta?

Da. Contractul de asigurare se poate încheia și de către un individ mandatat (adică desemnat prin procură specială) de către persoana interesată de plata retroactivă a contribuției. În același timp, plata se poate face inclusiv prin virament într-un cont bancar indicat de casa teritorială de pensii.

Avocat COLTUC MARIUS VICENTIU

UAP propune reducerea TVA la 9% pentru gigacalorie, ca produs de baza

Citeşte mai departe...Vineri, 23 septembrie, la Camera de Comert si Industrie Prahova a avut loc intalnirea dintre conducerea Uniunii Asociatilor de Proprietari Prahova si o parte din parlamentarii din judetul nostru, pentru a prelua modificarile legislative propuse de initiatorii intalnirii, respectiv UAP. Astfel, printre cei care au reusit sa ajunga la aceasta actiune s-au numarat Radu Oprea(PSD), Dan Ionita(PSD), Andrei Sava(PSD), Ion Eparu  ( PRU), Dragos Gunia( PNL), Gratiela Gavrilescu(ALDE), Virgil Guran(PNL), Paul Dumbravanu(PNL), Razvan Plisca- consilierul Robertei Anastase(PNL), si Gabriela Anghel (PND). Pe langa acestia, si-au declarat sustinerea, prin intermediul celor prezenti, Georgica Severin si Augustin Mitu(ambii PSD) si Iulian Dumitrescu(PNL), precum si Andrei Volosevici(ALDE). Motivele acestei intalniri au fost predarea catre parlamentari a proiectelor de legi si expunerilor de motive aferente, pentru miscorarea TVA la gigacalorie de la 20% la 9%, ca produs de baza similar apei, introducerea in textul art. 35 alin 2 din legea 230/2007 a conventiilor civile si eliminarea obligativitatii cotei-parti indivize ca modalitate de calcul pentru  partile comune si introducerea calculului “per persoane” in cuprinsul art. 44 alin. 1 din HG 1588/2007, acordandu-se permisiunea Adunarii Generale de a alege varianta de calcul protivita acolo unde constructia o impune   ( BLOCURI CU LIFT).

Discutiile au fost constructive, fiecare participant a luat cuvantul si a afirmat ferm ca va acorda sprijinul pentru ca propunerile UAP sa ajunga in Parlamentul Romaniei inainte de alegerile parlamentare, iar apoi sa isi urmeze cursul in anul urmator. Mai trebuie spus ca Paul Dumbravanu si Radu Oprea s-au arata deschisi spre a initia din partea ambelor partide propunerile discutate si a le depune in Parlament, la fel si ceilalti parlamentari prezenti, dupa ce cei doi se vor pune de acord in ce urmeaza sa faca, in perioada imediat urmatoare.

“Le multumesc, sincer, tuturor atat pentru prezenta cat si pentru sprijin si asteptam ca rezultatele muncii noastre coroborate cu cele ale parlamentarilor, sa vina cat mai curand si sa dam vesti bune membrilor UAP. Avem convingerea ca promisiunile parlamentarilor prezenti, dar si a celor care nu au putut veni din motive obiective, vor fi onorate si propunerile noastre vor ajunge sa fie supuse atentiei si votului Parlamentului. Mentionam ca, in paralel, UAP a trimis o solicitare Guvernului pentru a studia oportunitatea micsorarii TVA la gigacalorie de la 20% la 9% si a dispune modificarea legislativa, conform prerogativelor pe care le are”, a mentionat Eugen Cristescu, presedintele Uniunii Asociatilor de Proprietari Prahova.

Aceasta initiativa este prima dintr-un lung sir pe care UAP le propune decidentilor, atat consilieri locali cat si parlamentari, in vederea imbunatatirii calitatii vietii membrilor sai si nu numai.

Reamintim ca Uniunea Asociatilor de Proprietari reprezinta interesele a circa 900 de asociatii de proprietari si aproape 66.000 de cetateni.

 27.09.2016                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Presedinte

                                                                                                                                                    Eugen Cristescu

Puteti viziona stirea VPTV pe tema acestei intalniri la urmatoarea adresa: http://www.vptv.ro/intalnire-a-parlamentarilor-la-initiativa-uap-ploiesti/

Proiectul- concurs de educatie ecologica pentru elevii judetului Prahova- „Gandeste verde, gandeste curat!” implineste noua ani

Citeşte mai departe...          In urma cu noua ani, Agenţia pentru Protecţia Mediului Prahova a initiat, impreuna cu un voluntar Peace Corps,  proiectul-concurs  de educatie ecologica „Gândeşte verde, gândeşte curat!”, care se adreseaza scolilor din judetul Prahova. In aceasta luna demareaza cea de-a IX-a editie a concursului; inscrierile vor avea loc la sediul APM Prahova din Ploiesti-str. Gh. Grigore Cantacuzino nr.306, in perioada 14-29 noiembrie a.c.

