Rusine SC Prospectiuni SA// Sub numele Conf. dr. Ing. Bogdan Mihai NICULESCU au postat un comentariu mincinos, in conditiile in care firma face abuzuri in Prahova. Argumentarea abuzului

f_200_200_15658734_00_images_2012_anchete_prospectiuni_comment.jpgTraim intr-o tara in care fiecare face ce vrea, incalcand legile, si culmea, acel “fiecare” urla din toti rarunchii crezand ca cine tipa mai tare …are dreptate. In aceasta dimineata, daca mai era nevoie, m-am convins ca SC Prospectiuni SA si OMV Petrom se afla intr-o mare eroare, cu buna stiinta, dar prin inducerea minciunilor in mintea opiniei publice, firmele cu pricina cred ca pot incalca legile in continuare, cu sau fara complicitatea autoritatilor.

Este incredibil cum SC Prospectiuni SA, inca se mai afla pe teritoriul localitatilor prahovene, cum prefectul care si-a dat seama ca sustinerea Incomodph.ro este reala, iar Prospectiuni incalca legea, nu actioneaza si nu emite un ordin al prefectului prin care sa ceara primarilor sa evacueze firma mentionata si sa aplice sanctiunile aferente.

Nemernicia umana a celor de la SC Prospectiuni SA merge pana acolo incat au fost in stare sa posteze un comentariu in dreptul articolului Atentie OMV Petrom//Doamna prefect a dat dreptate Incomodph.ro, SC Prospectiuni SA a intrat abuziv pe teritoriul comunei Lipanesti. Asteptam sa ia masurile necesare, de urgenta, care porneste din start cu o minciuna grosolana.

Cei de la Prospectiuni SA au posibilitatea de a trimite un drept la replica, asa cum au mai trimis si le-a fost publicat. In schimb, jucand murdar asa cum fac si cu intrarile abuzive pe teritoriul comunelor prahovene si nu numai, se preteaza la a scrie un comentariu , vezi Doamne, trimis de pe adresa de mail a domnului Bogdan Mihai NICULESCU. Conf. dr. ing., Departamentul de Geofizica, respectiv This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Suntem ferm convinsi ca profesorul Niculescu are alte treburi mai importante decat sa posteze comentarii, asa cum suntem convinsi ca domnul profesor nu putea sa posteze acest comentariu chiar de pe IP-ul SC Prospectiuni SA, dupa cum vedeti in imagine. Practicarea falsului de catre SC Prospeciuni SA si OMV Petrom pe aceasta speta este din ce in ce mai evidenta si solicitam prefectului Rodica Paraschiv sa intervina de urgenta pentru a stopa aceste abuzuri. In caz contrar ne vom adresa forurilor europene si internationale, pentru ca nu suntem datori sa inghitim asemenea marlanii, in conditiile in care nu se respecta legile acestei tari.

Comentariul la care facem referire,  pe care l-am sters deorece este o mizerie care n-are nicio legatura cu ce am sustinut, argumetat prefectului care ne-a dat dreptate sau, cel putin nu ne-a combatut cu argumente, pentru ca nu le avea, incepe asa:

„Din modul in care este pusa problema in articolul de fata rezulta clar faptul ca autorul acestuia nu este preocupat intr-atat de mult de respectarea dreptului cetatenilor asupra proprietatii private, cat mai ales este speriat de problema prezumtivelor exploatari de gaze de sist. Atat de mult incat se leaga de oricare "fir de ata" prin care ar putea impiedica desfasurarea lucrarilor de prospectiuni seismice in judetul Prahova.”

f_200_200_15658734_00_images_2012_anchete_Prospectiuni_counter.jpgNesimtitul care si-a permis sa posteze acest comentariu sub semnatura unui om respectabil, n-a inteles absolut nimic, pentru ca in fata doamnei prefect am sustinut doar incalcarea Legii Petrolului, intrarea abuziva a SC Prospectiuni SA in localitatea Lipanesti si in altele aflate in aceeasi situatie. Prezumtivele explorari, nu exploatari pe care le-am adus in discutie au la baza o adresa mincinoasa a OMV Petrom, care induce ideea falsa ca nu se fac ...explorari ale gazelor de sist. Sustinem in continuare acest lucru, pentru ca procedura seisimica 3D folosita de SC Prospectiuni SA este intratat de performanta incat pot descoperi si zacaminte de aur daca ele exista, nu numai de sist. Si sa nu spuna cineva dintre acesti nesimtiti de la SC Prospectiuni SA sau OMV Petrom, ca nu vor consemna existenta gaselor de sist daca ele vor fi descoperite prin metoda seismica 3D, pentru ca ar continua minciuna scrisa in documentele oficiale.

