Fostul presedinte interimar al UAP, Ioan Ene a vandut Matiz-ul Uniunii actualei juriste. Cica era inutil, iar procedura de vanzare e cusuta cu ata alba

f_200_200_15658734_00_images_2012_social_matiz_venera.jpgDupa moartea lui Ion Stan, fostul presedinte al Uniunii Asociatiilor de Proprietari, mai multe persoane au incercat sa puna mana pe putere, daca putem spune asa. Printre ei se afla la loc de frunte Ioan Ene, cel care la sfarsitul anului 2010 asigura interimatul si nu era departe de a face un SRL din Uniunea Asociatiilor de Proprietari.  Printre febletile acestuia s-au aflat dintodeauna “juristele”, dar in acest caz… jurista UAP, Venera Cojocaru, care a beneficiat de autoturismul Matiz verde, PH-94-PMP, probabil pentru merite deosebite.

Ceea ce mi-a atras atentia in procesele verbale ale celor doua sedinte ale Comitetului Executiv  este rapiditatea cu care a achizitionat Venera Cojocaru autoturismul, in egala masura cu imensa implicare a administratorului Ioan Ene, fostul presedinte interimar.

Primul proces verbal intocmit de Simona Baicoianu pe data de 19.11.2010 avea la punctul 7 pe ordinea de zi “Vanzarea autoturismului Matiz si a canapelei”. Conform acestui preces verbal, Ion Ene a adus la cunostinta Comitetului Executiv de atunci faptul ca “ este necesara vanzarea Matiz-ului, deoarece nu este de utilitate. Comitetul executiv este de acord cu vanzarea masinii in prezenta persoanelor Raileanu Aurel, Irodei Ionel. Aceste doua persaone sunt mandatate pentru vanzarea masinii”. Uite asa am aflat ca Ioan Ene, acest om cu o coloana vertebrala de invidiat pentru mobilitatea ei, ba portocalie, ba rosie s.a.m.d,  a vrut sa vanda masina UAP considerand ca nu este utila. Curios este ca nu s-a opus niciunul dintre cei prezenti la aceasta propunere venita din partea patronului SRL-UAP-ului de la acea data.

Urmatorul pas a fost anuntul de participare la licitatie sau la ce o fi fost in mintea lui Ioan Ene ca trebuie sa se organizeze sau mai bine sa nu se organizeze, pentru ca jurista Venera sa puna manutele ei delicate de mediator pe matizul verde praz. Stimabilul domn Raileanu, neprihanit cum il stim, a primit de la caserie suma de 12 lei si s-a deplasat la ziarul RAID pentru a publica anuntul, in data de 3 decembrie 2010, pentru doua aparitii. Ca sa puteti observa premeditarea va atragem atentia ca data de 3 decembrie 2010 a fost vineri ceea ce presupune ca in acea zi era imposibil de tiparit. Stim cu totii ca ziarul RAID apare luni, miercuri si vineri.

Cu sabia lui Damocles deasupra frezei, Ion Ene, presat umar la umar de Venera Cojocaru, care scria de zor procesul verbal, desi nu ea avea aceste atributii,  a decis ca MARTI 7 decembrie sa convoace o alta sedinta de Comitet Executiv pentru a ramane …insarcinat. Sarcina sa era aceea de a fi imputernicit sa vanda masina si, o sa radeti, chiar a vandu t-o cu 1.200 de euro( 5.138,40 lei conform contractului de vanzare- cumparare). Interesant este ca graba a fost atat de mare incat din cele doua aparitii, anuntul nu a aparut decat o singura data. Problema e ca nu am vazut si noi anuntul si credem ca nici nu exista la dosar. Adica a fost o facatura de licitatie, menita sa creeze premisele unei licitatii aproape legale, dar masina fusese “vanduta” inainte de al doilea proces verbal.

Cum spuneam, in data de 7 decembrie Venera Cojocaru completa procesul verbal pentru a putea sa isi ia Matiz-ul si scria cam asa: “Biroul executiv imputerniceste pe d-ul Ene ptr. vanzarea autoturismului. Vanzare Matiz- ptr. cumparare- vanzare . Ptr. pretul de 1200 euro sunt de acord 8( cifra modificata) persoane din cei prezenti. La aceasta oferta de 1.200 euro ca si cumparator Cojocaru Venera de acord cu suma. D-ul Toma Popescu se abtine cu aceasta procedura de vanzare- cumparare a masinii UAP Matiz”. Daca va bufneste rasul cand cititi formularea Venerei Cojocaru in dubla ei calitate de cumparator cu scriitor al procesului verbal, nu e vina noastra, noi doar am redat textul integral.