            La fiecare editie am dorit sa oferim posibilitatea elevilor sa se implice, prin strategii proprii, in promovarea principalelor evenimente din calendarul ecologic, in vederea informarii comunitatii locale cu privire la importanta protejarii mediului si a implicarii in astfel de proiecte. In acest an, invitam elevii sa realizeze materiale informative cu privire la evenimentele din calendarul ecologic, dorim sa le stimulam imaginatia si talentul literar, intentionam sa le activam spiritul civic cu privire la respectarea mediului inconjurator.

         Ca si la precedentele editii, vor exista doua sectiuni: sectiunea A - pentru elevii din ciclul primar si gimnazial, respectiv sectiunea B-pentru elevii din licee. Regulamentul acestei editii poate  fi consultat pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova, unde se gaseste si formularul standard de inscriere (http://apmph.anpm.ro)

            In cadrul celor opt editii anterioare, s-au realizat 373 actiuni ecologice, s-au strans cca 46 t de maculatura, 1522 kg plastic si 1982 kg de aluminiu si fier vechi. Elevii si profesorii au plantat cca 13000 pomi si 1130 fire flori, si au realizat 59 actiuni de ecologizare pe raza judetului Prahova.

            In completarea actiunilor proiectului, APM Prahova, impreuna cu Administratia Parcului Memorial „Constantin Stere”, va organiza, pe perioada vacantei de vara, doua serii de ECO-SCOALA, in incinta Gradinii Zoologice de la Bucov, la care vor participa elevi si profesori de la scolile ce se inscriu in proiect. In cadrul sezatorilor literare de la Casa Memoriala Constantin Stere se vor citi creatiile literare premiate la aceasta editie a concursului „Gandeste verde, gandeste curat!”.

Compartiment Relatii Publice-Tehnologia Informatiei

Comunicat de presa UAP// In atentia Consiliului Local: Pierderile inregistrate de Veolia nu sunt obligatia ploiestenilor

Citeşte mai departe...Dupa cum ne-a obisnuit, Veolia Energie Prahova atunci cand inregistreaza pierderi doreste sa le recupereze de la ploiesteni, asa cum se intampla si acum, dupa cum ne-a comunicat primarul Adrian Dobre, in cadrul sedintei organziata de UAP, pe data de 30 august. Practic, furnizorul de energie termica din Ploiesti invoca art. 23.4 din Contractul de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica produsa centralizat al municipiului Ploiesti: “pierderile inregistrate in urma modificarii pretului combustibilului sunt cuantificate lunar si sunt recuperate pe durata semestrului care urmeaza ajustarii”. Prin urmare, pierderile inregistrate in utimul an de catre Veolia Energie Prahova se vor a fi recuperate de la ploiesteni in baza unui articol din contract pe care noi il consideram abuziv pentru cetatenii pe care ii reprezentam si partinitor si favorizant pentru furnizorul de energie termica.

Prin urmare am solicitat Consiliului Local, prin adresa nr. 17024/05.09.2016, revocarea HCL 37/2004 privind delegarea prin concesiune a gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica produsa centralizat al municipiului Ploiesti, in baza art. 1 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ deoarce consideram ca s-a incalcat interesul public al cetatenilor municipiului Ploiesti, in mod sistematic, de ani de zile prin aceasta clauza contractuala.

Uniunea Asociatiior de Proprietari Prahova reprezinta interesele a circa 66.000 de ploiesteni care locuiesc in cele aproape 900 de asociatii membre, fapt ce considerajm ca poate fi asimiliat intersului public, asa cum prevede legea. Pierderile de 20.954.064 lei inregistrate DOAR pe anul 2015, nu si in anii anteriori, pot proveni din orice alte motive decat cele invocate de reprezentantii Veolia Energie Prahova si nu din cauza modificarii pretului combustibilului. Mai mult, dupa cum reiese din art.23.4, aceasta procedura numita retapaj, apare in contract numai in cazul in care se majoreaza pretul la combustibil nu si in cazul micsorarii lui, ceea ce este, asa cum spuneam, in detrimentul ploiesteanului, fapt care lezeaza interesul public. 
Intra AICI si vezi continuarea...

Newsletter

Facebook

Statistici

Vizitatori
499
Articole
3392
Număr afișări articole
6831114
Vizitatori

Statistici

Azi19
Ieri512
Saptamana2246
Luna16673
Total2601115

Currently are 112 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de activitatea primarului IULIAN BADESCU?

Da - 15.8%
Nu - 84.2%

Total votes: 2585
The voting for this poll has ended on: 28 Oct 2015 - 00:00

Conect

Parteneri

f_145_145_15658734_00_images_parteneri_sindalimenta145.jpg

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2017 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.