Asadar, ca sa ii facem sa inteleaga pe acesti abuzatori ordinari care, cu sprijinul autoritatilor incalca drepturile de proprietate atat ale autoritatilor cat si ale cetatenilor, in timp ce prefectul inca astepta in loc sa ia masurile necesare, vom argumenta sustinerea noastra.

Legea 238/2004- legea Petrolului

ART. 7

(1) Asupra terenurilor, altele decât cele declarate de utilitate publică, necesare accesului în perimetrele de explorare sau exploatare şi asupra terenurilor necesare oricăror activităţi pe care acestea le implică, altele decât cele declarate de utilitate publică, se instituie, în favoarea titularului, un drept de servitute legală.

(2) Exercitarea dreptului de servitute legală stabilit potrivit prevederilor  alin. (1) se face contra plăţii unei rente anuale către proprietarii terenurilor afectate de acesta, pe baza convenţiei încheiate între părţi cu respectarea prevederilor legale, în termen de 60 de zile de la comunicarea către proprietarii de terenuri a unei notificări scrise din partea titularilor de acorduri şi/sau permise.

(3) În cazul în care părţile nu ajung la un acord de voinţă în termenul prevăzut la alin. (2), stabilirea cuantumului rentei se va face de către instanţă, în condiţiile legii.

(4) Durata servituţii legale stabilite potrivit prevederilor alin. (1) este cea a operaţiunilor petroliere, iar terenurile ce urmează a fi afectate vor fideterminate, în ceea ce priveşte suprafeţele şi proprietarii, după principiul celei mai mici atingeri aduse dreptului de proprietate.

Dupa cum vedeti, alin. 2 spune foarte clar care este procedura pentru exercitarea dreptului de servitute conferit prin Legea Petrolului. Astfel, SC Prospeciuni SA trebuia incheie o conventie( in cazul unitatilor administrativ teritoriale sa se aprobe o Hotarare de Consiliu Local)  dupa ce firma ar fi notificat Lipanestiul, in cazul nostru.

Ce a facut SC Prospectiuni SA? S-a folosit abuziv de prima parte a prevederii alin. 2, adica doar a notificat si, in baza notificarilor a considerat suficient sa intre cu japca pe domeniul public al localitatii Lipanesti si al cetatenilor, fara incheierea unei conventii, pe baza careia sa plateasca renta instituita de lege. La fel in oricare alta localitate din tara.

Nu s-a ajuns in instanta, nu s-a dat dreptul unitatii administrativ teritoriale sa isi apere interesele in instanta, ci s-a intrat cu japca, asa cum cu mare emfaza spun reprezentantii SC  Prospectiuni SA si OMV Petrom ca fac de 60 de ani. Cu toate ca legea Petrolului este in vigoare din 2004.

Dand dovada de stupizenie, oamenii firmelor mentionate recunosc ca incalca dreptul de proprietate al cetatenilor si al unitatilor administrativ teritoriale si se mai si lauda cu asta.

Acum intelegi idiotule care ai semnat comentariul in numele unei somitati in materie de geofizica, punandu-l intr-o situatie jenanta, ca eu am sustinut ca s-a incalcat legea inainte de a-mi exprima temerile personale, care nu au nicio relevanta in aceasta ecuatie?

Astept din partea SC Prospectiuni SA sa identifice cine a postat acest comentariu, sa ii faca public numele si sa ia masurile disciplinare asupra acestei persoane. De asemenea, astept sa isi scoata utialejele de pe teritoriul comunelor prahovene pana la intrarea in legalitate, iar de la doamna prefect astept, ca ieri daca se poate, sa emita ordinul prin care sa se aduca situatia la normalitate, inlaturandu-se abuzurile care au loc chiar sub ochii domniei sale.

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

Facebook

Statistici

Vizitatori
568
Articole
3393
Număr afișări articole
6906005
Vizitatori

Statistici

Azi127
Ieri405
Saptamana2249
Luna10187
Total2614180

Currently are 239 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de activitatea primarului IULIAN BADESCU?

Da - 15.8%
Nu - 84.2%

Total votes: 2585
The voting for this poll has ended on: 28 Oct 2015 - 00:00

Conect

Parteneri

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2017 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.