Marinimia fostului presedinte interimar, electrician de profesie, cu scoala profesionala la baza a fost consemnata in procesul verbal. Fiind vorba de perioada Craciunului, acesta a supus aprobarii acordarea sumei de 250 lei ca prima avocatului colaborator, Claudia Bitoiu( actualmente vicepresedinte UAP) , care avea un contract de colaborare, din cate imi aduc aminte, de vreo 1.200 lei. Nefiind salariata a UAP, ci colaborator, iar aceasta prima pare a fi o cheltuiala nejustificata, facuta pe ochi frumosi.  Deh, slabiciunile astea pentru juriste, il muncesc rau pe fostul presedinte interimar. Poate ar mai fi de mentionat ca si Ioan Ene s-a aflat in situatia Simonei Baicoianu atunci cand a ocupat functia de presedinte interimar. Adica era administrator la multe asociatii. O sa revenim cu numarul exact al acestora, pentru ca nu suntem foarte siguri de informatia pe care o avem, acesta laudandu-se ca administreaza in jur de 24.
Din pacate, n-am reusit sa aflam cu cat a fost vanduta canapeua. In schimb am aflat cati bani vroia sa dea Ioan Ene pe un site al UAP in decembrie 2010. Tot ce pot sa va spun e asa: "Scump, scump d-le Ene. Dincolo era mai ieftin". Revenim...

Comentarii   

0 #5 GRIGORE 28-03-2013 19:03
cate ilegaliati, dar d-na care tine locul presedintei este INTERIMAR ?ce urat, cand a demisionat presedinta?Si pt ca tot m-am bagat in seama ,cei din comitet nu au administratii si nu sunt presedinti? Ei au voie si de ce? ca platim bani luna de luna ca sa tinem niste trantori in spate fara sa ne faca vreun serviciu.
Citat
0 #4 adminn 28-03-2013 15:01
Citez pe Ene I.:
PS. Si eu am fost ales de comitetul de atunci pentru a asigura interimatul si stiti bine asta. In cazul Simonei nu am crezut adevarat ce scrieti pana nu am avut dovada. Atunci am fost singurul (in afara de dumneavoastra) care i-am cerut public demisia (inaintea consiliului director) chiar daca nu imi doresc sa pateasca ceva. Este punctul meu de vedere. Situl era la inceput si strangeam date, trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit sa va intreb si pe dumneavoastra. Comentariul a fost facut pentru a infora cititorii exact si nu pentru ce insinuati.

D-le Ene, dupa cum observati, oricine poate posta comentarii, care intra direct. Nu insinuez nimic, ba dimpotriva. Vorbesc pe concret, pe acte. Avand in vedere ca si dv erati interimar si aveati asociatiile in administrare, in perioada interimatului nu va subordonati statutului si stiti foarte bine asta. Dv ati pregatit acel statut pentru cine urma sa vina, cu buna stiinta. Banuiesc ca, in primul rand, pentru dv, dar ceva v-a determinat sa renuntati. Sa fie fata cu Matizul verde acel ceva care a candidat si pentru care ati militat intens?
Citat
0 #3 Ene I. 28-03-2013 14:47
PS. Si eu am fost ales de comitetul de atunci pentru a asigura interimatul si stiti bine asta. In cazul Simonei nu am crezut adevarat ce scrieti pana nu am avut dovada. Atunci am fost singurul (in afara de dumneavoastra) care i-am cerut public demisia (inaintea consiliului director) chiar daca nu imi doresc sa pateasca ceva. Este punctul meu de vedere. Situl era la inceput si strangeam date, trebuie sa recunosc ca nu m-am gandit sa va intreb si pe dumneavoastra. Comentariul a fost facut pentru a infora cititorii exact si nu pentru ce insinuati.
Citat
0 #2 adminn 28-03-2013 14:16
Citez pe Ene I.:
Sunt acel Ene la care faceti referire. Atentie ma numesc Ene "Ioan" nu Ion.
1. Legat de masina, propunerea a venit de la comitetul executiv sa facem ceva cu ea respectiv: sa fie reparata, necesita reparatii (asta insemna cheltuieli suplimentare)si sa platim cheltuielile anuale pentru 2011. Comitetul executiv a aprobat vinzarea masinii. Si sa vandut.
2. Am un liceu industrial la zi si alte cursuri si nu sunt electrician.
3. Cand am asigurat interimatul aveam 13 asociatii, acum am 14 si mai intentionez sa mai iau. Daca as fi candidat si as fi fost ales as fi demisionat de la toate.
Daca se vor organiza alegeri la UAP intentionez sa candidez asa cum ati fost informat si in maxim o luna de zile voi depune pe masa consiliului director 14 demisii daca voi fi ales. Apropo, vedeti ca si actuala presedinte interimar este presedinte la doua asociatii si nu si-a dat demisia, dar a-ti trecut cu vederea. Ciudat, va uitati in urma cumva ca sa ascundeti prezentul? Aveti un interes?
6. Rugati pe d-na care va informat sa fie mai atenta la detalii.
7. Acel site la care faceti referire am inceput demersurile dar a ramas sa fie finalizat de catre noul presedinte ales precum si cu un abonament la Monitorul Oficial in format electronic (era mai ieftin). In speranta ca am lamurit anumite aspecte va doresc o zi buna.


Modificarile asupra numelui au fost facute. E o greseala pe care mi-o asum. Restul este in integralitate adevarat, pentru ca este luat din procesele verbale. Acum s-o luam pe caprarii.

1.Legat de masina, propunerea vine exact din partea dv. care subliniati ca este inutila. Citatul din text este identic cu ce scrie in Procesul Verbal
2. Informatiile mele erau ca sunteti electrician de profesie. Nu e nimic rusinos in asta daca ati fi, e o meserie ca oricare alta. Utila pe langa o asociatie de proprietari
3. N-ati fi demisionat, pentru ca dv impreuna cu „juristele” sunteti autorii Statutului Uap, care i-a permis si Simonei Baicoianu sa se prevaleze de el si sa aiba 16 asociatii. Functia de administrator nu e una de conducere, nu-i asa d-le Ioan Ene? Chiar sunt curios daca veti fi ales, in cazul in care veti candida. Va urez succes, poate de data asta reusiti sa dezvoltati SRL-ul UAP
D-le Ene, sustineti o ineptie cand spuneti ca presedintele interimar al UAP este presedinte la doua asociatii, chiar daca este asa. L-a ales comitetul executiv... INTERIMAR, deci trebuie sa asigure o situatie de fapt, fie ca vrea, fie ca nu vrea in lipsa Simonei Baicoianu. E inutil sa va mai spun ca sunteti intr-o eroare totala, cu toate ca sunteti autorul statutului. Care ar fi prezentul pe care l-as ascunde d-le Ene?

6. In cazul in care ati fost informat gresit, tin sa va corectez. D-na care m-a informat a facut-o in baza unei cereri oficiale, iar raspunsul a fost la fel. Daca si-ar fi permis sa refuze ar fi avut parte de acelasi tratament ca oricare altul care nu raspunde cererilor presei.
7. Pentru acel site la care fac referire dv ati propus un pret exorbitant. Nu fac nicio speculatie, e constiinta dv la mijloc. Sau va e strain cuvantul?
In incheiere, las la o parte faptul ca sunteti certat cu limba romana, si va spun ca textul se referea la procedura dubioasa in care ati ales sa vindeti acel autoturism si graba in care s-a facut. E clar ca nu ati inteles si va duceti pe alte cai pentru a va disculpa. Cand vreti sa intram in amanunte sa imi spuneti. Pana atunci va urez succes la alegeri si aveti grija sa nu dormiti asa cum ati facut de atatea luni incoace de cand eu incerc sa arat cate datorii are Baicoianu si modul in care le-a facut. Sunteti viteaz acum?
Dupa cum vedeti am pastrat numerotarea dv.
Citat
0 #1 Ene I. 28-03-2013 13:25
Sunt acel Ene la care faceti referire. Atentie ma numesc Ene "Ioan" nu Ion.
1. Legat de masina, propunerea a venit de la comitetul executiv sa facem ceva cu ea respectiv: sa fie reparata, necesita reparatii (asta insemna cheltuieli suplimentare)si sa platim cheltuielile anuale pentru 2011. Comitetul executiv a aprobat vinzarea masinii. Si sa vandut.
2. Am un liceu industrial la zi si alte cursuri si nu sunt electrician.
3. Cand am asigurat interimatul aveam 13 asociatii, acum am 14 si mai intentionez sa mai iau. Daca as fi candidat si as fi fost ales as fi demisionat de la toate.
Daca se vor organiza alegeri la UAP intentionez sa candidez asa cum ati fost informat si in maxim o luna de zile voi depune pe masa consiliului director 14 demisii daca voi fi ales. Apropo, vedeti ca si actuala presedinte interimar este presedinte la doua asociatii si nu si-a dat demisia, dar a-ti trecut cu vederea. Ciudat, va uitati in urma cumva ca sa ascundeti prezentul? Aveti un interes?
6. Rugati pe d-na care va informat sa fie mai atenta la detalii.
7. Acel site la care faceti referire am inceput demersurile dar a ramas sa fie finalizat de catre noul presedinte ales precum si cu un abonament la Monitorul Oficial in format electronic (era mai ieftin). In speranta ca am lamurit anumite aspecte va doresc o zi buna.
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Newsletter

  1. Comentarii
  2. Noutati
  3. Top Stiri

Facebook

Statistici

Vizitatori
1060
Articole
3420
Număr afișări articole
7437031
Vizitatori

Statistici

Azi73
Ieri591
Saptamana2190
Luna10331
Total2739522

Currently are 128 guests and no members online

Sondaj

Sunteti multumit de primarul ADRIAN DOBRE?

Conect

Parteneri

f_145_145_15658734_00_images_parteneri_sindalimenta145.jpg

Telefoane utile

Apel unic de urgenta
112
CJ Prahova
0244/597171
IPJ Prahova
0244/595.340
Garda de mediu
0244/544.495
Ag. Ptr. Protectia Mediului
0244 / 544.134
Telefonul primarului
0800.800.884
Protectia consumatorului
0244/ 576.436
Prefectura Prahova
0244/ 51.45.45
Electrica
0244/ 929; 0244/ 405.701
Distrigaz
0244.597.786
Apa Nova
0244.407.600
Anticorupţie
0800.806.806

Autentificare

Copyright © 2018 INCOMOD. Ziar on line din Ploiesti, din Prahova, din Romania!. Toate drepturile rezervate.
Joomla! este software liber, distribuit sub licența GNU General Public License.